Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ohjeet arviointityökalun käyttöön

Ohjeistus Koulutus.fi:n arviointityökalun käyttöön

OHJEISTUS ARVIOINTITYÖKALUN KÄYTTÖÖN

Koulutus.fi:n arviointityökalun avulla voitte helposti kerätä palautetta koulutuksistanne.

Luomalla ja ajastamalla sähköpostilähetyksiä useammalle henkilölle kerralla saatte arviointeja, joita voitte käyttää sisäiseen toimintanne analysointiin ja voitte julkaista ne profiilinne yhteydessä Koulutus.fi:ssä. Voitte myös julkaista saamanne arvioinnit omilla kotisivuillanne kopiomalla tarjoamamme koodin ja liittämällä sen omille kotisivuillenne haluamaanne paikkaan.

Arviointityökalumme on täysin maksuton ja löytyy asiakaskirjautumisestamme. Ota meihin yhteyttä, mikäli sinulla ei ole tunnuksia asiakaskirjautumiseen.


SISÄLTÖ


Arviointityökalu

YHTEENVETO


Sisäänkirjautuminen

Kirjaudu sisään Koulutus.fi:n asiakaskirjautumiseen sisäänkirjautumistunnuksillanne. Vasemmalla olevasta valikosta löydät arviointityökalumme (Arviointityökalu-nimellä).


Lomake

Arviointilomake koostuu viidestä pakollisesta kentästä, joihin kuuluvat mm. osallistujan antama koulutusta koskeva yleisarvosana sekä kommentti koulutuksesta. Sinun on mahdollista lisätä omia kysymyksiä, jotka näkyvät vain lähettäessäsi osallistujille sähköpostitse arviointipyynnön. Omia kysymyksiänne voitte hyödyntää sisäisiä analyysejänne varten. Vastaukset näihin lisäkysymyksiin eivät tule näkyviin Koulutus.fi:ssä vaan tiedot ovat näkyvissä vain asiakaskirjautumisen Arviointityökalussa.


Kerää arviointeja

Keräät helposti arviointeja lähettämällä arviointikyselyn sähköpostitse valitsemiisi osoitteisiin. Sähköpostitekstin kirjoitat itse (Viestipohjat-välilehdellä) ja saat lisättyä siihen järjestelmämme avulla linkin itse arviointikyselyyn. Teille voidaan edelleenkin antaa koulutusarviointeja suoraan Koulutus.fi:n kautta. Lisäksi uutuutena voitte julkaista saamanne arvioinnit myös omilla kotisivuillanne kopioimalla ja lisäämällä järjestelmästämme löytyvän koodinpätkän omille kotisivuillenne.


Tarkastele ja julkaise arviointeja

Kaikki saamanne arvioinnit löytyvät kootusti asiakaskirjautumisen Arviointityökalusta. Julkaistut arvioinnit näkyvät koulutusesittelyidenne yhteydessä Koulutus.fi:n julkisilla sivuilla sekä omilla kotisivuillanne, jos olette lisänneet tarjoamamme koodin kotisivuillenne.

Voitte itse päättää, haluatteko julkaista niitä arviointeja, jotka saatte lähettämienne sähköpostien avulla.


Lisää annetut arvioinnit näkyviin myös omalle kotisivullenne

Asiakaskirjautumisen Arviointityökalusta löydät koodin, jonka voit kopioida ja lisätä omille kotisivuillenne. Tämän toiminnon avulla voitte näyttää kaikki saamanne arvioinnit myös omilla sivuillanne. Sen lisäksi, että sivustonne käyttäjät voivat lukea saamianne arviointeja, he voivat myös itse tehdä niitä widgetin avulla kotisivuillanne.

Pikaohje sähköpostilähetyksen tekoon

1. Mene välilehdelle ”Viestipohjat” ja lisää uusi sähköpostiteksti, jossa on mukana linkki arviointilomakkeelle (tämä sinun tarvitsee tehdä vain kerran).
2. Mene takaisin "Arviointityökalun etusivu"-välilehdelle ja klikkaa sen koulutuksen kohdalla ikonia "Tee sähköpostikysely", jolle haluat saada arviointeja.
3. Liitä haluamasi sähköpostiosoitteet vastaanottajiksi ja ajasta lähetys tai lähetä se saman tien.


Alkuun

LUO KYSELYLOMAKE OMILLE KYSYMYKSILLENNE

Mallipohjat

1. Mene välilehdelle ”Kyselypohjat”.
2. Klikkaa sinistä nappia ”Luo uusi kyselypohja”, jonka löydät sivun oikeasta alalaidasta.
3. Anna uudelle mallillesi nimi.
Olet nyt luonut mallin, joka sisältää viisi pakollista kenttäämme.
4. Klikkaa oikealla olevaa ”Luo uusi kysymys" -nappia.
5. Kirjoita kysymys ja valitse sopiva vastausvaihtoehto. Kun olet lisännyt kysymyksen, voit valita, onko se pakollinen.

