Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haastattelussa Ilkka Koppelomäki: itsensä sisäinen kehittäminen

Haastateltavana Uskalla Innostua -valmennusyhtiön Ilkka Koppelomäki

Julkaistu: 14.7.2014

Haastattelussa Ilkka Koppelomäki

Avain sisäiseen hyvinvointiin on ihmisellä itsellään

Ilkka Koppelomäki on hyvinvoinnin ammattilainen, valmentaja, NLP-kouluttaja ja triathlonisti. Uskalla Innostua on valmennusyhtiö itsensä kehittämiseen ja johtamiseen. Suomessa olevien valmennusten lisäksi yritys vie asiakkaita maailmalle mm. Tony Robbinsin seminaareihin.

Hyvinvoinnin vastuu on yksilöllä itsellään

Ilkka Koppelomäki on aikaisemmin ollut aktiivinen urheilija ja urheiluhieroja. Päälajinaan hän on kilpaillut triathlonistina. Hänen kiinnostuksensa itsensä kehittämiseen alkoi osittain urheilun kautta ja myöhemmin kirjojen ja koulutusten kautta. Nykyinen työ ja yritys syntyi, kun Ilkka ymmärsi miten merkittävästi itsensä kehittäminen voi vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. Tällä hetkellä Ilkka toimii Uskalla Innostua valmennusyhtiön päävalmentajana.

       – Uskalla Innostua valmennusyhtiön missio on viedä itsensä kehittämistä ja hyvinvointia eteenpäin jokaisen ihmisen helposti saataville - myös työpaikoille ja kouluihin. Siinä olemme oppineet, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei kannata tehdä. Työpaikoilla näkisin, että valmennusyhtiömme rooli on palauttaa vastuuta ihmiselle itselleen – että se ei ole pelkästään organisaatio tai yritys, joka on vastuussa yksilön hyvinvoinnista. Uskomme, että se on hyvä juttu kummallekin osapuolelle.

       – Siksi teemme työtä, että ihmiset veisivät itse omaa elämäänsä eteenpäin. Tavoitteena on, että ihmiset olisivat rohkeampia ja varmempia, ja että heille tulisi hyvä fiilis siitä mitä he tekevät. Silloin he voivat paljon paremmin. Loppujen lopuksi ei tarvitsisi miettiä sitä hyvinvointia, kun jokaisen oma motivaatio ja kiinnostus luo sen.

       – Jos otetaan esimerkkinä fysiologinen näkökulma: sinulla on pitkä selkä ja työnantaja antaa tuolin, jossa on huono istua. Sitten kärsit hirveästi selän kanssa ongelmista, sitten tulee kuntoutukset ja muut mitä saattaa työnantaja tai yhteiskunta tarjota. Jos työnantaja ei osta tuolia, jossa on hyvä istua ja sitten 30 vuoden päästä selkä on ihan rikki, sairastelet ja on stressiä – niin kenen vika se on?

Ilkka pohtii, että työnantajaa tai yhteiskuntaa on helppo syyttää, mutta haluaisi palauttaa vastuuta yksilöille. Jos tarvitset jotain, niin pitää vaatia tai tehdä itse jotain sen eteen, että asia korjaantuu.

       – Tietysti kaikki työpaikat eivät välttämättä tykkää jos monet alkavat vaatimaan, enkä tarkoita sitä, että pitäisikään. Tarkoitan sitä, että ihmisten pitäisi ottaa huoli omasta elämästään. Työnantajalta voi aina kysyä esimerkiksi parempaa tuolia tai ainakin puolikasta tuolin hinnasta. Lähinnä sinun oma elämäsi kärsii siitä, jos sinulla on huono tuoli. Jos sitten työpaikka sanoo, että ei saa tuoda työpaikalle erilaista tuolia, niin sitten kannattaa miettiä, että haluatko olla sellaisessa paikassa töissä. Vastuun palauttaminen yksilöille on myös työnantajan etujen mukaista.

       – Mulla on vuosia ollut tämä Saa mitä haluat -valmennus, mikä auttaa ihmisiä toteuttamaan itseänsä ja saamaan mitä haluavat. Välillä yritysten pyytäessä minua pitämään sen varmistan heidän ymmärtävän, ettei heillä valmennuksen jälkeen välttämättä ole enää samoja työntekijöitä yrityksessä. Tässä tilanteessa yritykset usein sanovat ymmärtävänsä asian, mutta toteavat sen olevan ihan hyväkin juttu. Ihmiset saavat parempia tuloksia aikaan sellaisissa työpaikoissa, joissa he haluavat olla.

