Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lukuvinkit

Itsensä kehittämisestä ei tarvitse luopua kesälomallakaan. Näistä kirjoista löydät oppia ja iloa kesään!

1. Mark Manson: Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan

Tämä erilainen elämäntaito-opas kertoo piristävästi siitä, ettei elo ole aina ruusuilla tanssimista – eikä sen pidäkään olla. Kirja rohkaisee kohtaamaan vastoinkäymiset reilusti ja reippaasti, turhiin korupuheisiin sortumatta. Helppolukuista ja hauskaa itsensä kehittämistä.

2. Hans Rosling: Factfulness

"Ten Reasons We're Wrong About the World – And Why Things Are Better Than You Think" Kirja tuo esiin, kuinka väärässä olemmekaan monista totuutena pitämistämme asiasta. Kirjan myötä huomaat, että asiat ovat itseasiassa paljon paremmin kuin uskomme. Kantava ajatus on, että vääristymien sijaan pitää luottaa vain ja ainoastaan faktoihin. Parempi kokea itse, laita tämä siis lukulistalle ja pian!

3. Michelle Obama: Minun tarinani

Obaman tarina on mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Kirja antaa perspektiiviä ympäröivään maailmaan, erityisesti suomalaisille vieraammista asioista, kuten segregaatiosta ja erilaisuuden kokemuksesta. Tarina vahvasta ja omaa polkuaan kulkevasta naisesta on rohkaiseva ja inspiroiva. Liika siirappi tai silottelu ei pilaa lukukokemusta, vaan hahmot ovat uskottavia ja todentuntuisia ja kirja tarjoaa useita osuvia havaintoja urasta ja perhe-elämästä.

Muita tärppejä:

  • Thinking, Fast and Slow (Daniel Kahnemann)
  • Idiootit ympärilläni (Thomas Erikson)
  • Kirjoittamisen ihanuus (Katarina Kuick; Ylva Karlsson)
  • Voittamisen anatomia (Aki Hintsa)
  • Juu ei – Pieni kirja priorisoinnista (Saku Tuominen)
  • Tunne lukkosi (Kimmo Takanen)

Viimeksi päivitetty: 25 kesä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 25.6.2019

Mitä on osaamisen kehittäminen?

Osaamisen kehittäminen tarkoittaa sellaisten taitojen ja valmiuksien kehittämistä, jotka vievät sinua eteenpäin niin henkilökohtaisella tasolla ja kuin urallasi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Näin saat työpaikkasi maksamaan täydennyskoulutuksesi

Kilpailu työmarkkinoilla on kovaa. Jos aiot hakeutua haastavampiin työtehtäviin tai tavoittelet ylennystä, voi täydennyskoulutuksesta olla suuresti apua. Näillä vinkeillä perustelet työnantajallesi koulutustarpeesi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 17.4.2019

Growth Mindset – testaa, onko ajattelutapasi menestyksesi tiellä!

Tee testi ja selvitä, ajatteletko kuin Muuttumaton Meri, Kasvun Kalle vai Epäröivä Eppu!  

Lue lisää
Studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.