Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Mitä tehdä kesällä?

Kesälomalla ei tarvitse tehdä mitään mullistavaa, vaan juuri sitä, mistä itse nauttii. Se onkin ihan parasta! Uusiakin tuttavuuksia kannattaa toki testata. Tässä tärppimme kesätekemiseksi, itsensä kehittäminen mielessä pitäen.

1. Aamusivut

Kaipaako luovuutesi herättelyä? Niin sanottu Aamusivut-menetelmä voisi olla juttusi. Ajatuksena on aloittaa aamu kirjoittamalla kolme sivua suodattamatonta tekstiä käsin. Saattaa kuulostaa paljolta, mutta moni vannoo menetelmän nimeen. Metodi on Julia Cameronin kehittämä ja sen tarkoituksena on avartaa omia näkemyksiä, raivata tilaa pääkoppaan ja opetella pois sisäisestä kritiikistä.

Jos innostuit, osta isohko vihko, pyhitä aamuistasi aikaa kolmen sivun kirjoittamiselle ja pidä rutiinista kiinni. Muista jättää itsekritiikki narikkaan. Sivuja ei ole tarkoitus lukea jälkeenpäin!

2. Verkkokurssit

Verkkokursseja voi suorittaa helposti kesälläkin, jolloin perinteisempien koulutuspäivien tarjonta on vähäisempää. Verkkokursseja löydät kätevästi täältä.

Esimerkkinä mainittakoon suureen suosioon noussut Elements of AI -kurssi, joka on ilmainen ja kaikille avoin verkkokurssi tekoälyn perusteista. Kurssin myötä oppii esimerkiksi sen, mitä tekoäly on ja mitä tekoälyllä voi tehdä. Kurssi ei edellytä esitietovaatimuksia tai koodausta ja sen voi suorittaa vapaasti omaan tahtiin.

3. Sudokut, ristikot ja muut aivopähkinät

Perinteinen, koukuttava ja toimiva! Kynä tai tabletti käteen ja ratkomaan. Aivopähkinät kehittävät ajatteluamme ja ylläpitävät muistia. Ja mikseivät toimisi myös "unilääkkeenä" valoisiin kesäiltoihin tai päiväuniin laiturilla. Uni se vasta kehittääkin!

Muita tärppejä:

  • Dokumentit inspiroivat, opettavat ja viihdyttävät.
  • Värityskirjojen parissa voi laittaa aivot narikkaan.
  • Podcastit sopivat niin uuden opetteluun, näkökulmien laajentamiseen kuin taustakuunteluun.
  • Kesään kuuluu ehdottomasti hyvä kirja.
  • Vetreytä mieltä ja kehoa puistojoogassa, joita on tarjolla useilla paikkakunnilla kesäisin ja vielä maksutta.
Viimeksi päivitetty: 25 kesä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 9.11.2017

Mullistavatko AR- ja VR -lasit tulevaisuuden opetus- ja koulutuskentän?

Oli sitten kyse peleistä, kuntoutuskäytöstä tai potilastyöstä, virtuaalitodellisuus tuntuu olevan kaikkien huulilla. Mutta mitä on lisätty todellisuus? Entä millaisia ovia VR- ja AR-lasit avaavat vaikkapa opetus- ja koulutuskäytössä? 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Photoshop, InDesign vai Illustrator?

Photoshop, InDesign ja Illustrator ovat tehokkaita kuvallisen tuotannon työkaluja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja mahdollisuuksia. Mikä ohjelmista sopii parhaiten tarpeisiisi?

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 19.6.2019

Kesän podcast-vinkit

Podcastit ovat mukava tapa oppia itseä kiinnostavista aiheista. Tässä kesäiset vinkkimme!

Lue lisää
Studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirje työelämän koulutuksista.