Näyttää 1-7 yhteensä 7 tulosta

Elintarvikealan koulutus

Elintarvikeala voidaan jakaa eri alalajeihin, joita ovat leipomoala, meijeriala, liha-ala ja yleinen elintarvikeala. Elintarvikeala kattaa ruoan tuotannon ja jalostuksen koko tuotantoketjun. Tukipalveluina ovat tutkimus, koulutus, neuvonta ja hallintoalat. Elintarvikealan suorat vaikutukset ovat merkittäviä monille lähialoille ja laajemmin maakunnan elinkeinorakenteelle. Nykypäivän ruokateollisuus on innovatiivinen ja uudistuva teollisuudenala, jossa tarvitaan käden­taitojen osaajia ja asiantuntijoita. Elintarviketeollisuus työllistää noin 32 500 henkeä ja on siten neljänneksi suurin teollisuudenala.

Elintarvikealan koulutusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Koulutus on tutkinto-opiskelua, mutta vaihtoehtoisesti allalla voi pätevöityä myös alalle valmistavan aikuiskoulutuksen tai näyttötutkinnon avulla.

Leipomoala

Yksi elintarvikealan koulutussuuntauksista on leipomoala. Leipomoala työllistää toisen asteen oppilaitoksista, ammatti- ja tiedekorkeakouluista valmistuvia osaajia vuosittain 150 - 200 henkilöä. Taikinantekijä, ylöslyöjä, leipuri, paistaja, tuotesuunnittelija, kondiittori ovat ammatteja joihin leipomoalan opiskelijat valmistuvat. Elintarviketeollisuudessa työskentelevistä 32 500 työntekijästä noin 8500 - 9 000 työskentelee leipomoissa.

Liha-ala

Liha-ala kattaa Suomessa sika, nauta ja siipikarjan. Suomen lihateollisuuden yrityksissä työskente­lee yhteensä lähes 11 000 työntekijää. Liha-ala työllistää monipuolisesti; työpaikkoja on alkutuotannosta laadun tarkkaillun saakka. Kansainvälistymisprosessi on ollut viime vuosina merkittävää suomalaisilla yrityksillä.

Liha-alan koulutuksella voi erikoistua lihan valmistusketjun eri vaiheiseen, kuten teurastukseen, lihanleikuuseen, lihatuotteiden valmistukseen sekä lihan ja lihatuotteiden varastoimiseen.

Meijeriala

Meijerialalla voit työskennellä tuotantoketjun eri osissa kuten alkutuotannossa, maidon keräilyssä, meijerissä, pakkaamisessa, laadunvarmistuksessa sekä varastoinnin ja jakelun parissa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: etl.fi

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu