Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Hyvän hallinnon edistäminen

Aluekoulutus
Yhteenveto
3 tuntia
   
Verkossa
Koulutus
Aluekoulutus

Hyvän hallinnon edistäminen

Koulutuksessa havainnollistetaan sääntelyyn perustuen luottamushenkilö- ja viranhaltijajohdon sekä esimiesten velvollisuutta arvioida ja edistää hyvän hallinnon toteutumista. Erilaisten esimerkkien avulla selkeytetään valmistelijan, esittelijän ja päätöksentekijän rooleja ja vastuita, sekä virkamääräysten ja -käskyjen merkitystä.

Koulutuksen perusteella osallistujat voivat arvioida kunnan tai kuntayhtymän hyvän hallinnon menettelytapojen toteutumista sekä sisäisen valvonnan määräysten ja toimintatapojen asianmukaisuutta. Lisäksi he saavat tietoa tuloksellisista hyvän hallinnon käytännöistä sekä niitä uhkaavista riskeistä. Koulutusmateriaalin avulla on mahdollista päivittää kunnan hyvän hallinnon ja sisäisen valvonnan määräyksiä ja ohjeita. Koulutus tukee myös hyvinvointi alueiden johtamisen, hallinnon sekä valvonnan toimintatapojen kehittämistä.

Koulutus konkretisoi tilivelvollisten toimielinten ja tarkastuslautakunnan jäsenille, viranhaltijoille sekä hallinnon ja valvonnan asiantuntijoille kuten sisäisille tarkastajille hyvän hallinnon oikeusperiaatteiden ja toimintatapojen merkityksen myös sisäisen valvonnan järjestämisen näkökulmasta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hyvän hallinnon edistäminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on hyödyllinen kuntien ja hyvinvointialueiden sekä niiden tytäryhteisöjen hallitukselle, johdolle, tarkastuslautakunnan jäsenille sekä hallinnon ja tarkastuksen asiantuntijoille.

Aikataulu

8.50 Linjojen avaaminen

9.00 Koulutuspäivän aloitus

  • Hyvän hallinnon edistäminen
  • Hyvä hallinto ja sisäinen valvonta kuntakonsernissa
  • Virkavelvollisuuden ja -vastuiden merkitys ja määrittäminen sisäisissä säännöissä
  • Hyvän hallinnon oikeusperiaatteiden ja menettelyiden merkitys päätöksenteossa ja sisäisen valvonnan järjestämisessä
  • Virkatehtävien ja -käskyjen merkitys
  • Valvonnasta vastaavien selonotto- ja reagointivelvollisuus erilaisissa tilanteissa

12.00 Koulutustilaisuus päättyy

Kouluttaja

Kouluttajana toimii IA Insight Public Oy:n partner, JHTT, CGAP, CRMA Markus Kiviaho. Hän on aiemmin toiminut usean vuoden ajan Tampereen kaupungin sekä Audiator – yhtiöiden sisäisen tarkastuksen johtajana. Hän on mm. vastannut Tampereen kaupungin sisäisen ilmoituskanavan järjestämisestä ja ilmoituksiin perustuvien tutkintojen suorittamisesta.

IA Insight Public Oy on suomalainen, laadukkaita sisäisen tarkastuksen ja riskienhallinnan asiantuntijapalveluita tuottava yritys.

Kustannukset

220 / hlö+ ALV 24 %

Osallistujamaksu laskutetaan koulutuspäivän jälkeen

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hyvän hallinnon edistäminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Aluekoulutus

Ajankohtaista koulutusta alueiden kilpailukyvyn tueksi

Aluekoulutus® – Boreal Seminars tarjoaa täydennyskoulutusta erityisesti kuntien, kuntayhtymien, yritysten sekä tutkimus- ja koulutuslaitosten eri henkilöstöryhmille. Koulutustilaisuudet käsittelevät mm. kirjanpito- ja verolainsäädäntöä, arvonlisäverotusta, henkilöstöhallintoa ja asiakaspalvelua. Koulutukset syntyvät kentän tarpeista, joihin reagoidaan nopeasti. Aluekoulutuksen koulutusten onnistumisen takaavat asiansa osaavat kouluttajat...


Lue lisää kouluttajasta Aluekoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aluekoulutus

Aluepro Oy
Koulutie 6
74300 Sonkäjärvi

 Näytä puhelinnumero
aluepro.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Hyvän hallinnon edistäminen täytä seuraavat tiedot: