Kokemus vahvistui osaamiseksi Tekniikan EAT:lla

Opiskelijatarina: Amiedu

Tekniikan erikoisammattitutkinto

Tekniikan EAT toi uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Hän on ollut työnantajallaan töissä vuodesta 2001, jolloin se oli vielä ABB:n kiinteistötekniikka. 

- Teen periaatteessa samojen hommien kanssa töitä edelleen, koska järjestelmät ovat samoja. Meillä on pitkiä asiakassuhteita ja sama tuttu porukka, jonka kanssa tehdä töitä, kertoo Hirvonen. 

Caverionin projektinhoitaja, Jari Hirvonen, on ollut työssään liikkeellä koko työuransa. Iän myötä tulleet liikuntaelinvaivat ohjasivat Jarin hakeutumaan sisätöihin ja valmentautumaan uuteen työkuvaan opiskelun avulla. 

- Nykyisessä työssäni on mukavaa vaihtelua ja olen päässyt siihen hyvin sisälle. Onhan se täysin eri juttu tehdä sisätöitä, kun on joka aamu tottunut lähtemään johonkin. Työssä on myös paljon tuttua, joten tämä oli luonnollisin vaihtoehto, kertoo Jari Hirvonen. 

Tällä hetkellä Hirvonen tekee pääosin tarjouslaskentaa, paloturvajärjestelmien tarkastamista ja asiakkuuksien hoitoa. Joskus työt vievät myös takaisin kentälle.

- Opiskelusta on ollut hyötyä uudessa työkuvassa. Esimerkiksi ajankäyttö, lakipykälät ja esiintyminen ovat sujuneet paremmin koulutuksen ansiosta. Nykyisessä työssäni törmään asioihin, joiden yhteydessä muistan, että tästähän oli koulutuksessa puhetta. Sitä kautta saa apua jatkuvasti, sanoo Jari Hirvonen. 

Koulutus oli Caverion Suomi Oy:lle räätälöity Pro Projektipäällikkökoulutus (TEAT). Siinä korostuivat mm. esimiestaitojen kehittäminen, projektien suunnittelu, hallinta ja johtaminen, kannattavuuden suunnittelu ja seuranta, työlainsäädäntö, arvoketju ja asiakaspalvelu. Kaikki tekivät myös koulutuksen aikana oman kehittämisprojektinsa. 

- Opiskelussa auttoi se, että porukka oli tuttua jo entuudestaan. Ryhmähenki muodostui heti alusta alkaen ja tiimityöt oli helpompi hoitaa lähipäivien välillä. Meillä oli jokaisella oma projekti, joita esittelimme koulutuksen edetessä muille opiskelijoille. Osa projekteista toteutuu nyt todellisessa elämässä Caverionilla. 

Koska ryhmä oli Caverionille ensimmäinen laatuaan, he pääsivät vaikuttamaan myös tuleviin koulutuksiin jatkokehittämällä sisältöjä. 

Sitoutunut ammattilainen

Caverion saakin työnantajana kiitosta Hirvoselta.

- Ison yrityksen edut mahdollistivat myös työnkuvan muutoksen, sekä valmentautumisen Amiedulla, jossa Caverion kouluttaa muutenkin henkilökuntaansa. 

Kouluja kannattaa käydä, vaikka en ole itse niitä ennen tätä pahemmin käynyt, kannustaa Hirvonen.

- Opiskelu antaa uusia mahdollisuuksia, eikä se tilannetta ainakaan pahenna. Maailma muuttuu, työelämä on vaativampaa ja erikoistuminen auttaa muutoksessa. Tulevaisuudessa harvoille riittää töitä ilman koulutusta. Lue lisää: Taitotalo

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää kouluttajasta Taitotalo? Täytä yhteystietosi, niin kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.