       – Jos tietty henkilö ei jatka enää kyseisessä yrityksessä, niin vapautuu paikka sellaiselle henkilölle, joka haluaa tehdä kyseisen duunin mielellään ja siksi myös mahdollisesti paremmin. Kehottaisin ihmisiä miettimään sitä, mikä on se oma juttu ja miten olla tyytyväinen nykytilanteeseen valittamisen sijaan. Saa mitä haluat -valmennuksen tavoitteena on herättää ja toteuttaa niitä pieniä tai suuria oikeita unelmia. Yksi niistä unelmista on se oikea työpaikka.

Mikä on NLP?

NLP on se pääjuttu, mikä on loppujen lopuksi kaikkien juttujen taustalla Ilkan maailmassa.

       – En koskaan ajattele, että yksi asia olisi oikein tai ainoa tie, sillä me kaikki olemme niin erilaisia, mutta omassa ajattelussani ja sen ymmärtämisessä hyödynnän tänä päivänä eniten NLP:tä eli neurolingvististä programmointia.

NLP on mallinnus siitä, miten ihminen ajattelee ja kommunikoi. Ilkka kokee tämän loogisena: ajatukset vaikuttavat kaikkeen; ennen kuin teet mitään, niin välissä on ajatus. "Jos pystyt tulemaan tietoiseksi siitä ajatuksesta, niin voit tehdä sille jotain – muutokseen tarvitaan yleensä tiedostaminen". Tämän näkökulman ymmärtäminen on Ilkan omassa elämässä muuttanut paljon ja tuonut ymmärrystä siihen, minkä takia asiat menevät niin kuin menevät.

Henkinen valmennus ja itsensä kehittäminen

Ilkka pohtii, että jokainen määrittelee henkisen valmennuksen ja itsensä kehittämisen hieman eri tavoilla. Ilkan mukaan henkinen valmennus on nimenomaan henkiseen puoleen keskittymistä ja liittyy yleisesti myös yksilön omiin ajatuksiin. Itsensä kehittäminen on Ilkan mielestä paljon kokonaisvaltaisempi. Siihen liittyy kokonaisvaltainen kehittyminen sekä oma fyysinen että henkinen hyvinvointi. Näihin liittyen se, miten syö ja liikkuu sekä oppimisen kehittyminen.

       – Oltiin juuri 4 päivää ryhmäkoulutuksessa ja liikuttiin joka päivä. Harva osallistuja oli sellaisista taustoista, että normaalisti joka päivä liikkuisi. Ryhmäkoulutuksessa tehtiin sitä, mikä tuntuu kivalta. Esimerkiksi yksi osallistuja halusi, että juostaan mäen päälle metsään 5 kertaa ja sitten juostiin. En ollut ikinä osannut kuvitella, että treeni voisi olla tällainen juttu. Tavallaan oma mottoni kuitenkin on se, että tehdään asioista yksinkertaisia, koska monet asiat voivat olla äärettömän yksinkertaisia. Liikaa ihmiset miettivät sitä, että miten liikkua ja mitä tehdä ennen liikkeelle lähtemistä, vaikka voisi toimia myös fiiliksen mukaan.

Kysyimme Ilkalta, mitkä ovat tärkeimmät opit, joita hän on itse oivaltanut toimiessaan päivittäin itsensä kehittämisen ja henkisen valmennuksen parissa.

       – Laskisin tärkeimmäksi asiaksi yksinkertaisuuden. Asiat eivät välttämättä ole aina helppoja, mutta yleensä ratkaisut voivat olla hyvinkin yksinkertaisia. Jos joku asia ei näytä toimivan, niin siihen voi löytyä ratkaisu tosi yksinkertaisella tavalla. Toinen oivallus on se, että ihminen tekee melkein kaiken sen vuoksi, että kokisi jonkin tunteen.