Voit vaihtaa lisäämiesi kysymysten järjestystä vetämällä niitä haluamaasi paikkaan. Muista esikatsella luomasi lomake klikkaamalla linkkiä ”Esikatsele”. Näet alta, miltä lomake näyttää palautteen antajalle.

Alkuun

LUO SÄHKÖPOSTILLE VIESTIPOHJA

Sähköpostiteksti

1. Mene välilehdelle "Viestipohjat".
2. Klikkaa linkkiä ”Lisää uusi viestipohja”, jonka löydät laatikon alalaidasta.
3. Täytä kentät ja kirjoita teksti, jonka haluat näkyvän sähköpostilähetyksessä.
4. Vie kursori siihen kohtaan, johon haluat lisätä linkin kyselylomakkeelle, ja klikkaa tagia ”Linkki arviointikyselyyn”, minkä löydät oikealla olevasta laatikosta. Nyt linkki tulee mukaan sähköpostitekstiisi.
5. Voit myös lisätä tagin "Koulutuksen nimi", jolloin sähköpostissa tulee näkyviin automaattisesti koulutuksen nimi, josta arviointeja kerätään.
6. Muista painaa ”Tallenna” -nappia sivun alareunasta.

Alkuun

LUO SÄHKÖPOSTILÄHETYS

Sähköpostilähetys

1. Mene välilehdelle ”Arviointityökalun etusivu”.
2. Klikkaa sen koulutuksen kohdalla, aivan oikealla olevaa sinistä ikonia, josta haluat pyytää arviointeja.
3. Täytä kentät ja liitä mukaan ne sähköpostiosoitteet, joille haluat lähettää viestin.
Huomioi, että sähköpostiosoitteita ei tulla koskaan käyttämään mihinkään muihin tarkoituksiin.
4. Ajasta lähetyksesi tai lähetä se saman tien. Voit myös valita lähettäväsi muistutuksen niille henkilöille, jotka eivät ole vielä täyttäneet arviointilomaketta.
5. Klikkaa ”Vahvista lähetys” -nappia sivun alalaidasta.

Voit myös luoda lähetyksiä ja kerätä arviointia koulutuksista, jotka ovat meidän järjestelmässämme tauotettuina eivätkä siis näy julkisina Koulutus.fi:ssä. Tauotetun koulutuksen julkaistut arvioinnit näkyvät organisaationne yhteisellä arviointisivulla.

Alkuun

LUE RAPORTTEJA JA JULKAISE ARVIOINTEJA

Raportit

Kaikki luomasi sähköpostilähetykset löytyvät välilehdeltä ”Raportit”. Täältä löydät tietoa tulevista ja tehdyistä sähköpostilähetyksistä.

Tämä on osio, jossa voit valita, mitä arviointeja haluatte julkaista Koulutus.fi:ssä klikkaamalla lähetyskohtaista sinistä ”Julkaise”-nappia. Voit valita julkaistavaksi yhden lähetyksen kaikki arvioinnit tai jättää koko lähetyksen julkaisematta, mutta et voi valita yksittäisiä arviointeja yhdestä lähetyksestä. Tämä rajoitus on tehty siitä syystä, ettei arvioinneista voi valita vain parhaimpia julkaistaviksi.

Voit klikata julkaisunappia koska tahansa. Jos klikkaat sitä heti sähköpostilähetyksen jälkeen (ennen kuin lähetys on vielä ehtinyt kerätä yhtään arviointia), julkaistaan kaikki kyseisen lähetyksen kautta tulevat arvioinnit Koulutus.fi-sivustolla automaattisesti. Näin sinun ei tarvitse jälkikäteen muistaa käydä julkaisemassa tulleita arviointeja. Sama koskee myös niitä arviointeja, jotka tulevat saman sähköpostilähetyksen kautta, mutta Julkaise-napin painalluksen jälkeen: ne tulevat suoraan näkyviin sivustollemme.

Arvioinneissa näkyvä päivämäärä on aina se päivämäärä, jolloin ne on kirjoitettu, ei se, jolloin ne on julkaistu.

Alkuun

TARKASTELE ARVIOINTEJA

Arvioinnit

Kaikki arvioinnit, jotka olette saaneet, löytyvät välilehdeltä ”Annetut arvioinnit”. Täällä voit filtteroida listaa hakusanojen avulla ja tarkastella jokaista yksittäistä arviointia.

Voit myös kirjoittaa kommentteja arviointeihin. Kommentit tulevat näkyviin julkaistun arvioinnin yhteydessä.

Alkuun

NÄYTÄ ARVIOINNIT OMILLA KOTISIVULLANNE

Widget

1. Mene välilehdelle ”Arviointityökalun etusivu”.
2. Klikkaa sinistä ikonia "Lisää arvioinnit kotisivuillenne” hakeaksesi joko kaikki saamanne arvioinnit tai tietyn koulutuksen kohdalta sitä koskevat arvioinnit.
Voit valita näyttäväsi kaikki saamanne arvioinnit kopioimalla koodin esimerkiksi etusivullenne tai voit hakea jonkin tietyn koulutuksen saamat arvioinnit ja liittää koodin tätä koulutusta esittelevälle sivullenne.
3. Kopioi valkoisen ruudun koodi ja liitä se omalle kotisivullenne.
4. Arviointien pitäisi näkyä sivuillanne seuraavanlaisesti:

Widget

Alkuun

YLEISET KYSYMYKSET JA VASTAUKSET


Voinko tehdä sähköpostilähetyksen muille kurssiosallistujille kuin niille, jotka ovat tehneet yhteydenottopyynnön Koulutus.fi:n kautta?
Vastaus: Tottakai. Mitään automaattista yhteyttä ei ole niiden välillä, jotka ovat saaneet tiedon koulutuksestanne Koulutus.fi:n kautta ja joille haluatte tehdä sähköpostilähetyksen. Sinä määrittelet ne sähköpostiosoitteet, joille haluat lähettää arviointikyselyn. Huomioithan, ettemme koskaan käytä lisäämiäsi sähköpostiosoitteita muihin tarkoituksiin.


Täytyykö koulutuksen, johon haluan saada arviointeja, olla julkaistuna Koulutus.fi:ssä?
Vastaus: Koulutusesittelyn täytyy löytyä meidän järjestelmästämme, mutta sen ei tarvitse näkyä sivustollamme julkisena eli se voi olla myös tauotettu koulutus. Voit siis kerätä palautetta paitsi sisäiseen käyttöönne mutta myös Koulutus.fi:ssä ja omilla kotisivuillanne julkaistavaksi. Arvioinnit, jotka linkittyvät tauotettuihin koulutuksiin, näkyvät Koulutus.fi:ssä organisaationne arviointisivulla.


Voinko ottaa pois kyselyyn automaattisesti tulevat standardikysymykset?
Vastaus: Et voi, sillä nämä pakolliset kysymykset ovat aina mukana. Voit kuitenkin lisätä mukaan vapaavalintaisen määrän omia kysymyksiä. Olemme halunneet luoda arvioinneista mahdollisimman vertailukelpoisia, mikä on syy sille, että jokaiseen arviointiin sisältyy mm. pakollinen kommentointikenttä ja kokonaisarvosana asteikolla 1–5.


Voinko lisätä mitä tahansa omia kysymyksiä?
Vastaus: Kyllä, sinun on mahdollista lisätä haluamiasi kysymyksiä teidän tarpeidenne mukaisesti.


Maksaako palvelu jotain?
Vastaus: Arviointityökalu kuuluu Koulutus.fi:n peruspalvelupakettiin eikä maksa teille Koulutus.fi:n asiakkaana mitään lisää.


Suositteletteko, että käytän yhtä vai useampaa kommenttikenttää?
Vastaus: Suosittelemme, että mahdollisuuksien mukaan käytät pelkästään mukaan tulevaa pakollista kommenttikenttää. Lomakkeesta kannattaa tehdä vastaajalle mahdollisimman yksinkertainen.


Mitkä kysymykset ja vastaukset näkyvät Koulutus.fi:ssä?
Vastaus: Pelkästään pakolliset kysymyksemme (eli standardikysymykset) näkyvät Koulutus.fi:ssä julkaistuissa arvioinneissa sekä omilla kotisivuillanne, mikäli olette ottaneet antamamme koodin kotisivuillanne käyttöön. Sinun luomasi kysymykset näkyvät vastaajalle vain sähköpostilähetyksessä ja näette ne Arviointityökalumme avulla omia sisäisiä analysointejanne varten. Itse luomanne kysymykset eivät siis tule näkyviin Koulutus.fi:ssä tai kotisivuillanne julkaistussa widgetissä.

Tervetuloa käyttämään Koulutus.fi:n arviointityökalua!


ONKO SINULLA LISÄÄ KYSYMYKSIÄ?

Ota yhteyttä Koulutus.fi-asiakasvastaavaanne tai viestintäosastoomme: info@koulutus.fi.

Alkuun

Viimeksi päivitetty: 27 maalis 2018