Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto, oppisopimus

Amiedu
Yhteenveto
jatkuva haku
suomi
   
Helsinki
Oppisopimuskoulutus
Amiedu

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto, oppisopimus

Tavoitteena on kouluttaa ammattilaisia Koneasennuksen ja kunnossapidon alalle ja vastata teollisuuden kovaan kysyntää alan koulutetuista ammattilaisista.

Tutkinnon suorittaneella henkilöllä on perusvalmiudet toimia ammattinimikkeen mukaisissa työtehtävissä sekä työskennellä laitteiden huolto-, ylläpito-, asennus-, sekä kokoonpano-, testaus -ja korjaustehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto, oppisopimus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koneasennuksen ja kunnossapidon koulutuksesta ja työtehtävistä kiinnostuneet ja alalle soveltuvat henkilöt, jotka haluavat päivittää tai laajentaa osaamistaan tai hankkia koulutuksen kautta uuden ammatin sekä niille, jotka haluavat päivittää tai laajentaa osaamistaan suorittamalla ammattitutkinnon tai osatutkinnon. Teollisuuteen työllistyy ja halutaan yhä enemmän myös naisia sekä alanvaihtajia.

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito toimia itsenäisesti monipuolisissa koneasennus- ja kunnossapitotehtävissä. Hänellä on vahva osaaminen koneiden ja laitteiden asentamisessa, huoltamisessa ja korjaamisessa. Hän valmistautuu huolellisesti asennus- ja kunnossapitotehtäviin, suorittaa tarvittavat toimenpiteet ja huolehtii työn dokumentoinnista ja luovuttamisesta asiakkaalle. Hän toimii alansa asiantuntijana työyhteisön jäsenenä ja toimii aktiivisesti eri sidosryhmien kanssa.

Tutkinnossa osaaminen näytetään osittain käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Lisätietoja

Marja-Leena Räsänen
palvelupäällikkö
puhelin 020 7461 422
marja-leena.rasanen(at)amiedu.fi

Koulutuksen sisältö

Tutkintoon valmistava sisältö suunnitellaan yhdessä opiskelijan, työnantajan ja Amiedun pääkouluttajan kanssa, niin että opiskelut tukevat osaamistarpeiden kehittämistä sekä yrityksen tavoiteasetannan toteutumista. Sisällöstä muodostuu näin henkilökohtainen opiskeluohjelma. Tyypillinen sisällön laajuus on 15-25 lähipäivää sekä opiskelijan kehittymistarpeiden mukaisesti itsenäistä opiskelua ja verkkokursseja.

KONEASENNUKSEN JA KUNNOSSAPIDON AMMATTITUTKINTO

Pakolliset tutkinnon osat
•    koneasennuksen ja kunnossapidon kokoonpano- ja huoltotyöt 50 osp
Valinnaiset tutkinnonosat (valitaan 2 kpl)

•    Hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmätyöt 50 osp
•    Lämpö- ja pesulaitteiden asennus- ja huoltotyöt 50 osp
•    Kunnonvalvontamittausten suorittaminen ja tulkinta 50 osp
•    Koneasennuksen ja kunnossapidon pienoisjänniteasennukset 50 osp
•    Koneasennuksen ja kunnossapidon automaatiotyöt 50 osp
•    Voitelulaitteiden asennus 50 osp

Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 50 osaamispisteen laajuisesti.
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4556445/reformi/rakenne

Koulutuksen toteutus

 Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujanEnnen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ja työpaikan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, koulutuksen järjestäjän ja työnantajan kesken.

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat koulutuspäivät Amiedussa, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380
Helsinki

Suorittamisaika

Koulutukseen valitut opiskelijat suorittavat Koneasennuksen ja kunnossapidon
ammattitutkinnon omalta osaamisalaltaan. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja sen kestoon vaikuttaa opiskelijaksi hakeutuvan aiempi osaaminen. Arvioitu suorittamisaika on 1-2 vuotta.

Kustannukset

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto on osa kansallista tutkintojärjestelmää ja siitä säädetään opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella. Tutkinto on antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Koulutus voidaan toteuttaa:
Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.