Elintarvikealan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Alkaen 0 EUR + alv 0 %
-
3 vuotta
-
Forssa
-
Lähiopetus, Oppisopimus
Johdanto puhtaanapidon valvontaan
-
Koulutus
-
Alkaen 110 EUR + alv 24 %
-
3 tuntia
-
Useita (2)
-
Etätoteutus, Tilauskoulutus
Elintarvikehygienia koulutus ja testi
-
Koulutus
-
Alkaen 40 EUR + alv 24 %
-
4 tuntia
-
Salo
-
Lähiopetus
Ammatillinen osatutkinto yksilöllisesti
-
Työvoimakoulutus
-
Tampere
-
Lähiopetus
HACCP järjestelmän rakentaminen
-
Koulutus
-
Alkaen 800 EUR + alv 24 %
-
1 päivä
-
Useita (3)
-
Lähiopetus, Etätoteutus, Tilauskoulutus
IFS vaatimukset
-
Koulutus
-
Alkaen 800 EUR + alv 24 %
-
Useita (2)
-
Etätoteutus, Tilauskoulutus
BRC Food Standard
-
Koulutus
-
Alkaen 800 EUR + alv 24 %
-
1 päivä
-
Useita (3)
-
Lähiopetus, Tilauskoulutus
ISO/FSSC 22000 vaatimukset ja sisäinen auditointi
-
Koulutus
-
Alkaen 1 290 EUR + alv 24 %
-
2 päivää
-
Useita (3)
-
Lähiopetus, Etätoteutus, Tilauskoulutus
Oppisopimuksella ravintola- ja catering-alalle sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle
-
Tutkinto
-
Tampere
-
Lähiopetus
Maakuntaliittojen tarkastuslautakuntien koulutuspäivä
-
Koulutus
-
Alkaen 250 EUR + alv 24 %
-
7 tuntia
-
Verkossa
-
Etätoteutus
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Lounasruokien valmistus, osatutkinto
-
Tutkinto
-
8 kuukautta
-
Useita (2)
-
Lähiopetus
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki
-
Tutkinto
-
Tampere
-
Lähiopetus, Hybriditoteutus
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Elintarvikealan koulutus
Elintarvikeala voidaan jakaa eri alalajeihin, joita ovat leipomoala, meijeriala, liha-ala ja yleinen elintarvikeala. Elintarvikeala kattaa ruoan tuotannon ja jalostuksen koko tuotantoketjun. Tukipalveluina ovat tutkimus, koulutus, neuvonta ja hallintoalat. Elintarvikealan suorat vaikutukset ovat merkittäviä monille lähialoille ja laajemmin maakunnan elinkeinorakenteelle. Nykypäivän ruokateollisuus on innovatiivinen ja uudistuva teollisuudenala, jossa tarvitaan kädentaitojen osaajia ja asiantuntijoita. Elintarviketeollisuus työllistää noin 32 500 henkeä ja on siten neljänneksi suurin teollisuudenala.
Elintarvikealan koulutusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Koulutus on tutkinto-opiskelua, mutta vaihtoehtoisesti allalla voi pätevöityä myös alalle valmistavan aikuiskoulutuksen tai näyttötutkinnon avulla.
Leipomoala
Yksi elintarvikealan koulutussuuntauksista on leipomoala. Leipomoala työllistää toisen asteen oppilaitoksista, ammatti- ja tiedekorkeakouluista valmistuvia osaajia vuosittain 150 - 200 henkilöä. Taikinantekijä, ylöslyöjä, leipuri, paistaja, tuotesuunnittelija, kondiittori ovat ammatteja joihin leipomoalan opiskelijat valmistuvat. Elintarviketeollisuudessa työskentelevistä 32 500 työntekijästä noin 8500 - 9 000 työskentelee leipomoissa.
Liha-ala
Liha-ala kattaa Suomessa sika, nauta ja siipikarjan. Suomen lihateollisuuden yrityksissä työskentelee yhteensä lähes 11 000 työntekijää. Liha-ala työllistää monipuolisesti; työpaikkoja on alkutuotannosta laadun tarkkaillun saakka. Kansainvälistymisprosessi on ollut viime vuosina merkittävää suomalaisilla yrityksillä.
Liha-alan koulutuksella voi erikoistua lihan valmistusketjun eri vaiheiseen, kuten teurastukseen, lihanleikuuseen, lihatuotteiden valmistukseen sekä lihan ja lihatuotteiden varastoimiseen.
Meijeriala
Meijerialalla voit työskennellä tuotantoketjun eri osissa kuten alkutuotannossa, maidon keräilyssä, meijerissä, pakkaamisessa, laadunvarmistuksessa sekä varastoinnin ja jakelun parissa.
Lähteet: etl.fi