Kirjaaminen terveydenhuollossa

Aluekoulutus
Yhteenveto
2 päivää
   
Verkossa
Koulutus
Aluekoulutus

Kirjaaminen terveydenhuollossa

Terveydenhuollossa tapahtuva kirjaaminen tuo näkyväksi potilaiden kanssa tehtävän työn. Kansallisesti yhtenäiset kirjaamiskäytännöt ja Kanta-palvelu ohjaavat terveydenhuollossa tapahtuvaa kirjaamista, kuten myös tietosuojaan liittyvät näkökulmat.

Rakenteinen kirjaaminen on muuttanut kirjaamiskäytäntöjä entistä täsmällisemmiksi ja omakanta puolestaan on tuonut mukanaan kirjaamisiin läpinäkyvyyttä.
Jatkossa potilaiden osallisuus tulee tiivistymään entisestään, sillä heillä on mahdollisuus kirjata Kannan omatietovarantoon omia hyvinvointitietoja, joihin ammattilainen voi tutustua potilaan suostumuksella.

Oikea-aikaiset ja ennalta määriteltyjen rakenteiden mukaan tehtävät kirjaamiset takaavat oikeusturvan niin kirjaajalle kuin potilaallekin. Koulutuksessa keskitytään kirjaamisen kansallisiin viitekehyksiin, uudistuneeseen asiakastietolakiin ja sen mukana tulleisiin muutoksiin.

Samoin koulutuksen aikana pohditaan työyhteisön yhteisiä hyviä kirjaamiskäytäntöjä, kirjaamiseen liittyviä eettisiä näkökulmia, kirjaamiseen kytkeytyviä tietosuoja näkökulmia, salassapitoa, kirjaamisen rakenteisuutta ja kirjaamista tulevaisuudessa entistä moniammatillisemmassa yhteistyössä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kirjaaminen terveydenhuollossa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Aikataulu

1. päivä 12.30–15.30

12.30 Aloitus ja alkusanat
12.35 Terveydenhuollon kirjaamisen viitekehykset mm. lainsäädäntö
13.10 Potilasasiakirjat ja kirjaaminen
13.45 Potilasasiakirjojen rakenteisuus
14.05–14.20 Kahvitauko
14.20 Kirjaaminen ja tietosuoja
15.15 Päivän yhteenveto, aikaa keskustelulle ja seuraavan päivän alustus
15.30 Koulutus päättyy

2. päivä 12.30–15.30

12.30 Aloitus ja koulutuksen teemojen läpikäynti
12.35 Kirjaaminen omassa työyhteisössä ja moniammatillisessa yhteistyössä
14.00–14.15 Kahvitauko
14.15 Kirjaamiseen vaikuttavat muut tekijät, kuten kirjaaja itse, osallisuus, selkokieli ja eettisyys
15.20. Koulutuksen yhteenveto ja aikaa keskustelulle
15.30 Koulutus päättyy

Kouluttaja

Kouluttajana toimii sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation asiantuntija Heidi Ilmonen SQC Oy / SoteTraining. Heidi on kouluttanut useita vuosia sote-alalla työskenteleviä kirjaajia sekä sosiaalihuollon, että terveydenhuollon kirjaamiskäytäntöjen osalta.

Kustannukset

260,00€

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kirjaaminen terveydenhuollossa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Aluekoulutus

Ajankohtaista koulutusta alueiden kilpailukyvyn tueksi

Aluepro Oy tarjoaa täydennyskoulutusta erityisesti kuntien, kuntayhtymien, hyvinvointialueiden, yritysten sekä kolmannen sektorin  eri henkilöstöryhmille. Koulutustilaisuudet käsittelevät mm. kirjanpito- ja verolainsäädäntöä, arvonlisäverotusta, henkilöstöhallintoa ja asiakaspalvelua. Koulutukset syntyvät kentän tarpeista, joihin reagoidaan nopeasti. Aluepro Oy:n koulutusten onnistumisen takaavat asiansa osaavat kouluttajat korkeakouluista...


Lue lisää kouluttajasta Aluekoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aluekoulutus

Aluepro Oy
Koulutie 6
74300 Sonkäjärvi

 Näytä puhelinnumero
aluepro.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kirjaaminen terveydenhuollossa täytä seuraavat tiedot: