Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-50 yhteensä 70 tulosta
  • = Haastattelu
Näyttää 1-50 yhteensä 70 tulosta
12

Design- ja multimediataidot haltuun koulutuksella

Design-, visuaalisen ja media-alan ammattilaisten on ylläpidettävä osaamistaan jatkuvasti kehittyvällä alalla. Heidän työhönsä sisältyy usein monien eri ohjelmien hallinta. Alan koulutus on tehokas apuväline design- ja multimediataitojen vahvistamisessa ja syventämisessä.

Yhä useammat luovat ja muokkaavat työssään erilaisia visuaalisia dokumentteja, vaikka se ei olisikaan heidän päätehtävänsä. Tällöin vaikkapa kuvankäsittelyohjelman peruskurssin (esim. Adobe Photoshop) käyminen voi olla ratkaiseva tekijä siinä, meneekö työhön muutama tunti vai muutama minuutti. Visuaalisesti onnistuneen kokonaisuuden luominen on helpompaa silloin, kun osaa käyttää eri ohjelmien monipuolisia toimintoja kattavasti.

Design- ja multimediakoulutus soveltuu sekä aloittelijalle että konkarille

ICT-design- ja multimediakoulutusten kohderyhmää eivät ole pelkästään media-alan ammattilaiset, kuten ohjelmoijat, web-suunnittelijat, valokuvaajat, graafikot, tiedottajat, markkinoinnin ammattilaiset ja toimittajat, vaan osa koulutustarjonnasta on kohdennettu täysin perusteista lähteville tai enemmän harrastusmielessä opiskeleville.

Jatko-opiskelumahdollisuuksia kaipaaville, alalla jo osaamista hankkineille löytyy esimerkiksi erilaisia audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoja, joissa voidaan kehittää ja todentaa esimerkiksi peligrafiikan tuottamiseen liittyvät taidot. 

Mallinnuspuolen (CAD, CAM, erilaiset 3D-mallinnusohjelmat) koulutukset ovat tyypillisesti suunnattu joko alalla jo työskenteleville tai sinne haluaville. Esimerkiksi mekaniikkasuunnittelua- tai suunnittelupiirustuksia tekevät tarvitsevat usein CAD-osaamista. 3D-mallinnusohjelmistoja (esim. SketchUp) voidaan käyttää myös esim. sisustussuunnittelua ja muuta tilasuunnittelua tekeville. Katso 3D-grafiikan ja suunnitteluohjelmien koulutukset tästä. 

Design – esteettinen tapa muotoilla toiminnot tai tuotteet 

Designilla tarkoitetaan tuotteen toimintojen muotoilua käyttäjää varten. Käsitettä käytetään myös rajoitetummin tarkoittamaan esineen ulkonäköä tai sitä osaa prosessista, joka sisältää taiteellista luontia. Usein design-sanaa käytetään myös tarkoittamaan tuotteita, palveluita tai ympäristöjä, jotka on selvästi ilmaistu esteettisesti. 

Suunnittelulla voidaan tarkoittaa myös kolmiulotteista mallintamista tai teknistä rakennesuunnittelua. Tämä teknisempää puolta edustava osa design-koulutuksia löytyy yleensä erilaisten termien, kuten CAD (computer assisted design), CAM (computer-aided manufacturing), tai 3D-mallinnusohjelmien nimien (Sketchup, SolidWorks) alta. 

Multimedialla taas tarkoitetaan erilaisten viestintämuotojen yhdistämistä viestin välittämisessä. Yleisimmät ovat teksti, kuva, video ja ääni. 

Design- ja multimediakoulutusten sisältö

ICT-design- ja multimediakoulutus voi käsitellä esimerkiksi seuraavia ohjelmistoja/aiheita:

  • 3D-grafiikka ja suunnittelu
  • Suunnitteluohjelmistot (esim. CAD)
  • Adobe-ohjelmat
  • Illustrator
  • InDesign
  • Photoshop
  • Valokuvaus / Videokuvaus
  • Verkkosivustot

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Corellia, Wistec Training

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Etsi kurssi kalenterin avulla
marraskuu 2018
ma
ti
ke
to
pe
la
su
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Inspiraatioksi
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää