MBA-stipendin hakuaika on käynnissä – lue lisää ja täytä hakemus täällä »

JET antaa eväitä esimiestyöhön

Opiskelijatarina: Amiedu

Johtamisen erikoisammattitutkinto – JET

Hyvät eväät uuteen pestiin johtamisen erikoisammattitutkinnosta

Juho Pitkäranta työskentelee Lappeenrannan XXL:n tavaratalopäällikönä. Taakse on jäänyt noin kolmen vuoden pesti Tammiston XXL:ssä osastovastaavana ja varatavaratalopäällikkönä.
- On mukava saada uusia haasteita. Toki uudelle paikkakunnalle muutto vähän mietitytti, mutta uskon, että tämä on oman työurani kannalta paras ratkaisu.

Hyviä eväitä uuteen pestiin Juho saa opiskellessaan parhaillaan Johtamisen erikoisammattitutkintoa Amiedussa.
- JET tuli puheeksi jo ennen siirtoani nykyiseen tehtävään. Kun silloinen esimieheni ehdotti koulutusta, ilmoitin lähteväni mielelläni mukaan.

Johtamisen erikoisammattitutkinto on osa Amiedun ja XXL:n kumppanuusohjelmaa

Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on osaamisen kehittämisellä varmistaa XXL:n liiketoiminnallisten tavoitteiden toteutuminen. Tutkinto sisältää muun muassa henkilöstö-, talous- ja projektijohtamista sekä raportointia. 
- Tärkeä osa koulutusta on myös oman johtamisosaamisen kehittäminen. Pidän sitä erittäin hyödyllisenä. Puolentoista vuoden mittaiseen koulutukseen kuuluu 4‒5 lähijaksoa, joiden välissä on omaehtoista opiskelua ja työpaikalla oppimista. Juho kuvaa aikuisopiskelua joustavaksi.

- Ehdottomasti. Oppiminenhan tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla. Saamme sieltä materiaalit ja työkalut kehityshankkeisiin. Kotityöt voi tehdä juuri silloin, kun itselle sopii. Ja jos jollekin lähijaksolle ei pääse osallistumaan, niin sen voi korvata toisena ajankohtana.

Haasteellisinta on kiireisen työn ohella löytää aikaa tehtävien tekoon.
- Vaikka näiden asioiden kanssa tekee töitä päivittäin, on haasteellista saada asiat paperille. Isot tehtäväkokonaisuudet XXL:n kehittämishankkeista ja strategiasta ovat aikaa vieviä, mutta toki hyvää oman osaamisen syventämistä.

Koulutuksen tasoa Juho pitää hyvänä.
- Ammattitaitoiset kouluttajat osaavat asiansa. Ja meillä on hyvä porukka. Mukana on esimiehiä eri tavarataloista ympäri Suomen. Toisten kanssa on kehittävää peilata erilaisia projekteja. 

"Koulutus on sijoitus, ei kulu"

Juholla on pitkä työura urheilukaupassa. Takana on kolme vuotta XXL:ssä ja sitä ennen lähes kymmenen vuotta Tikkurilan Intersportissa. 
- JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Parin, kolmen vuoden kokemuksella olen kuitenkin vielä nuori esimieheksi. Siksi uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita. Vaikka kaupan alalla toimitaan ja myynti on se, joka ratkaisee, koen vahvasti, että tämä työ on henkilöstöjohtamista päivästä toiseen. Siinä hommassa ei koskaan voi olla liian hyvä. 

Juho tunnustaa olleensa nuorempana huono opiskelemaan. 
- En juurikaan tykännyt istua koulun penkillä. Mutta aikuiskoulutusta ja omaehtoista opiskelua voin ehdottomasti suositella – ja aion kannustaa myös omia alaisiani itsensä kehittämiseen. Koulutus ei mene koskaan hukkaan. 

XXL panostaa laajasti henkilöstön kehittämiseen ja antaa mahdollisuuksia urakehitykseen. Juho kiitteleekin työnantajaansa laajasta koulutustarjonnasta ja mahdollisuudesta osaamisen kehittämiseen. 
- Meillä koetaan vahvasti, että koulutus on sijoitus eikä kulu.Lue lisää: Taitotalo

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää kouluttajasta Taitotalo? Täytä yhteystietosi, niin kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä.
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.