       – Kokonaisuudessaan siis oivallus siitä, että tunteet vaikuttavat kaikkeen elämässäsi. Omia tunteita voi hallita ja niihin voi vaikuttaa. Monia asioita ei tarvitse välttämättä tavoitella jos ymmärtää niiden johtavan tiettyyn tunteeseen, kuten onneen tai menestykseen. Tunteet on mahdollista kokea tässä hetkessäkin ilman, että tekee mitään. Tämä ei tarkoita sitä, ettei ihminen saisi tavoitella ihan mitä tahansa. Tunne on myös laukaiseva tekijä eli ihminen tarvitsee jonkin tunteen saadakseen tehtyä jotain. Voit siis vaikuttaa tietynlaisen tunteen saamiseksi saadaksesi aikaan asioita sekä siihen, minkälainen tunne sinulle lopulta jää.

Ilkan käytännön vinkit itsensä kehittämisen tielle

Aluksi Ilkka kehottaa lukemaan jonkin kirjan, joka avaa itsensä kehittämisen aiheena.

       – Mulla se oli sellainen kirja kuin Asenne, joka kertoi oman mielen vaikutuksesta ja miten asenteella voi vaikuttaa oman elämän muodostumiseen. Tuo kirja tavallaan aloitti itsensä kehittämisen omalla kohdallani. Valitse siis jokin sellainen kirja, joka inspiroi ja avaa maailmaa uudella tavalla. Jos et pidä lukemisesta, niin sitten se voisi olla esimerkiksi elokuva, joka laittaa ajattelemaan omaa elämää tai haluamaan tehdä muutosta.

Ilkka opastaa siis pohtimaan omaa elämää tällä hetkellä ja niitä asioita, joita oikeasti elämältään haluaa.

       – Itsensä kehittäminen on aihealue, jossa pyörii kysymys: ”Mitä haluat tehdä oikeasti?”.

       – Itsensä kehittäminen ei ole vain yksi kirja tai yksi koulutus, vaan koko elämän pituinen matka. Se koostuu tavallaan erillisistä kohtaamisista. Kohtaamisia ovat esimerkiksi ne koulutukset, joista osa vie eteenpäin enemmän ja osa vähemmän. Kuten Steve Jobs sanoi puheessaan, että ymmärrät vasta jälkikäteen, miten kaikki on liittynyt toisiinsa. On siis mahdotonta yhdistää pisteitä etukäteen.

       – On turhaa odottaa, että joku tulee muuttamaan sinun elämäsi. Se olet sinä, joka muutat sen. Muutoksen ei tarvitse olla iso, vaan sen voi saada aikaan hyvinkin pieni asia. On eri asia mennä hakemaan tukea omaan elämäänsä tai vaihtoehtoisesti olettaa jonkun toisen tuovan ratkaisut sinulle. Pieni ajatusero, mutta käytännössä on tosi iso ero etsiä ratkaisua ulkopuolelta tai etsiä sitä sisäpuolelta.

Koulutus.fi kiittää Ilkka Koppelomäkeä haastattelusta!

Kiinnostuitko itsesi kehittämisestä?

Tutustu useiden eri tahojen järjestämiin itsensä kehittämiseen liittyviin koulutuksiin ja aloita muutos jo tänään!

Viimeksi päivitetty: 14 maalis 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 14.3.2018

Haastattelussa Tommi Harju: kansainvälinen liiketoiminta

Norest Co.:n toimitusjohtaja Tommi Harju kertoo kokemuksiaan yrityksen kansainvälistymisestä ja viennistä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 19.10.2018

Tunnetko itsesi huijariksi töissä?

Vaikka olisitkin kuin ihmeen kaupalla onnistunut huijaamaan niin rekrytoijaa, pomoasi kuin työkavereitasi, on ehkä kuitenkin todennäköisempää, että olet pätevä siinä, mitä teet. Tunnista ja päihitä huijarisyndrooman oireet!

Teemat: Hyvinvointi , Stressi , Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 3.12.2018

Mindfulness – kuusi helppoa harjoitusta työpäivääsi

Oletko valmis kokeilemaan jotain uutta töissä, jos se vähentää stressiä ja ahdistusta? Entä jos yöunesi, luovuutesi ja keskittymisesi paranevat? Positiivisten tutkimustulosten myötä yhä useammat yritykset ympäri maailmaa ovat havainneet mindfulnessin hyvät puolet. Mutta mitä on mindfulness ja vaikuttaako se todella työpäivään?

Teemat: Hyvinvointi , Stressi
Lue lisää

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu

Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirje työelämän koulutuksista.
joulukuu 2018
ma
ti
ke
to
pe
la
su
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6