Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 67 tulosta
  • = Kesäkurssi
Näyttää 1-20 yhteensä 67 tulosta

Design- ja multimediataidot haltuun koulutuksella

Design-, visuaalisen ja media-alan ammattilaisten on ylläpidettävä osaamistaan jatkuvasti kehittyvällä alalla. Heidän työhönsä sisältyy usein monien eri ohjelmien hallinta. Alan koulutus on tehokas apuväline design- ja multimediataitojen vahvistamisessa ja syventämisessä.

Yhä useammat luovat ja muokkaavat työssään erilaisia visuaalisia dokumentteja, vaikka se ei olisikaan heidän päätehtävänsä. Tällöin vaikkapa kuvankäsittelyohjelman peruskurssin (esim. Adobe Photoshop) käyminen voi olla ratkaiseva tekijä siinä, meneekö työhön muutama tunti vai muutama minuutti. Visuaalisesti onnistuneen kokonaisuuden luominen on helpompaa silloin, kun osaa käyttää eri ohjelmien monipuolisia toimintoja kattavasti.

Design- ja multimediakoulutus soveltuu sekä aloittelijalle että konkarille

ICT-design- ja multimediakoulutusten kohderyhmää eivät ole pelkästään media-alan ammattilaiset, kuten ohjelmoijat, web-suunnittelijat, valokuvaajat, graafikot, tiedottajat, markkinoinnin ammattilaiset ja toimittajat, vaan osa koulutustarjonnasta on kohdennettu täysin perusteista lähteville tai enemmän harrastusmielessä opiskeleville.

Jatko-opiskelumahdollisuuksia kaipaaville, alalla jo osaamista hankkineille löytyy esimerkiksi erilaisia audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoja, joissa voidaan kehittää ja todentaa esimerkiksi peligrafiikan tuottamiseen liittyvät taidot. 

Mallinnuspuolen (CAD, CAM, erilaiset 3D-mallinnusohjelmat) koulutukset ovat tyypillisesti suunnattu joko alalla jo työskenteleville tai sinne haluaville. Esimerkiksi mekaniikkasuunnittelua- tai suunnittelupiirustuksia tekevät tarvitsevat usein CAD-osaamista. 3D-mallinnusohjelmistoja (esim. SketchUp) voidaan käyttää myös esim. sisustussuunnittelua ja muuta tilasuunnittelua tekeville. Katso 3D-grafiikan ja suunnitteluohjelmien koulutukset tästä. 

Design – esteettinen tapa muotoilla toiminnot tai tuotteet 

Designilla tarkoitetaan tuotteen toimintojen muotoilua käyttäjää varten. Käsitettä käytetään myös rajoitetummin tarkoittamaan esineen ulkonäköä tai sitä osaa prosessista, joka sisältää taiteellista luontia. Usein design-sanaa käytetään myös tarkoittamaan tuotteita, palveluita tai ympäristöjä, jotka on selvästi ilmaistu esteettisesti. 

Suunnittelulla voidaan tarkoittaa myös kolmiulotteista mallintamista tai teknistä rakennesuunnittelua. Tämä teknisempää puolta edustava osa design-koulutuksia löytyy yleensä erilaisten termien, kuten CAD (computer assisted design), CAM (computer-aided manufacturing), tai 3D-mallinnusohjelmien nimien (Sketchup, SolidWorks) alta. 

Multimedialla taas tarkoitetaan erilaisten viestintämuotojen yhdistämistä viestin välittämisessä. Yleisimmät ovat teksti, kuva, video ja ääni. 

Design- ja multimediakoulutusten sisältö

ICT-design- ja multimediakoulutus voi käsitellä esimerkiksi seuraavia ohjelmistoja/aiheita:

  • 3D-grafiikka ja suunnittelu
  • Suunnitteluohjelmistot (esim. CAD)
  • Adobe-ohjelmat
  • Illustrator
  • InDesign
  • Photoshop
  • Valokuvaus / Videokuvaus
  • Verkkosivustot

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Corellia, Wistec Training

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
JET antaa eväitä esimiestyöhön
Opiskelijatarina: Amiedu

"JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita."

Lue lisää
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Kaupan esimiehen EAT:lla varmuut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Tove Fihlström työskentelee Club Managerina Turun keskustan Elixialla. Hän vastaa yksikkönsä toiminnasta ja toimii siellä esimiehenä. Varmuutta esimiestyöskentelyyn hän on saanut kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnosta.

Lue lisää