🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Kesän lukuvinkit

Itsensä kehittämisestä ei tarvitse luopua kesälomallakaan. Näistä kirjoista löydät oppia ja iloa kesään!

Itsensä kehittämisestä ei tarvitse luopua kesälomallakaan. Näistä kirjoista löydät oppia ja iloa kesään!

1. Mark Manson: Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan

Tämä erilainen elämäntaito-opas kertoo piristävästi siitä, ettei elo ole aina ruusuilla tanssimista – eikä sen pidäkään olla. Kirja rohkaisee kohtaamaan vastoinkäymiset reilusti ja reippaasti, turhiin korupuheisiin sortumatta. Helppolukuista ja hauskaa itsensä kehittämistä.

2. Hans Rosling: Factfulness

"Ten Reasons We're Wrong About the World – And Why Things Are Better Than You Think" Kirja tuo esiin, kuinka väärässä olemmekaan monista totuutena pitämistämme asiasta. Kirjan myötä huomaat, että asiat ovat itseasiassa paljon paremmin kuin uskomme. Kantava ajatus on, että vääristymien sijaan pitää luottaa vain ja ainoastaan faktoihin. Parempi kokea itse, laita tämä siis lukulistalle ja pian!

3. Michelle Obama: Minun tarinani

Obaman tarina on mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Kirja antaa perspektiiviä ympäröivään maailmaan, erityisesti suomalaisille vieraammista asioista, kuten segregaatiosta ja erilaisuuden kokemuksesta. Tarina vahvasta ja omaa polkuaan kulkevasta naisesta on rohkaiseva ja inspiroiva. Liika siirappi tai silottelu ei pilaa lukukokemusta, vaan hahmot ovat uskottavia ja todentuntuisia ja kirja tarjoaa useita osuvia havaintoja urasta ja perhe-elämästä.

Muita tärppejä:

  • Thinking, Fast and Slow (Daniel Kahnemann)
  • Idiootit ympärilläni (Thomas Erikson)
  • Kirjoittamisen ihanuus (Katarina Kuick; Ylva Karlsson)
  • Voittamisen anatomia (Aki Hintsa)
  • Juu ei – Pieni kirja priorisoinnista (Saku Tuominen)
  • Tunne lukkosi (Kimmo Takanen)


Mainokset