Kesän dokumenttivinkit

Tarjolla on niin viihteellisempää kuin asiapitoisempaa materiaalia. Löydä oma suosikkisi vinkkiemme joukosta ja pidä kehitysvaihde päällä!

Hyviä dokumentteja - kesän dokumenttivinkit

Dokumentteja on mukava katsella kesäaikaan vaikka riippumatossa. Tarjolla on niin viihteellisempää kuin asiapitoisempaa materiaalia. Löydä oma suosikkisi vinkkiemme joukosta ja pidä kehitysvaihde päällä kesälomallakin!

1. Docstop: Team Whack – kaikki on hakkeroitavissa

Kuusiosainen lyhytdokumenttisarja, jossa kolmelle ammattihakkerille on annettu tehtäväksi hakkeroida erilaisia kohteita, kuten yksityiset älylaitteet tai mainosnäyttö. Henkilöauton tai omakotitalon hakkerointi paitsi viihdyttää, myös nostaa hikikarpaloita otsalle. Välittömän ja käytännönläheisen dokumenttisarjan jaksoista voikin jokainen saada vinkkejä henkilökohtaiseen tietoturvaan. Dokumenttisarjan löydät Yle Areenasta.

2. Käry

Netflixin dokumentti on mielenkiintoinen kuvaus urheilun ja dopingin käytön maailmasta. Hämmästyttäviä paljastuksia sisältävä dokumentti muuntautuu yhden miehen doping-kokeilun seuraamisesta Venäjän systemaattisen doping-ohjelman paljastamiseen keskittyen erityisesti Sochin olympialaisten aikaan.

3. Free Solo

Huikeita maisemia, kutkuttavaa jännitystä, järjetöntä venymistä ja uskomatonta taitoa tarjolla! Näiden ohella Free Solo on mielenkiintoinen henkilökuvaus erikoisesta ja omistautuneesta tyypistä, Alex Honnoldista, joka voisi kuitenkin samalla olla kuin kuka tahansa meistä. Herättää monenlaisia ajatuksia ja antaa aihetta omien intohimojen ja tavoitteiden pohdintaan.

Muita tärppejä:

  • Docventures-sarja
  • The Inventor: Out of Blood in Silicon Valley
  • He Named Me Malala
  • Citizenfour


Mainokset