Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-1 yhteensä 1 tulosta
Näyttää 1-1 yhteensä 1 tulosta
 

Tietokoneen ajokortti todentaa tietoteknistä osaamista

Omien tietotekniikkataitojen aktivointi ja päivittäminen on työelämän kannalta arvokasta toimintaa. Lähes joka alalla tietokoneen käyttö kuuluu työntekijän perustaitoihin. Työnantajat odottavatkin työnhakijan jo työnhakuvaiheessa pystymään todistamaan tietotekniset taitonsa.

Omaa sanaa vahvemmaksi osoitukseksi on hyvä olla mustaa valkoisella – tietokoneen ajokortti on kansainvälisesti tunnustettu virallinen todistus tietokoneen käyttötaidoista. Kortin suorittaminen on helppoa ja suositeltavaa sekä ennen työnhakua että työn ohessa.

Tietokoneen ajokortin eri tasot

Eri työtehtävissä toimivat ammattilaiset tarvitsevat erilaisia tietoteknisiä taitoja. Tietokoneen ajokortti on porrastettu kolmeen eri tasoon, joista voi halutessaan suorittaa yhden tai useamman. Tietokoneen ajokorttitasot ovat @-kortti, A-kortti ja AB-kortti.

Näiden lisäksi on mahdollista suorittaa soveltava, yhteisöllistä osaamista edistävä TIETY- eli Tietotyötutkinto, joka syventää tietokoneen käyttötaitoja työelämän vaativampia tehtäviä varten.

Tietoteknisten taitojen parantaminen onnistuu sekä työntekijältä että yritykseltä vaivattomasti työn ohessa. Tietokoneen ajokortti on mahdollista suorittaa omien aikataulujen mukaisesti – ota yhteyttä koulutuksen tarjoajaan ja sovi tiettyjen aikaraamien mukaan räätälöidystä koulutuksesta.

@-kortti auttaa aloittelijan alkuun tietotekniikan hallinnassa

Tietokoneen ajokortti soveltuu myös aivan tietokoneen alkeiskäyttäjille – tätä tarkoitusta palvelee aloittelijan @-kortti.

Perusasioihin ja käyttöjärjestelmän toimintaan syventyvä @-kortti valmistaa kouluttautujaa tekstinkäsittelyyn sekä internetin ja sähköpostin käyttöön. Kurssilla on kouluttajan ja oman mielenkiinnon mukaan mahdollista perehtyä myös esimerkiksi taulukkolaskentaan ja kuvankäsittelyyn. @-kortti antaa vahvat perustason taidot tietokoneen käytölle ja sopii hyvin työntekijöille, jotka tarvitsevat työssään tietokonetta yleiseen sähköiseen asioiden hoitoon.

A-kortti tehostaa perustason IT-taitoja

Tarvitsetko juuri sopivan kattavan määrän tietoa tietokoneen toiminnasta ja ohjelmista mutta et mitään ylimääräistä? Tietokoneen ns. hyötykäyttäjän A-kortti on oikea vaihtoehto, sillä se sopii tietokoneen peruskäyttötaidot hallitsevalle kouluttautujalle.

A-korttikoulutukseen kuuluu muun muassa internetiin, käyttöjärjestelmään ja sähköpostiin tutustuminen. Koulutuksessa voi valintansa mukaan tutustua myös esimerkiksi taulukkotoimintoihin, esitysgrafiikkaan, verkkotyöskentelyyn ja tekstinkäsittelyyn. A-kortti soveltuu erityisesti työelämän toimijoille, jotka tarvitsevat tietokonetta työssään säännöllisesti ja monipuolisesti.

AB-kortti nostaa työntekijän kilpailukykyä työmarkkinoilla

AB-kortin suorittaminen antaa selkeän lisän työnhakijan ansioluetteloon. AB-ajokortti on vaatimustasoltaan korkeampi kuin aloittelijan @-kortti ja hyötykäyttäjän A-kortti. Näin ollen se on myös tietokoneen ajokorteista selkeimmin suunnattu työelämässä tietokonetta aktiivisesti käyttäville ammattilaisille.

AB-kortin pakollinen suoritettava moduuli on ohjelmien yhteiskäyttö. Vapaavalintaisissa moduuleissa on vaihtoehtoja muun muassa tekstinkäsittelytaitojen, taulukkolaskennan ja esitysgrafiikan syventämisessä. Huomaathan, että voit sisällyttää AB-kortin osaksi eri ammattitutkintoja, opintojaksoja tai työvoimapoliittista koulutusta.

AB-kortin suorittaneella on osoitus vahvasta tietoteknisten taitojen osaamisesta. Tämän tason tietokoneen ajokortti erottaa työnhakijan massasta todistamalla hakijan sujuvat ja tehokkaat tietokoneen käyttötaidot. AB-kortin suorittanut työntekijä on kykenevä hyvin itsenäiseen työskentelyyn ja hallitsee verkkotyöskentelyn, tiedonhallinnan ja tekstinkäsittelyn eri ulottuvuudet pintaa syvemmältä.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Yrittäjät.fi, TIEKE

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Etsi kurssi kalenterin avulla
marraskuu 2018
ma
ti
ke
to
pe
la
su
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Inspiraatioksi
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella
JET antaa eväitä esimiestyöhön
Opiskelijatarina: Amiedu

"JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita."

Lue lisää
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää