25 kesä 2019

Mitä tehdä kesällä?

Kesälomalla ei tarvitse tehdä mitään mullistavaa, vaan juuri sitä, mistä itse nauttii. Se onkin ihan parasta! Uusiakin tuttavuuksia kannattaa toki testata. Tässä tärppimme kesätekemiseksi, itsensä kehittäminen mielessä pitäen.

1. Aamusivut

Kaipaako luovuutesi herättelyä? Niin sanottu Aamusivut-menetelmä voisi olla juttusi. Ajatuksena on aloittaa aamu kirjoittamalla kolme sivua suodattamatonta tekstiä käsin. Saattaa kuulostaa paljolta, mutta moni vannoo menetelmän nimeen. Metodi on Julia Cameronin kehittämä ja sen tarkoituksena on avartaa omia näkemyksiä, raivata tilaa pääkoppaan ja opetella pois sisäisestä kritiikistä.

Jos innostuit, osta isohko vihko, pyhitä aamuistasi aikaa kolmen sivun kirjoittamiselle ja pidä rutiinista kiinni. Muista jättää itsekritiikki narikkaan. Sivuja ei ole tarkoitus lukea jälkeenpäin!

2. Verkkokurssit

Verkkokursseja voi suorittaa helposti kesälläkin, jolloin perinteisempien koulutuspäivien tarjonta on vähäisempää. Verkkokursseja löydät kätevästi täältä.

Esimerkkinä mainittakoon suureen suosioon noussut Elements of AI -kurssi, joka on ilmainen ja kaikille avoin verkkokurssi tekoälyn perusteista. Kurssin myötä oppii esimerkiksi sen, mitä tekoäly on ja mitä tekoälyllä voi tehdä. Kurssi ei edellytä esitietovaatimuksia tai koodausta ja sen voi suorittaa vapaasti omaan tahtiin.

3. Sudokut, ristikot ja muut aivopähkinät

Perinteinen, koukuttava ja toimiva! Kynä tai tabletti käteen ja ratkomaan. Aivopähkinät kehittävät ajatteluamme ja ylläpitävät muistia. Ja mikseivät toimisi myös "unilääkkeenä" valoisiin kesäiltoihin tai päiväuniin laiturilla. Uni se vasta kehittääkin!

Muita tärppejä:

  • Dokumentit inspiroivat, opettavat ja viihdyttävät.
  • Värityskirjojen parissa voi laittaa aivot narikkaan.
  • Podcastit sopivat niin uuden opetteluun, näkökulmien laajentamiseen kuin taustakuunteluun.
  • Kesään kuuluu ehdottomasti hyvä kirja.
  • Vetreytä mieltä ja kehoa puistojoogassa, joita on tarjolla useilla paikkakunnilla kesäisin ja vielä maksutta.
Viimeksi päivitetty: 25 kesä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 17.4.2019

Kasvun ajattelu ja tavoitteet – Oletko Muuttumaton Meri vai Kasvun Kalle?

Mitä unelmien saavuttamiseen tarvitaan? Menestyminen lähtee ajatuksista, jotka voivat toimia eduksesi tai sinua vastaan.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 25.6.2019

Kesän dokumenttivinkit

Tarjolla on niin viihteellisempää kuin asiapitoisempaa materiaalia. Löydä oma suosikkisi vinkkiemme joukosta ja pidä kehitysvaihde päällä!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 19.8.2020

COVID-19 kyselyn tulokset

Jotta voimme auttaa koulutusta tarjoavia ja sitä etsiviä, halusimme selvittää COVID-19: n vaikutusta oppimiseen ja kouluttautumiseen. Katso koonti täältä!

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.