Näyttää 1-5 koulutusta 5 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-5 koulutusta 5 tuloksesta

CAD-kurssi perehdyttää tietokoneavusteiseen suunnitteluun

CAD (Computer-aided design) eli tietokoneavusteinen suunnittelu on suunnittelutyötä, jossa käytetään tietokonetta apuvälineenä.

CAD toimii työvälineenä erityisesti insinöörien ja arkkitehtien harjoittamassa suunnittelutyössä, joka vaatii esimerkiksi suunnitelmapiirustusten ja -laskentojen viemistä astetta pidemmälle.

CAD-kurssi tutustuttaa ohjelmien monipuoliseen käyttöön

CAD-koulutus voi olla monenlainen ja CAD-ohjelmia (esim. AutoCAD) käytetään muun muassa kaksi- ja kolmiulotteiseen suunnitteluun, mallinnukseen ja tietokonesimulointiin. Kaksiulotteisella tai 2D-piirtämisellä voidaan tuottaa suunnitelmapiirustuksia, joiden kehittyneemmät ominaisuudet mahdollistavat esimerkiksi nopean pinta-alan laskemisen suunniteltavasta kohteesta.

3D-malleilla taas on mahdollista saada suunniteltavasta kappaleesta tai ilmiöstä ohjelmallinen malli, jota voidaan CAD-ohjelman avulla tarkastella eri kuvakulmista.

CAD-ohjelmia voidaan käyttää myös numeeriseen laskentaan, jonka avulla voidaan selvittää esimerkiksi erilaisia matemaattisia kaavoja, joita käytetään hyödyksi rakennesuunnitelmissa.

CAD mahdollistaa myös esimerkiksi 3D-mallien avulla tapahtuvan simuloinnin, jolla voidaan tarkastella erilaisten laitteiden toimintaa ja tutkia muun muassa kemiallisia reaktioita ja molekyylibiologiaa.

Mitä aiheita CAD-kurssilla voidaan käsitellä?

CAD-kurssi perehdyttää kävijänsä eri CAD-ohjelmistoihin sekä niiden vaihteleviin käyttötarkoituksiin. CAD-peruskurssit aloittavat opetuksen tärkeimmistä kaksiulotteisten kuvien tuottamiseen liittyvistä asioista, kuten tuottamisen aloittamisesta kuvan jakamiseen ja aina tulostukseen saakka.

Tyypillisesti koulutukseen osallistuja perehtyy

  • CAD-ohjelmilla piirtämiseen,
  • piirustuspohjiin,
  • asetuksiin,
  • ohjelmilla editointiin,
  • muotoiluun
  • ja tulostamiseen.

Peruskurssien lisäksi edistyneemmillä CAD-kursseilla voi syventää aiempaa osaamistaan. Kurssin sisältö riippuu aina käytettävästä ohjelmasta ja ohjelmistojen eri käyttötarkoituksista.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: AEL.fi, teakoy.fi

Usein kysytyt kysymykset

  • CAD tulee sanoista Computer Aided Desing. Sillä tarkoitetaan tietokoneavustettua suunnittelua.

  • CAD-suunnittelua käytetään lähes kaikilla tekniikan aloilla, kuten arkkitehtuurissa, rakennustekniikassa ja tehdasteollisuudessa.

  • AutoCAD:illa tarkoitetaan yleiskäyttöistä tietokoneavusteisen suunnittelun standardia, jolla voidaan luoda teknistä dokumentaatiota.

  • Tietokoneavusteisella suunnittelulla tarkoitetaan tietokoneen käyttöä apuna suunnitelytyössä ja mallinnuksessa. Se sisältää numeerista laskentaa, kaksiulotteisten käyrien ja muotojen suunnittelua sekä kolmiulotteisten hahmojen ja muotojen mallinnusta.

Toimi näin

Etsi ja löydä sinua kiinnostava koulutus


Pyydä lisätietoa tai ilmoittaudu


Koulutuksenjärjestäjä on sinuun yhteydessä

Vertaile koulutuksia