Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Lähiesimiestyön ammattitutkinto sosiaali- ja terveystoimialan lähiesimiestehtävissä toimiville

Amiedu
Yhteenveto
150 osaamispistettä
jatkuva haku
suomi
   
Helsinki
Työelämän tutkinnot
Amiedu

Lähiesimiestyön ammattitutkinto sosiaali- ja terveystoimialan lähiesimiestehtävissä toimiville

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaneella on osaamista suunnitella, ohjata ja arvioida työryhmän päivittäistä työskentelyä sekä perehdyttää työntekijöitä tai opiskelijoita työpaikkaan ja tehtäviin. Tutkinnon suorittaneilla on hyvät viestinnälliset valmiudet ja hän osaa kehittää työryhmänsä toimintaa. Hänellä on perustiedot esimiestyöstä.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lähiesimiestyön ammattitutkinto sosiaali- ja terveystoimialan lähiesimiestehtävissä toimiville, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Tutkinto soveltuu lähiesimiestyössä työskenteleville - esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai työryhmänsä vetäjänä toimiville - ja jotka ovat kiinnostuneita kehittämään esimiesosaamistaan ja suorittamaan tutkinnon. 

Lisätietoja

Timo Kinnunen
kouluttaja
puhelin 020 7461 254
timo.kinnunen(at)amiedu.fi

Marjatta Hahkio
kouluttaja
puhelin 020 7461 311
marjatta hahkio(at)amiedu.fi

Koulutuksen sisältö

Lähiesimiestyön ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla hyväksytysti tutkinnon perusteissa vaadittu lähiesimiestyön osaaminen näytöin lähiesimiestyötehtävissä omalla työpaikalla. Lähiesimiestyön ammattitutkinto koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Tutkinnon pakollinen osa on

      1. Lähiesimiehenä toimiminen 70 osp

Tutkinnon valinnaiset osat ovat (valitaan kaksi)

     2. Asiakassuhteiden hoito 40 osp

     3. Toiminnan kannattavuus 40 osp

     4. Henkilöstötyö 40 osp

     5. Kehittämissuunnitelma 40 osp

Koulutuksen toteutus

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan tutkinnon sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen lähiesimiestyön osaamisenkehittämistarpeet. Arvioissa huomioidaan myös opiskelijan työpaikan kehittämistavoitteet.

Suunnitelmat tarvittavista näytöistä tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kanssa. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa lähiesimiestyötehtävissä. Työpaikalla mentorin ohjauksessa tapahtuvaa työssäoppimista tukee henkilökohtainen ohjaus ja valmennus, lähiopetus ja ohjattu etätyöskentely.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että opiskelija osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Mikäli tutkinnossa vaadittu ammattitaito on jo hankittu, opiskelija ohjataan suoraan näyttöihin. Myös osatutkinnon suorittaminen on mahdollista.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380
Helsinki

Suorittamisaika

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen – keskimääräinen kesto noin 1 vuosi.

Kustannukset

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on osa kansallista tutkintojärjestelmää ja siitä säädetään opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella. Tutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.