Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haastattelussa Jussi Koivusalo: Tampereen yliopistojen GEMBA-opiskelija

Haastateltavana General Executive MBA -ohjelmassa opiskeleva Jussi Koivusalo

Julkaistu: 25.9.2014

Haastattelussa Jussi Koivusalo

EMBA-ohjelmasta syvempää johtamisosaamista

Jussi on Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston järjestämässä kolmivuotisessa General Executive MBA –ohjelmassa loppusuoralla. Kolmivuotinen ohjelma päättyy maaliskuussa 2015. Jussi kertoo olevansa tällä hetkellä ns. töiden välissä. Viimeisimmäksi hän on työskennellyt suomalaisen perheyhtiön Victor Ek:n toimitusjohtajana vastaten yrityksen strategian suunnittelusta ja toteutuksesta sekä päivittäisestä operatiivisesta johtamisesta.

Kokemuksia EMBA-ohjelman ajalta

Koulutus.fi:ssä halusimme ottaa selvää, miten Jussi päätyi hakeutumaan EMBA-ohjelmaan ja minkälaisia kokemuksia ohjelma on hänelle tarjonnut.

       – Hain EMBA-ohjelmaan omatoimisesti, mutta tietenkin työnantajani suostumuksella ja tuella. Työnantajani myös maksoi koulutukseni. Ohjelma pitää sisällään paljon vierailevia luennoitsijoita, jotka ovat talouselämän huippuosaajia. Heidän pitämänsä esitykset ovat olleet korkeatasoisia ja keskustelut ovat tuoneet paljon uusia näkökulmia omaankin ajattelutapaan. Ryhmän kanssa yhdessä oppiminen on ollut todella hienoa ja unohtaa ei sovi myöskään yhteistä opintomatkaamme USA:an, joka toteutettiin tämän vuoden toukokuussa. Vierailut Marylandin ja Stanfordin yliopistoissa olivat mieleenpainuvia, samoin yritysvierailut Piilaakson yrityksissä.

Jussin mielestä tiedolla johtaminen ja innovaatiot johtamisen työvälineinä ovat olleet koulutusohjelman kiinnostavimpia aiheita.

       – Ne ovat elementtejä, jotka tulevat merkitsemään todella paljon tulevaisuuden johtajuutta mietittäessä.

Opiskelutahti on Jussin mukaan ollut suhteellisen tiukka.

       – Tekemistä on paljon ja jos ohjelmasta haluaa saada parhaan hyödyn irti, kannattaa siihen suhtautua tosissaan. Koulutusohjelman opinnot on kyllä mahdollista saada mahtumaan hyvin aikatauluun, mikäli vain on valmis panostamaan niihin riittävästi.

Miksi Tampereen yliopistojen GEMBA-ohjelma?

Jussi harkitsi myös muita Executive MBA-ohjelmia, mutta päätyi valitsemaan Tampereen yliopistojen yhteisen General Executive MBA:n.

       – Tein vertailua Aalto-yliopiston ja Henleyn EMBA - ohjelmiin, mutta päädyin kuitenkin Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston ohjelmaan. Ohjelman monipuolisuus ja kurssimme johtajan, vuorineuvos Kari Neilimon vahva rooli kurssin vetäjänä vaikuttivat valintaani eniten. Olen ollut todella tyytyväinen valintaani. Karin vahva substanssiosaaminen sekä johtajuudesta, että siihen liittyvistä viimeisimmistä teorioista, on ollut kurssin parasta antia.

Jussi suosittelee General Executive MBA-ohjelmaa lämpimästi kaikille, jotka haluavat kehittää omaa johtajuuttaan ja ylipäänsä itseään ihmisenä.

       – Kannattaa ensin hankkia jonkin verran kokemusta esimies- ja johtotason tehtävistä, koska silloin tästä kurssista saa varmasti eniten irti itseään varten. Opiskelua peilataan kuitenkin jatkuvasti omia työtehtäviä vasten ja sen avulla pyritään tuomaan uusia työkaluja oman työn ja itsensä kehittämiseen paremmaksi ja osaavammaksi johtajaksi.

EMBA-ohjelman suorittamisen hyödyt

Kysyimme Jussilta, mitkä hän kokee tärkeimmiksi hyödyksi oman uran ja tavoitteiden saavuttamisen kannalta suoritettuaan General Executive MBA –ohjelman.

       – Ohjelma on hyvin kattava ja luo pohjan kokonaisvaltaiselle itsensä kehittämiselle johtajana. Uskon, että se on opettanut minua suhtautumaan itseeni ja omiin tekemisiini rakentavan kriittisesti ja analysoimaan eri johtamisen osa-alueita entistä paremmin. On myös tärkeää jatkuvasti kehittää itseänsä ja pitää omaa osaamistaan ajan tasalla. Muutosvauhti on nyky-yhteiskunnassa todella hurjaa ja siinä mukana pysyminen edellyttää jatkuvaa halua uuden oppimiseen.

Koulutus.fi kiittää Jussi Koivusaloa haastattelusta!

Oletko harkinnut Executive MBA -ohjelmaan hakeutumista?

Tutustu useiden koulutusohjelmia tarjoavien tahojen MBA-koulutuksiin täällä.

Viimeksi päivitetty: 04 loka 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.10.2019

Koulutusvähennys: hyödynnä 3 päivän koulutusoikeus

Hyödynnetäänhän teilläkin koulutusvähennys? Sen ansiosta henkilöstön osaamisen kehittäminen on kannattavampaa. Lue lisää koulutusvähennyksestä!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.7.2019

Tunnetko itsesi huijariksi töissä?

Vaikka olisitkin kuin ihmeen kaupalla onnistunut huijaamaan niin rekrytoijaa, pomoasi kuin työkavereitasi, on ehkä kuitenkin todennäköisempää, että olet pätevä siinä, mitä teet. Tunnista ja päihitä huijarisyndrooman oireet!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.7.2019

Näin motivoit alaisesi – 8 yksinkertaista vinkkiä

Miten motivoida työryhmä tehokkaasti ja lisätä alaisten sitoutumista työhön? 

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.