Disinformaatio torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa
Aluekoulutus
Disinformaatio torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa
Valeuutiset sekoittuvat uutisvirtaan ja sosiaalisen median lähes päivittäin. Yrityksiltä ja organisaatioilta vaaditaan yhä enemmän tarkkuutta ja vaivaa eri some kanavissa. Disinformaatio on tietoisesti jaettua väärää tietoa, jonka motiivina voi olla mm poliittinen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen, taloudellinen hyöty (klikkaukset, kuluttajan harhauttaminen), ilkivalta ja pilailu.
Sosiaalisessa mediassa käytetään tänä päivänä usein trollien lisäksi kehittyneitä botteja, jotka jakavat disinformaatiota tai hämmentävät keskustelua. Tällaisten automaattisten käyttäjätilien valjastamisesta viestin levittämiseen on tullut vaikuttamisen yksi väline. Poikkeukselliset olot kuten pandemia, Ukrainan sota, Nato keskustelu tai siitä johtuneet toimenpiteet ovat tätä osaltaan nostaneet.
Valeuutisten takana piilee usein kompleksiset datavirrat, henkilötietojen kalastelu tai valtiollisten toimijoiden toimenpiteet. Joudumme yrityksissä ja organisaatiossa myös henkilöinä alttiiksi mielipidevaikuttamiselle. Sosiaalisessa mediassa käyttäjästä saatu informaatio on arvokasta myös mainostajille ja mielipidevaikuttajille. Miten voimme torjua disinformaatiota tai katkaista omissa some kanavissa rauhattoman tai provosoivan keskustelun? Viestintää on kuitenkin jatkettava eikä käyttäjäprofiilin tuhoaminen ole vastaus. Tunnista, milloin uhkaan liittyvistä tiedoista kannattaa huolestua?
Tule kuuntelemaan ja oppimaan lisää!
Sisältö
- Valemedia vs vaikuttaminen vs markkinointi
- trollit, botit ja algoritmit
- Disinformaatio, valepuhe ja harhaanjohtaminen somessa
- Puuttuminen organisaatiossa vai rajoittaminen?
- Some management avuksi
- Aitous ja feikkitilit – mitä tehdä?
- Vihapuhe ja maalittaminen
- Työkaluja faktantarkistukseen ja lähdekritiikkiä
- uutistenlukutaito -tunnista valeuutinen vai pelkkää feikkiä?
- Sosiaalisen median toimintapolitiikka organisaatiossa
- sosiaalisen median profiilien ylläpito
- Keskustelut ja kysymyksiin vastaaminen
- hyvän verkkokäyttäytymisen säännöt
- Sosiaalisen median kyberturva organisaatiossa lyhyesti
- Tutkimushankkeista poimittua, lainsäädännön tilanne
- Esimerkkejä
- Valeuutiset pandemia, siirtolaisvastaisuus, analytiikkayhtiöt
- Deepfake ja muut uudet ilmiöt
- Mitä opimme Ukrainasta?
- Some kanavista esimerkkejä
Aikataulu
25.4.2023 klo 9.00–12.00
Koulutuspaikka
Verkkokoulutus
Kouluttaja
Tieto- ja teknologia asiantuntija Jarkko Koivuniemi
Kustannukset
240 / hlö+ ALV 24 %
Osallistujamaksu laskutetaan koulutuspäivän jälkeen
Kohderyhmä
Johto, esimiehet, viestinnän asiantuntijat, poliittiset päättäjät, tietosuojatyöhön osallistuvat, some keskusteluun osallistuvat. Sopii julkiselle, yksityiselle että kolmannelle sektorille.
Ota yhteyttä
Aluekoulutus

Ajankohtaista koulutusta alueiden kilpailukyvyn tueksi
Aluekoulutus® – Boreal Seminars tarjoaa täydennyskoulutusta erityisesti kuntien, kuntayhtymien, yritysten sekä tutkimus- ja koulutuslaitosten eri henkilöstöryhmille. Koulutustilaisuudet käsittelevät mm. kirjanpito- ja verolainsäädäntöä, arvonlisäverotusta, henkilöstöhallintoa ja asiakaspalvelua. Koulutukset syntyvät kentän tarpeista, joihin reagoidaan nopeasti. Aluekoulutuksen koulutusten onnistumisen takaavat asiansa osaavat kouluttajat...
Yhteystiedot
Aluekoulutus
Saadaksesi lisätietoa aiheesta Disinformaatio torjunta ja kyberturvallisuus sosiaalisessa mediassa täytä seuraavat tiedot: