Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Työvoimakoulutus vetää – kiinnostusta on jopa tarjontaa enemmän

Työvoimakoulutuksia haettiin vuonna 2018 noin 71 000 kertaa Koulutus.fi-sivustolta. Näistä hakijoista kuitenkin vain 21 000 löysi itseään kiinnostavan koulutuksen sivuston valikoimasta ja lähti tutustumaan tähän koulutukseen tarkemmin.

Työvoimakoulutuksiin kohdistuvan kiinnostuksen sekä tarjolla ja löydettävissä olevien koulutuksien välillä on selkeä rako. Missä ovat kouluttajat?

Työvoimakoulutus kiinnostaa

TOP 6 – näistä kaupungeista työvoimakoulutuksia haetaan

Eniten työvoimakoulutuksia haetaan luonnollisesti isoista kaupungeista, kuten Helsingistä. Analytiikka kuitenkin osoittaa, että hakuja tulee tasaiseen tahtiin joka puolelta Suomea. Toki volyymi on pääkaupunkiseutua ja isoja kaupunkeja pienempää. Haluamme jatkossa palvella entistä paremmin kaikkia työvoimakoulutukseen lähtemistä pohtivia, oli hakija sitten mistä päin Suomea tahansa.

Työvoimakoulutuksia haetaan eniten:

 1. Helsinki
 2. Tampere
 3. Turku
 4. Espoo
 5. Vantaa
 6. Oulu

Suosituimmat koulutusalat työvoimakoulutuksille

Työvoimakoulutukset ovat olleet löydettävissä Koulutus.fi-sivuston kautta toukokuusta 2018 alkaen. Kahdeksan kuukauden aikana kertyneen datan perusteella työvoimakoulutuksia halutaan suorittaa erityisesti näillä aloilla:

 1. Rakentaminen
 2. Kuljetus ja liikenne
 3. Ohjelmointi / Sovelluskehitys
 4. Yrittäjyys
 5. Digitaalinen markkinointi
 6. Autoala
 7. Työhönvalmennus
 8. Sisustaminen
 9. Opetus / Pedagogiikka
 10. Vanhustyö / Kotityö

Millä tavoin työvoimakoulutuksia kannattaa markkinoida?

Koulutuksien markkinoinnissa, kuten niin monen muunkin palvelun markkinoinnissa, tärkeintä on olla esillä ja tavoitettavissa. Vielä tätäkin tärkeämpää on olla esillä ja tavoitettavissa juuri siellä, missä potentiaaliset kouluttautujatkin ovat. Pelkkä esilläolo ei toki riitä. Tarjolla olevan koulutuksen sisältö, tavoitteet, kohderyhmä ja hakuohjeet tulee esittää selkeästi. Houkuttelevasta informaatiosta, kuten opiskeltavan alan työllisyysmahdollisuuksista kertominen tai opiskelijareferenssien esittäminen ei ole koskaan pahitteeksi. Tässä on työvoimakoulutuksien saralla vielä työnsarkaa. Lue vinkit koulutusesittelyiden luomiseen täältä.

Työvoimakoulutuksia haetaan netissä runsaasti. Työvoimakoulutuksiin liittyviä hakuja tehdään Googlessa kuukausittain tuhansia.

Suurta joukkoa hakijoita kiinnostaa selkeästi tutustua tarjontaan tarkemmin, siihen syventyen ja vaihtoehtojaan vertaillen, sillä iso joukko etsijöistä hakeutuu Googlesta edelleen Koulutus.fi:hin. Yleisin laskeutumissivu tällä yleisöllä on työvoimakoulutusten helposti käytettävä hakusivu, johon ajankohtaiset työvoimakoulutukset on listattu. Listan koulutustarjontaa voi suodattaa esimerkiksi paikkakunnan tai koulutusalan mukaan.

Koulutukseen lähteminen ei ole kaikille simppeli päätös. Elämisen rahoittaminen opintojen aikana, työllistyminen koulutuksen jälkeen, tukiasiat, liikkuminen, ajankäyttö ja elämänmuutos ovat vain muutamia esimerkkejä niistä asioista, jotka mietityttävät potentiaalista kouluttautujaa. Ne ovat selvittämättöminä esteitä kouluttautumaan lähtemiselle. Koulutusten markkinoinnissa kannattaa keskittyä näiden hakijaa askarruttavien haasteiden tunnistamiseen ja niistä aiheutuvan ahdistuksen lieventämiseen.

Viimeksi päivitetty: 17 huhti 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 18.3.2019

Ketkä hakevat koulutuksia?

Oman ydinkohderyhmän saavuttaminen voi olla kouluttajalle haaste. Tunne koulutuksia hakevat ja menesty!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 2.8.2019

Koulutuksen ostopolulla

Tiedätkö, mitä tapahtuu ennen yhteydenottopyyntöä tai ilmoittautumista? Tutustu koulutusmaailman ostokäyttäytymiseen ja ymmärrä potentiaalisia kouluttautujia paremmin!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.4.2019

Suositut koulutusaiheet Suomessa

Mitkä aihepiirit herättivät eniten kiinnostusta koulutuksia hakevien joukossa vuonna 2018?  Katso listaus!

Lue lisää
Koulutusbarometri 2019

Edustatko koulutusorganisaatiota? Täytä alla oleva lomake, niin kerromme miten Koulutus.fi voi auttaa teitä koulutustenne markkinoinnissa.
This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Täytä tämä lomake, niin asiakasvastaavamme ottaa sinuun yhteyttä.