Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ratkaisukeskeinen taideterapia

Alfa Partners Academy Finland Oy
Yhteenveto
10 päivää
2 032,26 - 2 590 EUR + alv 24 %
suomi
Haku päättyy: 1.10.2019
Avoin koulutus
Helsinki, Tampere, Turku
Alkavat koulutukset
Turku
24.10.2019  
2 590 EUR
Tampere
8.11.2019  
2 088,71 EUR
Helsinki
23.5.2020 9:00  (suomi)
2 032,26 EUR

Ratkaisukeskeinen taideterapia

Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet

Solution Focused Art® - Ratkaisukeskeisen taideterapia antaa valmiuksia soveltaa taideterapian työmenetelmiä omassa ammatissaan.

Koulutusta on tarjolla meidän yksityisessä oppilaitoksessa Helsingissä, sekä seuraavissa kesäyliopistoissa: Tampereen kesäyliopisto, Turun kesäyliopisto, Kotkan kesäyliopisto, Imatran kesäyliopisto. Haku ja tiedustelut suoraan kesäyliopistoille. 

Uutena koulutuksena tarjoamme mahdollisuutta opiskella taideterapiaa Espanjassa. Koulutuksen kuvauksen löydät tästä osiosta.

Taideterapian tavoitteena on ratkaisukeskeisyyden ajattelun ja näkemyksen vahvistuminen käytännön elämässä, oman itsetuntemuksen lisääntyminen, sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen, oman kuvataiteellisen työmuodon löytäminen sekä ohjauksellisen työotteen muodostuminen. Koulutuksesta saat valmiuksia ohjata taideterapeuttisia työmenetelmiä yksilö- ja ryhmäkohtaisesti.

Koulutuksen viitekehys pohjautuu ratkaisukeskeiseen filosofiaan. Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa ymmärryksen ja muutoksen mahdollisuudet ovat tässä hetkessä eli nykyisyydessä. Ihminen on vastuussa itsestään ja hänellä on mahdollisuus vaikuttaa valintoihinsa sekä sen myötä rakentaa tulevaisuuttaan halumaansa suuntaan. 

Ratkaisukeskeisen taideterapian opinnot ovat ns. monimuoto-opiskelua , ja sen aikana opiskelija perehtyy ratkaisukeskeisiin asiakastyömenetelmiin hyödyntäen kuvallisia työmuotoja ja muita ilmaisutaiteen keinoja.  Ratkaisukeskeinen taideterapia on luovan ilmaisuterapian muoto ja lukeutuu integratiivisiin taideterapioihin. Se ei ole ekspressiivistä, psykodynaamista tai antroposofista taideterapiaa.

 Ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmäkoulutus:

 Ratkaisukeskeisen taideterapian 8 kk:n koulutuslinja antaa opiskelijalle valmiuksia soveltaa taideterapian työmenetelmiä omassa ammatissaan. Tavoitteena on ratkaisukeskeisyyden ajattelun ja näkemyksen vahvistuminen käytännön elämässä, oman itsetuntemuksen lisääntyminen, sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen , oman kuvataiteellisen työmuodon löytäminen sekä ohjauksellisen työotteen muodostuminen. Koulutus antaa valmiuksia ohjata taideterapeuttisia työmenetelmiä käyttäen yksilöitä ja ryhmiä sekä soveltaa taideterapeuttisia työmenetelmiä perusammattiin ja työhön. Koulutus on menetelmäkoulutus.

Koulutuslinjan hyväksyttävästi suorittanut saa todistuksen:

Ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten työmenetelmien ohjaaja-Solution Focused Art®. 

 Perusopinnot (20 op) rakentuvat seuraavista osa-alueista:

  1. Lähiopetuskertojen opetuksesta ja harjoituksista
  2. Ryhmän kanssa työskentelystä
  3. Itsenäisestä ateljeetyöskentelystä
  4. Taideterapiasta
  5. Verkko-opiskelusta
  6. Kirjallisuudesta
  7. Ammatillisen portfolion suunnittelusta

Hinta sisältää arvolisäveron,taideterapian materiaalin lähiopetuspäivillä, opetuksen, koulutusryhmäterapian sekä ryhmätyönohjauksen ratkaisukeskeisen näkökulman mukaisesti. Peruslinjalle ei ole ammatillista pääsyvaatimusta.

Taideterapian perusteet -kurssi 01.06- 06.06.2020  Espanja Malagan alue

Haaveiletko valosta ja lämmöstä, mutta samalla jostain uuden oppimisesta. Onko unelmasi ollut aurinkoa, hiekkaa, merta ja taidetta?

Lähde tutustumaan taideterapiaan ja taiteeseen Espanjan aurinkorannikolle ! taideterapian perusteet- kurssilla. Opetus suomeksi.

Koulutus toteutetaan Malagassa ja sen lähialueilla. Koulutukseen osallistuja vastaa itse lentolipuista sekä majoituksesta. Nämä kannattaa varata hyvissä ajoin, kun koulutukseen osallistuminen on varmistunut.

Koulutus soveltuu hyvin oman henkisen kasvun ja itsetuntemuksen kehittämiseen, taideterapeuttisen työskentelyn oppimiseen ja syventämiseen sekä ammatilliseksi lisäkoulutukseksi. Koulutus sisältää myös tutustumista taiteen eri muotoihin ja yhteisiä illanviettoja.

Koulutuksen pituus 6 lähiopetuspäivää 1.6-6.6.2020. Koulutukseen ei ole ammatillista pääsyvaatimusta.

