Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 65 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 65 tuloksesta

Design- ja multimediataidot haltuun koulutuksella

Design-, visuaalisen ja media-alan ammattilaisten on ylläpidettävä osaamistaan jatkuvasti kehittyvällä alalla. Heidän työhönsä sisältyy usein monien eri ohjelmien hallinta. Alan koulutus on tehokas apuväline design- ja multimediataitojen vahvistamisessa ja syventämisessä.

Yhä useammat luovat ja muokkaavat työssään erilaisia visuaalisia dokumentteja, vaikka se ei olisikaan heidän päätehtävänsä. Tällöin vaikkapa kuvankäsittelyohjelman peruskurssin (esim. Adobe Photoshop) käyminen voi olla ratkaiseva tekijä siinä, meneekö työhön muutama tunti vai muutama minuutti. Visuaalisesti onnistuneen kokonaisuuden luominen on helpompaa silloin, kun osaa käyttää eri ohjelmien monipuolisia toimintoja kattavasti.

Design- ja multimediakoulutus soveltuu sekä aloittelijalle että konkarille

ICT-design- ja multimediakoulutusten kohderyhmää eivät ole pelkästään media-alan ammattilaiset, kuten ohjelmoijat, web-suunnittelijat, valokuvaajat, graafikot, tiedottajat, markkinoinnin ammattilaiset ja toimittajat, vaan osa koulutustarjonnasta on kohdennettu täysin perusteista lähteville tai enemmän harrastusmielessä opiskeleville.

Jatko-opiskelumahdollisuuksia kaipaaville, alalla jo osaamista hankkineille löytyy esimerkiksi erilaisia audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoja, joissa voidaan kehittää ja todentaa esimerkiksi peligrafiikan tuottamiseen liittyvät taidot. 

Mallinnuspuolen (CAD, CAM, erilaiset 3D-mallinnusohjelmat) koulutukset ovat tyypillisesti suunnattu joko alalla jo työskenteleville tai sinne haluaville. Esimerkiksi mekaniikkasuunnittelua- tai suunnittelupiirustuksia tekevät tarvitsevat usein CAD-osaamista. 3D-mallinnusohjelmistoja (esim. SketchUp) voidaan käyttää myös esim. sisustussuunnittelua ja muuta tilasuunnittelua tekeville. Katso 3D-grafiikan ja suunnitteluohjelmien koulutukset tästä. 

Design – esteettinen tapa muotoilla toiminnot tai tuotteet 

Designilla tarkoitetaan tuotteen toimintojen muotoilua käyttäjää varten. Käsitettä käytetään myös rajoitetummin tarkoittamaan esineen ulkonäköä tai sitä osaa prosessista, joka sisältää taiteellista luontia. Usein design-sanaa käytetään myös tarkoittamaan tuotteita, palveluita tai ympäristöjä, jotka on selvästi ilmaistu esteettisesti. 

Suunnittelulla voidaan tarkoittaa myös kolmiulotteista mallintamista tai teknistä rakennesuunnittelua. Tämä teknisempää puolta edustava osa design-koulutuksia löytyy yleensä erilaisten termien, kuten CAD (computer assisted design), CAM (computer-aided manufacturing), tai 3D-mallinnusohjelmien nimien (Sketchup, SolidWorks) alta. 

Multimedialla taas tarkoitetaan erilaisten viestintämuotojen yhdistämistä viestin välittämisessä. Yleisimmät ovat teksti, kuva, video ja ääni. 

Design- ja multimediakoulutusten sisältö

ICT-design- ja multimediakoulutus voi käsitellä esimerkiksi seuraavia ohjelmistoja/aiheita:

  • 3D-grafiikka ja suunnittelu
  • Suunnitteluohjelmistot (esim. CAD)
  • Adobe-ohjelmat
  • Illustrator
  • InDesign
  • Photoshop
  • Valokuvaus / Videokuvaus
  • Verkkosivustot

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Corellia, Wistec Training

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää