Näyttää 1-4 yhteensä 4 tulosta

Kiinteistönvälittäjäksi kouluttautuminen

Kiinteistönvälittäjän koulutus on lähes välttämätön, jos haluaa menestyä alalla. Koska kiinteistövälittäjältä vaaditaan vankkumatonta ammattitaitoa, tulee hänen psytyä se myös osoittamaan. Kouluttautuminen ja vähintään LKV-tutkinnon suorittaminen ovat parhaita välineitä ammattitaidon osoittamiseen ja luottamuksen rakentamiseen sidosryhmien kanssa.

Suomalainen kiinteistövälitys perustuu luottamukseen ja kiinteistövälittäjältä vaaditaan sekä asiakaspalveluintoa että myyntihenkisyyttä. Kiinteistövälittäjällä täytyy olla halua työskennellä ihmisten parissa, mutta myös tuntemusta asunnonvaihtoprosesseista ja niihin liittyvistä taustatekijöistä sekä alan lainsäädännästä ja jatkuvasti muuttuvasta toimintaympäristöstä. Kiinteistönvälittäjänä voi toimia eri koulutustaustoin, mutta yleisimmät koulutustaustat ovat kauppa, liiketalous ja hallinto.

Kiinteistönvälittäjän koulutus on monella tapaa mielenkiintoista, koska ala tarjoaa monipuolisia ammattimahdollisuuksia. Kiinteistövälittäjän työ on hyvin vaihtelevaa, eikä siinä tavallisesti noudateta tavallisia toimistotyöaikoja vaan työpäivien suunnitteluun on mahdollista vaikuttaa itse. Aktiivinen alan asiantuntija voi saavuttaa työssään kilpailukykyisen palkkatason.

Asuntokaupan ollessa voimissaan on työllisyystilanne hyvä ja uutta työvoimaa tarvitaan jatkuvasti.  Tarvittavaa ammattitaitoa voidaan hankkia koulutuksen avulla, mutta tärkeää on myös itsenäinen asenne työskentelyyn ja halu selvittää suuriakin työrupeamia.

Kiinteistönvälittäjän koulutus opettaa asuntokaupan lait

Vaikka työllisyystilanne on alalla yleisesti ottaen hyvä, on ala herkkä muun muassa talouden suhdannevaihteluille, kuluttajien ostovoimalle ja korkotasolle. Erilaiset kiinteistönvälitysalan ja kiinteistönvälittäjän koulutukset, kuten KED-, KiAT-, YKV- ja VuT ovat kuitenkin hyvin suosittuja. Tutustu kiinteistönvälittäjän koulutuksiin ja tutkintoihin tarkemmin alla.

Kiinteistövälittäjän ammattiin on mahdollista hankkia koulutusta ja asiantuntevuutta useista instituutioista ja oppilaitoksista. Myös useat alan yritykset tarjoavat työntekijöilleen erilaisia koulutusmahdollisuuksia työn ohessa. Asiakkaat toivovat jatkuvasti yksilöllisempää palvelua ja laatuvaatimukset kiristyvät. Kiinteistönvälittäjän koulutus auttaa koventuneisiin ammattitaitovaatimuksiin!

LKV-tutkinto ja LKV-koulutus

Laillistetun kiinteisönvälittäjän tutkinto eli LKV-tutkinto kiinnostaa monia. Keskuskauppakamari järjestää laillistetun kiinteistönvälittäjän kokeen eli LKV-kokeen. LKV on kiinteistönvälitysalan virallinen tutkinto. LKV-kokeen suoritettanut henkilö on laillistettu kiinteistönvälittäjä ja voi käyttää LKV-nimikettä.

Laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV ja vuokrahuoneiston välittäjä LVV -nimikettä voivat käyttää vain kokeen suorittaneet henkilöt. Aluehallintovirastot valvovat nimikkeiden ja lyhennysten käyttöä.

LKV-kokeeseen voi valmistautua valmentavassa koulutuksessa, jossa keskitytään esimerkiksi kiinteistölainsäädäntöön. Valmentava koulutus opettaa myös opiskelu- ja vastaustekniikoita.

LVV eli laillistettu vuokrahuoneiston välittäjä

LVV-koulutus eli laillistetun vuokrahuoneiston välittäjän koulutus valmistaa opiskelijan Keskuskauppakamarin järjestämään vuokrahuoneiston välittäjäkokeeseen. Keskuskauppakamarin järjestämä vuokrahuoneiston välittäjäkoe antaa vastaavan hoitajan pätevyyden eli LVV-pätevyyden.

Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto, KiAT

Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto on alalla toimivien välittäjien mahdollisuus näyttää toteen ammattiosaamisensa. Tutkinto suoritetaan valmistavassa koulutuksessa ja työssä oppimalla. Jos osaamista on jo alkutilanteessa tarpeeksi, voi tutkinnon suorittaa ilman valmistavaa koulutusta. Tutkinto on näyttötutkinto ja sen suorittaminen edellyttää työpaikkaa, sillä osaaminen todennetaan omissa työtehtävissä. Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Kiinteistöedustajan koulutus, KED

KED –tutkinto antaa perusvalmiudet kiinteistönvälitystehtävien hoitamiseen. Tutkinnon suorittanut opiskelija voi toimia kiinteistöedustajana kiinteistönvälitysyrityksessä. Koulutus on myös omiaan tukemaan valmistautumista LKV-kokeeseen.

Ylempi kiinteistönvälittäjän koulutus, YKV

YKV-tutkinto on suunniteltu syventämään alalla toimivien kokeneiden kiinteistönvälittäjien, myyntijohtajien ja yrittäjien ammattiosaamista sekä antaa valmiuksia toimia johtotehtävissä kiinteistönvälitysalalla.

Vuokravälittäjän tutkinto, VuT

VuT-koulutusohjelman tavoitteena on antaa valmiuksia asuin- ja liikehuoneistojen vuokravälitystehtävien hoitamiseen. Koulutusta voi hyödyntää myös valmistautuessa LVV-kokeeseen.

Nykyaikainen kiinteistönvälittäjä

Nykyaikainen kiinteistönvälittäjä tunnistaa kiinteistönvälitysalan kehityskohteet ja muutosherkkyyden. Kiinteistönvälittäjän on myös syytä hallita perinteisten myyntikeinojen lisäksi digitaaliset kanavat. Sosiaalinen media ja digitaalinen markkinointi tarjoavat nykyaikaiselle kiinteistönvälittäjälle mahdollisuuden erottautua kiinteistönvälittäjien massasta ja luoda henkilöbrändiä, josta kasvaa parhaimmillaan kipailuetu välittäjälle. Ne tarjoavat myös edullisen väylän omien palveluiden sekä toimeksiannettujen myyntikohteiden markkinointiin.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: KVKL.fi; Markinst.fi; Kiinko.fi; Opintopolku.fi; Ammattinetti.fi; Kauppakamari.fi

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu