Muutoksenhaku, muistutus ja kanteluprosessi sosiaali- ja terveydenhuollossa

Aluekoulutus
Yhteenveto
3 tuntia
260 EUR + alv 24 %
20.3.2023 09.00
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Aluekoulutus

Muutoksenhaku, muistutus ja kanteluprosessi sosiaali- ja terveydenhuollossa

Kunnan sosiaalihuollon asiakkaalla on monta keinoa käytössään, mikäli hän kokee, ettei ole tyytyväinen saamaansa päätökseen tai kohteluun. Myös terveydenhuoltoon tyytymättömällä potilaalla on mahdollisuus käyttää asiassaan tiettyjä oikeusturvakeinoja. Tässä koulutuksessa käydään läpi oikeusturvakeinoista muutoksenhaku, muistutus ja kanteluprosessi ja niissä huomioon otettavat seikat salassapitoineen.

Muutoksenhaku, muistutus ja kanteluprosessi

Muutoksenhakuoikeus on tärkein sosiaalihuollon asiakkaan käytössä olevista oikeusturvakeinoista. Mitä ovat eri muutoksenhakukeinot? Saako kaikista päätöksistä hakea muutosta? Miten oikaisu- ja muutoksenhakuprosessi etenee? Mitä tulisi ottaa huomioon muutoksenhakua käsiteltäessä?

Sosiaalihuollon asiakas ja terveydenhuollon potilas voi tehdä muistutuksen toimintayksikön vastuuhenkilölle, jos hän on tyytymätön palvelun laatuun tai siihen liittyvään kohteluun. Kuka muistutukseen vastaa ja mitä vastauksen tulisi sisältää? Missä ajassa vastaus tulisi antaa? Voiko muistutuksen tehdä kuka tahansa?

Muistutuksen lisäksi sosiaalihuollon asiakas ja terveydenhuollon potilas voi saattaa kokemansa epäkohdan tai epäasialliseksi kokemansa viranomaismenettelyn hallintokanteluna aluehallintovirastoon, eduskunnan oikeusasiamiehelle tai valtioneuvoston oikeuskanslerin käsiteltäväksi. Mistä asioista kantelun voi tehdä ja kuka sen voi tehdä? Mitä kantelun johdosta annetussa selvityksessä/lausunnossa tulee huomioida?

Koulutuksen aiheet

 • Oikeusturvakeinot
 • Muutoksenhakumenettely
  • päätöksen muutoksenhakuohjaus
  • Oikaisu
  • Valitus
 • Muistutusmenettely
  • Muistutuksen määritelmä
  • Muistutukseen vastaaminen ja salassapitosäännöt
 • Hallintokantelu
  • valvontaviranomaiset
  • kantelun määritelmä
  • kanteluun vastaaminen ja salassapitosäännöt
 • Muut oikeusturvakeinot
  • potilasvahinko

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveystyön työntekijät ja johtohenkilöt

Kouluttaja

OTM, Kivelä Marianne ja OTM, Vailaranta Maija Lawila Oy

Kustannukset

260 / hlö+ ALV 24 %

Osallistujamaksu laskutetaan koulutuspäivän jälkeen

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muutoksenhaku, muistutus ja kanteluprosessi sosiaali- ja terveydenhuollossa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Aluekoulutus

Ajankohtaista koulutusta alueiden kilpailukyvyn tueksi

Aluekoulutus® – Boreal Seminars tarjoaa täydennyskoulutusta erityisesti kuntien, kuntayhtymien, yritysten sekä tutkimus- ja koulutuslaitosten eri henkilöstöryhmille. Koulutustilaisuudet käsittelevät mm. kirjanpito- ja verolainsäädäntöä, arvonlisäverotusta, henkilöstöhallintoa ja asiakaspalvelua. Koulutukset syntyvät kentän tarpeista, joihin reagoidaan nopeasti. Aluekoulutuksen koulutusten onnistumisen takaavat asiansa osaavat kouluttajat...


Lue lisää kouluttajasta Aluekoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aluekoulutus

Aluepro Oy
Koulutie 6
74300 Sonkäjärvi

 Näytä puhelinnumero
aluepro.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Muutoksenhaku, muistutus ja kanteluprosessi sosiaali- ja terveydenhuollossa täytä seuraavat tiedot: