Kolmen päivän koulutusoikeus antaa työnantajalle verovähennysmahdollisuuden | Kiitos yhteydenotosta

Koulutusten uusi verovähennysSatsaa henkilöstön osaamiseen, hyödynnä koulutusvähennys

Tammikuun 1. päivä 2014 astui voimaan uusi laki, joka on tehnyt henkilöstön osaamisen kehittämisestä entistä kannattavampaa! Tämän kolmen päivän koulutusvähennyksenä kulkevan uudistuksen tarkoituksena on tukea suunnitelmallista osaamisen kehittämistä ja kannustaa työnantajia henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen.

Yritys on jo ennen tätä muutosta saanut vähentää verotuksessa koulutuksesta aiheutuneet kustannukset eikä tähän oikeuteen ole tullut muutosta. Uusi laki antaa siis mahdollisuuden erilliseen lisävähennykseen niille työnantajille, jotka ovat verovelvollisia. Muiden työnantajien on mahdollista saada erityistä koulutuskorvausta, jonka edellytykset ovat samat kuin verovelvollisten yritysten verovähennyksen.

Työnantajalle korvausta ”menetetystä työajasta”

Uudistuksen lähtökohtana on lisätä työelämän täydennyskoulutukseen osallistumista. Lähtökohtana on, että koulutukseen osallistutaan työajalla ja siltä ajalta maksetaan palkkaa. Näin ollen työnantajalle halutaan tarjota korvausta siitä ajasta, jonka työntekijä saa palkkaa, mutta ei anna työpanostaan työnantajan käyttöön.

Vuosittainen koulutussuunnitelma vähennyksen saannin edellytyksenä

Yritykset, jotka työllistävät vähintään 20 henkilöä, kuuluvat yhteistoimintalain piiriin. Näissä yrityksissä täytyy lain nojalla laatia vuosittainen koulutussuunnitelma. Niiden työnantajien, jotka eivät kuulu yt-lain piiriin, tulee laatia vuosittainen koulutussuunnitelma, mikäli he haluavat hyödyntää uuden koulutusvähennysmahdollisuuden.

Vuoden aikana tapahtuvan koulutuksen tulee sisältyä tehtyyn koulutussuunnitelmaan, jotta siitä voidaan hakea verovähennystä uuden lain tarkoittamassa muodossa. Koulutussuunnitelma tehdään yleisellä tasolla, mutta koulutuksiin osallistumista seurataan yksilötasolla.

Verovähennyskelpoisuus käytännössä

Haluatko tietää, kuinka tämä uusi koulutusvähennys toimii käytännössä? Koulutus.fi on kerännyt kattavan tietopaketin, joka sisältää tiedot vähennyksen laskentaperusteista sekä antaa vinkkejä mm. koulutussuunnitelman tekoon. Jätä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin lähetämme sinulle sähköpostitse tämän paketin.

Kiitos yhteydenotostanne!

Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Anna Koulutus.fi:n auttaa koulutushankintojen koordinoinnissa!

Me Koulutus.fi:ssä tarjoamme koulutusten hankintaan ja toteuneiden koulutusten seurantaan helpon ratkaisun: PRO-palvelumme. PRO-palvelumme avulla saatte käyttöönne valmiin ratkaisun koulutushankintojen koordinoitiin ja käytyjen koulutusten raportointiin. Tämän palvelun avulla verovähennyksen hyödyntäminen on todella helppoa!

Tutustu PRO-palveluumme


Lisätietoa koulutusuudistuksesta

Uudistuksen myötä moni työnantaja tarvitsee koulutusta siitä, mitä lakimuutos käytännössä tarkoittaa.
Tutustu koulutustarjontaan, valitse omasi ja ilmoittaudu kurssille.

Tutustu verottajan ohjeistukseen:Työnantajan koulutusvähennys

Lisätietoa koulutusuudistuksesta löytyy myös mm. Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Katso esim. TEM:n tiedote 20.12.2013: Työntekijälle mahdollisuus kolmen päivän palkalliseen ammatilliseen kehittämiseen  Viimeksi päivitetty: 17 helmi 2014

studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.