Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Vammais- ja kehitysvammahuollon erityiskysymykset

Aluekoulutus
Yhteenveto
3 tuntia
240 EUR + alv 24 %
13.9.2022 09.00
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Aluekoulutus

Vammais- ja kehitysvammahuollon erityiskysymykset

Koulutuksessa käymme läpi vammaispalvelulain ja kehitysvammalain perusteet sekä palvelun saajan oikeudet, kuten itsemääräämisoikeuden ja osallisuuden. Vammaispalvelulain ja -asetuksen osalta keskitymme henkilökohtaisen avun ja kuljetuspalvelun läpikäymiseen palvelujen edellytysten täyttymisestä päätöksentekoon.

Kehitysvammalain osalta keskitymme erityishuolto-ohjelmaan, rajoitustoimenpiteisiin ja niiden käyttäminen edellytyksiin. Kehitysvammalaki säätää rajoitustoimenpiteiden käytöstä sekä niihin liittyvistä menettelyllisistä säännöksistä, jotka jokaisen kehitysvammaisen kanssa työskentelevän tulee tietää.

Osallisuuden vahvistaminen ja palvelujen saanti ovat vammaisten ja kehitysvammahuollon ajankohtaisia kysymyksiä, joihin sosiaali- ja terveysministeriössäkin etsitään ratkaisuja uudistamalla vammaisia ja kehitysvammaisia koskevaa lainsäädäntöä. Otamme koulutuksessa huomioon lainsäädäntöuudistusehdotukset siltä osin, kun se on koulutuksen sisältö huomioiden tarkoituksenmukaista.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille sosiaalityössä työskenteleville, jotka ovat työssään tekemisissä vammaisten tai kehitysvammahuollon päätöksenteossa ja toteuttamisessa. Koulutukseen voivat osallistua myös vammaisten ja kehitysvammaisten henkilöiden omaiset ja läheiset ja jokainen, joka on kiinnostunut oppimaan vammaispalveluista tai kehitysvammahuollosta.

Koulutuspaikka

Etäkoulutus.

Kouluttaja

OTM Marianne Kivelä ja OTM Maija Vailaranta.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 240€ + ALV 24%.
Osallistumismaksu laskutetaan koulutuspäivän jälkeen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vammais- ja kehitysvammahuollon erityiskysymykset? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Aluekoulutus

Ajankohtaista koulutusta alueiden kilpailukyvyn tueksi

Aluekoulutus® – Boreal Seminars tarjoaa täydennyskoulutusta erityisesti kuntien, kuntayhtymien, yritysten sekä tutkimus- ja koulutuslaitosten eri henkilöstöryhmille. Koulutustilaisuudet käsittelevät mm. kirjanpito- ja verolainsäädäntöä, arvonlisäverotusta, henkilöstöhallintoa ja asiakaspalvelua. Koulutukset syntyvät kentän tarpeista, joihin reagoidaan nopeasti. Aluekoulutuksen koulutusten onnistumisen takaavat asiansa osaavat kouluttajat...


Lue lisää kouluttajasta Aluekoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aluekoulutus

Aluepro Oy
Koulutie 6
74300 Sonkäjärvi

 Näytä puhelinnumero
aluepro.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Päivitä ensiaputaitosi nyt!

Punaisen Ristin laadukkaat ensiapukurssit saatavilla omiin ja yrityksesi tarpeisiin lähikoulutuksena, verkkokoulutuksena ja yhdistelmäkoulutuksena.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Vammais- ja kehitysvammahuollon erityiskysymykset täytä seuraavat tiedot: