Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakentamisen sertifikaatti - Rakenteiden kosteuden mittaaja (4 pv)

Amiedu
Yhteenveto
28.1.2020 09:00
suomi
   
Helsinki
Avoin koulutus
Amiedu

Rakentamisen sertifikaatti - Rakenteiden kosteuden mittaaja (4 pv)

Rakenteiden kosteuden mittaajan henkilösertifikaatti on tarkoitettu henkilöille, jotka tekevät kosteusmittauksia rakennustyömailla tai olemassaolevissa kiinteistöissä. Neljän päivän koulutuksen tavoitteena on harjaantua mittaamaan rakenteiden kosteutta nykyisten ohjeiden ja määräysten mukaisesti ja arvioimaan saatujen mittaustulosten avulla rakennuksen, rakenteiden ja materiaalien lämpö- ja kosteusteknisiä olosuhteita ja niiden merkitystä rakennuksen ja rakenteiden toimivuuden kannalta. Koulutus on osa Eurofins Expert Services Oy:n (aiemmin VTT), Finanssiala ry:n ja Amiedun laatimaa kosteuden mittaajan pätevöitymiseen tähtäävää koulutusohjelmaa sekä osa Eurofins Expert Services Oy:n henkilösertifiointia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakentamisen sertifikaatti - Rakenteiden kosteuden mittaaja (4 pv), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Sertifiointikoulutus on suunnattu henkilöille
-    jotka toimivat rakennushankkeissa valvojina, työnjohtajina, kunto- ja kosteusvauriotutkijana tai
-    joilla on rakennustekninen peruskoulutus tai
-    jotka voivat osoittaa vastaavaa rakennusteknistä osaamista ja rakenteiden ja rakennusmateriaalien tuntemusta ja hallitsevansa vastaavat  perustiedot ja
-    joilla on kolmen vuoden työkokemus rakennusalalta tai vastaavat tiedot ja taidot

Eurofins Expert Services Oy:n sertifikaatti edellyttää myös yhden hyväksytyn asiakkaalle näyttötyöohjeen ja RT14-10984 mukaan itse laaditun ja raportoidun kosteusmittausnäyttötyön ja suomenkielisen kirjallisen kokeen läpäisyn. Näistä saadulla todistuksella ja valokuvalla haetaan sertifikaattia osoitteesta https://omasertifikaatti.fi/
Eurofins Expert Services Oy:n sertifikaattia hakevien lisäksi koulutus auttaa erinomaisesti rakentamisen, talotekniikan ja kiinteistöjohtamisen asiantuntijoita, tilaajia, työnjohtajia, valvojia, suunnittelijoita, urakoitsijoita, teknisiä isännöitsijöitä ja kiinteistöpäälliköitä perehtymään rakennusfysiikkaan, kosteudenhallintaan, rakennusterveyteen, sisäilmaongelmien hallintaan ja rakenteiden tiiviyden merkitykseen. Kosteuden mittaajan koulutus voidaan lukea hyväksi Amiedun Ylläpitopäällikön lisäkoulutuksessa (www.amiedu.fi > toimitilakohdepäällikkö).

Koulutuksen sisältö

Ennakkotehtävässä ja koulutuksessa perehdytään kosteusvaurioitumiseen ja vuotovahinkojen aiheuttamiin vaurioihin ja niiden kosteusmäärien mittaamiseen. Harjaannutaan etsimään vaurioiden ja vahinkojen syntymekanismeja ja pohtimaan korjausvaihtoehtoja.

-    Kosteuden mittaajien koulutusohjelman esittely
-    Taustaa, kosteuskäsitteet ja materiaalikosteus
-    Rakennusfysikaaliset näkökulmat vaurioitumiseen
-    Vesikatto- ja yläpohjarakenteiden sekä ulkoseinien kosteusvaurioituminen
-    Märkätilojen kosteusvaurioituminen
-    Mittaustulosten dokumentointi ja kosteuskartoituksen raportin laatiminen
-    Pätevyysjärjestelmä, pätevyyden hakeminen ja ylläpito
-    Näyttötyöt ja näyttötyöohjeet
-    Mittausmenetelmät ja mittalaitteet
-    Betonin kosteuden mittaaminen ja mittausepävarmuuksien tarkastelu
-    Materiaalien käyttäytyminen kosteuden muuttuessa
-    Mittarien ja ohjelmistojen toiminta ja esittely
-    Vuotovahinkojen ja niiden torjunnan merkitys
-    Kosteuskartoituksen suunnittelu ja toteutus, päätelmien tekeminen
-    Kosteusmittausdemonstraatiot eri rakenteista pienryhmissä

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena klo 9.00 – 17.00 välisenä aikana alan parhaiden asiantuntijoiden voimin. Koulutuksen toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa. Koulutus kestää yhteensä neljä päivää.
Tenttiin on hakeuduttava erikseen amiedu.fi > Koulutushaku > Rakentaminen ja LVI.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380
Helsinki

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1.297 € + alv 24% / opiskelija ja sisältää ennakkotehtävän, teoriapäivät ja mittausharjoitukset, paperimuotoiset esitysmateriaalien tiivistelmät, todistuksen sekä ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.