⏲️ MBA-stipendin hakuaika päättyy 14.6. – vielä ehdit hakea stipendiä! »

Kokin työ vaatii ammattitaidon päivittämistä

Kokki, kehitä ammattitaitoasi ja laajenna työmahdollisuuksiasi koulutuksilla Ammattitaitoisella kokilla on rajattomat työmahdollisuudet, mutta ammattitaidon ylläpito ja kehittäminen vaativat myös erilaisia koulutuksia ja oman osaamisen laajentamista. Alta löydät listan kokeille sopivista koulutuksista. Koulutusta klikkaamalla voit lukea lisää ja halutessasi ottaa yhteyttä suoraan koulutuksen järjestäjään.
Näyttää 1-16 koulutusta 16 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-16 koulutusta 16 tuloksesta
 

Ammattitaitoisella kokilla on rajattomat työmahdollisuudetTäydennyskoulutuksilla lisää ammattitaitoa koulutuksille

Kokin työ, eli pääasiassa ravintola-annoksien suunnittelu ja valmistus, on vaativaa, mutta tarjoaa ammattitaitoiselle tekijälle lukuisia mahdollisuuksia sekä Suomessa että ulkomailla. Kokilla on lähes loputtomat mahdollisuudet kehittää osaamistaan, sillä samoista raaka-aineista on kuitenkin mahdollisuus valmistaa lukemattomia erilaisia ruokia.

Kokin työssä on myös laajat mahdollisuudet toteuttaa itseään ja työympäristöönsä saa halutessaan vaihtelua työskentelemällä erilaisissa ravintoloissa. Kokin työpaikka voi sijaita esimerkiksi hotelliravintolassa, henkilöstöravintolassa tai korkeatasoisessa ruokaravintolassa.

Kokeilta edellytetään laaja-alaista osaamista ruoanlaitossa

Ravintola-alalla tarjolla olevat hyvät työllistymis- ja itsensä toteuttamisen mahdollisuudet edellyttävät usein kokilta riittävää ammattitaitoa ja osaamisensa säännöllistä ylläpitoa.

Ravintolassa käyminen ei ole enää vain varakkaampien etuoikeus ja täten ravintoloiden asiakkaat ovat entistä kirjavampi joukko. Tämä asettaa myös kokeille omat haasteensa, sillä asiakkaiden toiveet ja vaatimukset ruoan suhteen kasvavat koko ajan. Ravintoloiden asiakkaat odottavat enenevissä määrin kokonaisvaltaisia elämyksiä ja mielikuvitusta ruoka-annosten suhteen.

Monet ravintolakävijät ovat lisäksi nykyään tarkkoja ruoan alkuperästä ja hinta-laatusuhteesta, mikä vaatii kokeiltakin yhä enemmän tietoutta ja tarkkaavaisuutta. Myös lisääntyvät erikoisruokavaliot edellyttävät kokeilta yhä laaja-alaisempaa ja syvempää ammattitaitoa ja tietopohjaa.

Kokin työ on yleensä kiireistä, joten ripeydestä, hyvästä stressinsietokyvystä sekä organisointitaidoista on etua. Kokilta edellytetään myös hyviä kädentaitoja, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja hajuaistia.

Täydennyskoulutusta kokkaamiseen on saatavilla kattavasti

Kokeilla on erittäin monipuoliset mahdollisuudet kehittää osaamistaan. Saatavilla on esimerkiksi laajasti kursseja, jotka tarjoavat kokeille mahdollisuuden syventyä tiettyyn ruokakulttuuriin tai tutustua erikoisempiin raaka-aineisiin.

Useimmiten kokeilla on niin suuri intohimo ruokaa ja ammattiaan kohtaan, että monet kehittävät osaamistaan omatoimisesti esimerkiksi tutustumalla eri ruokakulttuureihin ulkomailla tai osallistumalla erilaisille kursseille.

Tarjolla on lisäksi monia muitakin kokeille suunniteltuja koulutuksia, joten tutustu avoimin mielin koulutustarjontaan.

Katso kokeille suunnattuja kursseja listasta yltä »

Jos vasta haet kokiksi tai haluat vahvistaa ja todentaa osaamisesi vaikkapa erikoisammattitutkinnon muodossa, katso listamme Ravintola-alan tutkinnoista ». Ravintola-alalla toimintaa vasta aloittaville jo lainkin mukaan tärkeät elintarvikehygienian koulutukset taas löydät Hygieniapassi-kategoriastamme »

Vertaile koulutuksia