Koulutuksen aikataulu:

Maanantai klo 10-20
Tiistai  klo 10-19
Keskiviikko  klo 10-18
Torstai klo 10-19
Perjantai  klo 10-17
Lauantai  klo 10-17

Lisäksi myöhemmin syksyllä Helsingissä on 2 -päiväinen seminaari. Ajankohta sovitaan osallistujien kesken myöhemmin. Seminaari on vapaaehtoinen ja maksuton.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu taideterapiasta ja lyhyterapiasta kiinnostuneille henkilöille.

Tutkinto / todistus

8 kk koulutuslinjan hyväksytysti suoritettuasi saat todistuksen: "Ratkaisukeskeisen taideterapian työmenetelmien ohjaaja"

1,5 vuoden ratkaisukeskeisen kuvataideterapeutin ammatillinen linja:"Todistus ratkaisukeskeisen kuvataideterapeutin opinnoista – ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti". Todistus antaa oikeuden hakea Ratkaisukeskeiset taideterapeutit ry:n antamaa kuvataideterapeutin yhdistyksen myöntämää nimikettä.

Aikataulu


Helsinki 2019:
Helsinki: Koulutus alkaa 12.10.2019, muut koulutuspäivät: 13.10, 9.11, 14.12, 25.1,26.1, 7.3, 8.3, 23.5 ja 24.5.2020


Turku (Turun kesäyliopisto): 24.10,25.10,29.11, 2020: 16.01,17.01,27.02,28.02,03.04, 14.04, 15.05.2020


Jyväskylä:(Jyväskylän kesäyliopisto): 16.08, 27.09, 25.10, 22.11, 23.11, 2020: 5 päivää


Tampere: (Tampereen kesäyliopisto): 08.11,09.11,13.12,14.12, 2020: 31.01,01.02,06.03,07.03,03.04,04.04,15.05,16.05.

Kouluttajat

Kouluttajia:
Jari Salmela Psykoterapeutti (YET), Ratkaisukeskeinen taidepsykoterapeutti, Työnohjaaja
Liisa Strengell Taidepsykoterapeutti, Terveystieteiden opettaja TtM,Psykoterapeutti VET, Työnohjaaja(TRO), Lasten ja nuorten traumaterapeutti
Hanna Paatero, Teatteri-ilmaisun ohjaaja , kuvataideterapeutti, työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja, oppilaitoksen johtaja
Nina Sundberg, psykoterapeutti VET, ratkaisukeskeinen taidepsykoterapeutti
Kirsi Ruuskanen, kuvataideterapeutti, TtM, opettaja
Sonja Harala, kuvataideterapeutti, kuvataiteilija

Jatko-opinnot

Ratkaisukeskeisen kuvataideterapian koulutuslinja, ammattilliset opinnot (40 op)

–Solution Focused Art® -koulutusohjelma

Voit täydentää taideterapian perusopintoja Ratkaisukeskeisen kuvataideterapeutin ammatillisilla opintoilla. Jatko-opintojen aloittaminen edellyttää taideterapian perusopintojen suorittamista ennen koulutuksen alkua. Koulutuskokonaisuus antaa valmiuksia toimia ratkaisukeskeisenä kuvataideterapeuttina.

Ratkaisukeskeinen kuvataideterapiakoulutus on aikuiskoulutusta, joka on tarkoitettu terveys-, sosiaali-, kasvatus-, opetus- tai taidealan ammattilaisille työn ohella suoritettavaksi ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi. Koulutus on monimuoto-opetusta.

Ammatillisen linjan kokonaishinta on 4 950 euroa EUR.  Hinta sisältää taideterapian materiaalin lähiopetuskerroilla, opetuksen, koulutusterapian sekä työnohjauksen ryhmässä ratkaisukeskeisen näkökulman mukaisesti.

Koulutuksen kesto:  Lähiopetusta 22 kertaa ( noin 1,5 vuotta)

Ammatilliseen koulutukseen haetaan peruslinjalta. Valinta tapahtuu haastattelujen ja opintojen perusteella. Kuvataideterapeutin opintokokonaisuus koostuu siis perusopinnoista sekä ammatillisen linjan opinnoista ja kestää yhteensä 2,5 vuotta.

Pääsyvaatimuksena peruslinjan suoritus hyväksytysti ja soveltuvuus ryhmätyöskentelyyn ja  ihmissuhdetyöhön.

Kustannukset

Koulutuksen kokonaishinta on 2590 € EUR.

Hinta sisältää taideterapian materiaalin lähiopetuspäivillä, opetuksen, koulutusryhmäterapian sekä ryhmätyönohjauksen ratkaisukeskeisen näkökulman mukaisesti lähiopetuspäivinä. Peruslinjalle ei ole ammatillista pääsyvaatimusta. Omat, itsenäisen taiteen tekemiseen tarvittavat työvälineet ja materiaali kotiin täytyy hankkia itse.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen taideterapia? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Alfa Partners Academy Finland Oy

Alfa Partners Oy

Tervetuloa tutustumaan hyvinvointi- ja palvelualojen opintolinjoihin:

Tarvitsetko muutosta työnkuvaasi, ammatilliseen kehittymiseesi tai haluat  esim. lisätä kilpailukykyäsi työmarkkinoilla – Tervetuloa joukkoomme opiskelemaan! Alfa Partners Academy   on vuonna 2002 perustettu yksityinen oppilaitos, joka tuottaa koulutusta kehittyvän työelämän muutostarpeisiin. Koulutamme koko Suomen alueella.  Neuropsykiatrinen valmentaja 30 op Ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti 20...


Lue lisää kouluttajasta Alfa Partners Academy Finland Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alfa Partners Academy Finland Oy

Teerisuonkuja 1
00700 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.alfapartners.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen taideterapia täytä seuraavat tiedot: