Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Amiedu
Yhteenveto
syksy 2020
suomi
   
Helsinki
Työelämän tutkinnot
Amiedu

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Koulutuksen tavoitteena on Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittaminen.

Tutkintoon kuuluvat osat:
Kaikille pakollinen yhteinen tutkinnon osa: Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla sekä osaamisaloittain seuraavat tutkinnon osat:
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala: Oppijan ja oppimisen ohjaus, Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä ja Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus sekä valinnaiset tutkinnon osat.
Valinnaisia tutkinnon osia ovat:
Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä, Draamailmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa, Kuvallisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa, Musiikillisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa, Suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjaus.
Tutkinnon suorittanut osaa toimia erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä. Hän toimii kasvattajana ja ohjaajana työyhteisössään ja edistää yhteisöllisyyttä ja ammatillista vuorovaikutusta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Henkilöt, jotka toimivat koulunkäyntiavustajina tai koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajina tai joilla on koulunkäyntiavustajan tai koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan tai lasten ja nuorten erityisohjaajan työtä vastaavaa kokemusta.

Koulutukseen voi hakeutua myös ilman alan työkokemusta, jolloin koulutus on päätoimista. Lisäksi voi tulla päivittämään koulunkäyntiavustajan tai koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan ammattitutkinnon.

Koulutuksen sisältö

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja osallistuu eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän osaa edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksessa hän kykenee työskentelemään itsenäisesti ja suunnitelmallisesti.
Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla
-Ihmisen kasvun ja oppimisen perusteet
-Kasvatus- ja ohjausalan lait, määräykset ja ohjeet
-Työelämä- ja työyhteisötaidot sekä työhyvinvointi
-Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Oppijan ja oppimisen ohjaus:
-Oppiminen ja oppimisprosessi
-Ohjaustilanteissa toimiminen
-Oppimisvaikeudet
-Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus:
-Aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnitelmallisuus ja toteuttaminen
-Ryhmien ohjaaminen
-Luovat ja toiminnalliset menetelmät sekä päivittäiset toiminnot
-Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä:
-Tuen tarpeen tunnistaminen
-Hahmottamisen haasteet
-Psykososiaaliset ja tunne-elämän vaikeudet
-Pitkäaikaissairaudet
-Erilaiset vammat ja häiriöt
-Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Valinnaiset tutkinnon osat: Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä, Draamailmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa, Kuvallisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa, Musiikillisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa, Suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjaus.

Koulutuksen toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena, verkkomonimuotokoulutuksena tai näiden yhdistelminä työn ohessa. Opiskelu on yhteistoiminnallista oppimista. Opinnoissa painottuu Positiivinen pedagogiikka ja digitaalisuus. Opiskelijan tulee siten suhtautua avoimesti uuden oppimiseen.
Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että opiskelija osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä opiskelija itse.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380
Helsinki

Suorittamisaika

Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti.
Yleensä koulutus kestää noin 10 kuukautta. Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 350 € (sis. alv 24 %).
Koulutus on omaehtoista.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.