Valmistautuminen kehityskeskusteluun
01 heinä 2019

Kehityskeskustelu – näin valmistaudut!

Lähenevä kehityskeskustelu saattaa tuntua jännittävältä. Kehityskeskustelu on kuitenkin oiva mahdollisuus parantaa omia työoloja, edistää uraa tai ylipäätään käydä hedelmällinen ja antoisa keskustelu esimiehen kanssa. Saat tilanteesta kaiken irti vain, jos olet hyvin valmistautunut. Tämän artikkelin vinkkejä noudattamalla olet matkalla onnistuneeseen kehityskeskusteluun!

1. Nosta esiin myös tavallisuudesta poikkeavia puheenaiheita

Kehityskeskustelussa on mahdollista puhua myös aiheista, joille ei normaalisti ole aikaa. Voit esimerkiksi pyytää palautetta käynnissä olevista tai aiemmin toteutetuista projekteista ja voit keskustella niiden tuloksista ja tulosodotuksista. Jos todella haluat keskustella jostain aiheesta, muista pitää kontrolli keskustelusta itselläsi ja ohjaa keskustelu tarvittaessa pois niin sanotuista yleisistä keskustelunaiheista. Varsinkin jos itsellesi tärkeä aiheet jäävät muutoin vähemmälle huomiolle.

2. Tee lista

Tee ennen kehityskeskustelua lista, johon kirjaat ylös kaikki aiheet, joista haluat keskustella. Listan avulla pysyt paremmin aiheissa, joista todella haluat keskustella. Vaikka keskustelu harhautuisi välillä pois sinulle tärkeistä teemoista, saat listan avulla ohjattua keskustelun takaisin niiden pariin.

3. Kerro, mitä haluat saavuttaa tulevaisuudessa

Selvitä itsellesi, mitä haluat tulevaisuudelta työhösi, työtehtäviisi tai työnantajaasi liittyen. Ehkä haluat kokeilla toista työtehtävää orgnisaation sisällä tai kehittää osaamistasi kurssilla tai koulutuksessa? Tulevaisuudensuunnitelmiasi valottamalla näytät esimiehellesi, että olet sitoutunut työnantaajasi, ja jos tilaisuus tulee eteen, on todennäköisempää, että juuri sinulle tarjotaan kyseistä mahdollisuutta.

4. Tuo esiin myös asiat, joihin et ole tyytyväinen

Muista tuoda esiin ne työsi osa-alueet, joihin et ole tyytyväinen. Vaikka suurempaa keskustelua aiheista ei syntyisi, olet kuitenkin tuonut asiat esiin. Onhan mahdollista, että samat asiat ovat tulleet puheeksi myös muiden työntekijöiden kanssa, jolloin on todennäköisempää, että asioihin tartutaan.

5. Palaa keskustelun aiheisiin

Ole aloitteellinen kehityskeskustelun jälkeenkin ja palaa asioihin, joista olette sopineet. Näin varmistat, että sovituista asioista pidetään kiinni. On kaikkien osapuolien kannalta epämotivoivaa, jos tehdyt suunnitelmat jäävät toteutumatta.

Viimeksi päivitetty: 01 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 14.2.2019

Uraopas logistiikka- ja kuljetusalalle

Työskenteletkö logistiikka- ja kuljetusalalla ja harkitset jatkokouluttautumista? Etsitkö täydennyskoulutusta uuteen työnkuvaasi liittyen vai haluatko päivittää osaamista nykyisissä työtehtävissäsi? Täydennyskoulutuksesta saat paitsi uusia konkreettisia työelämäntaitoja, myös uudenlaisia työskentely- ja ajattelutapoja sekä toimintamalleja. Oikean kurssin löytäminen ja koulutusviidakossa navigoimin ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

5 merkkiä ikävästä yrityskulttuurista

Etsitkö uutta työtä? Haluatko tietää, tuletko viihtymään uudessa työpaikassasi? Tarkkaile ainakin näitä viittä merkkiä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 20.4.2021

Matleena Aarikalliolle ensimmäistä kertaa jaettava MBA-stipendi

Nyt ensimmäistä kertaa myönnetyn MBA-stipendin saajaksi on valittu oululainen Matleena Aarikallio, jonka intohimoinen ja määrätietoinen asenne sekä pyrkimys yhteiskunnallisesti vaikuttaviin ratkaisuihin vakuutti stipenditoimikunnan.

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.