Unelmat toteen tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon opein

Opiskelijatarina: Amiedu

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, peligrafiikan osaamisala

Oma peli ja firma pystyyn heti peligrafiikan opintojen jälkeen

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelut Amiedussa, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi. Jesse suunnitteli jo opiskeluaikana julkaistavaksi sopivan pelin yhdessä opiskelukavereidensa kanssa ja perusti DieNo Games -yrityksen pian opintojen päätyttyä. 

- Oma peli ja yritys ovat olleet kaukaisia haaveita, mutta en todellakaan uskonut, että asiat tapahtuisivat näin nopeasti. Kaikkihan haluavat tehdä pelejä, joita itse haluaa pelata. Me teimme sellaisen ja nyt minulla on tiimi, jolla voin testata jatkossa hulluimmatkin ideat.

25-vuotias Jesse kertoo halunneensa aina tehdä pelejä, mutta vastaavaa koulutusta ei vielä ollut tarjolla, kun peruskoulu päättyi. 

- Tein useita vuosia töitä kokkina. Samalla kuitenkin suuntauduin alalle suunnittelemalla pelejä pelinkehityskursseilla kansalaisopistossa.

Kun Jesse bongasi Amiedun ilmoituksen media-alan ammattitutkinnosta, hän päätti hakea saman tien. Mieluisa opiskeluala oli vihdoin löytynyt. Peligrafiikan osaamisalan koulutus kesti reilut 1,5 vuotta. 

- Tein vielä opintojen alussa ravintola-alan töitä kokkina. Amiedussa onneksi joustettiin ja ymmärrettiin, kun en aina saanut tehtäviä jätettyä määrättynä ajankohtana vaan tein ne myöhemmin.

Valitse peligrafiikka tai -ohjelmointi

Amiedu kouluttaa pelialalle sekä graafikoita että ohjelmoijia. Opiskelun aikana tehdään tiivistä yhteistyötä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa. Jessen mielestä opiskelun parasta antia olivat juuri erilaiset yhteistyöprojektit. 

- Meillä oli pelinkehittämiskurssi Metropolian kanssa. Löysin sieltä heti samanhenkisiä kavereita, joiden kanssa teimme opiskeluun liittyvän peliprojektin yhdessä. Kun peli oli valmis, totesimme, että miksi emme laita sitä saman tien ulos. Sitä varten piti perustaa yritys. 

Ensimmäisessä pelissä meni vajaa vuosi ideasta julkaisuun. Nyt on tekeminen nopeampaa, kun koulut on käyty ja kaikilla on aikaa enemmän. 

- Ilman Amiedua en ehkä olisi tässä pisteessä. Opintojen kautta löysin porukan, jolla oli sama unelma. Nyt firmassa on kaksi ohjelmoijaa, kaksi graafikkoa ja äänisuunnittelija. Tulossa on myös uusi mobiilipeli ja jatkossa tavoitteena on saada lisää rahoitusta. 

Miten Jesse näkee pelialan tulevaisuuden? 

- Meitä kiinnostaa Pokémon Go -pelistä tuttu AR (Augmented Reality) eli paraneltu todellisuus. Se on kovaa huutoa etenkin mobiilipeleissä. AR on niin paljon yksinkertaisempaa kuin VR eli lisätty todellisuus, koska sen voit ottaa mukaan mihin tahansa. Uskon, että AR menee tulevaisuudessa VR:n ohi. 

Pelialalle aikoville Jessellä on selkeä viesti:

- Jos haluaa alalle, Amiedu on loistava paikka. Siellä pääsee tekemään useita oikeita peliprojekteja ja verkostoitumaan. Amiedu tarjosi reitin myös pelisuunnittelijoiden kansainvälisen järjestön, Igdan tapahtumiin. Siellä voi keskustella ja vaihtaa ajatuksia alan huippukehittäjien kanssa.Lue lisää: Taitotalo

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää kouluttajasta Taitotalo? Täytä yhteystietosi, niin kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.