Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Sähköalalle valmistava ammatillinen koulutus maahanmuuttajille (MAOS), työvoimakoulutus

Amiedu
Yhteenveto
   
Helsinki
Työvoimakoulutus

Sisältö

Sähkö-automaatioalalle orientoivan koulutuksen sisältö
• Yhteiset tutkinnon osat ja kielitaidon kehittäminen
• Viestintä ja vuorovaikutus suomen kielellä
• Matemaattinen osaaminen
• Yhteiskunta – ja työelämäosaaminen
• Sähkö-automaatioalan perustaidot ja tiedot sekä sanasto
 
Ammatillisen koulutuksen sisältö
Koulutuksen aikana opiskelet sähköalan työtehtäviä sekä teoriassa että käytännössä.  Koulutuksessa hankit sellaiset tiedot ja taidot, että pystyt suorittamaan alan tutkinnon tai useita osia.
Koulutukseen kuuluu myös ammattialalla tarvittavien pätevyyskorttien (työturvallisuuskortti, ensiapukoulutus) suorittaminen, opiskelu- ja työnhakuvalmennusta.
 
Koulutuksen aikana suoritetaan vähintään yksi tutkinnonosa seuraavista.            
• Sähkö- ja automaatioalan perusosaaminen
• Sähkö- ja automaatioasennukset
• Sähkö- ja energiatekniikka
• Kiinteistöjen automaatio- ja tietojärjestelmät

Toteutus

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuotoisena opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, itsenäistä, mutta ohjattua etäopiskelua, verkossa tapahtuvaa opiskelua ja työssäoppimista. Opiskeluaika lähipäivinä on kello 7.30 -14.00. Opiskeluaika voi päivittäin vaihdella.   Alkuorientaatiojakson aikana tavoitteena on kunkin opiskelijan henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaan kehittää ammatillista kielitaitoa, suorittaa yhteisiä tutkinnonosia: suomen kieli ja viestintä, digitaaliset taidot, matemaattiset taidot, työelämäosaaminen. Kielitaidon on oltava tutkintoon tähtäävän opintojen aloittamiseksi tasolla B.2.2. Tavoitteena on lisäksi antaa koulutuksen aikana sellaisia sähköalan ammatillisia taitoja, joita voidaan myöhemmin hyödyntää osana ammatillisten opintojen tutkinnonosien tai koko tutkinnon suorittamisessa.  Osaamisen kehittyminen ja ammatillisen tutkinnon suorittamisen mahdollisuudet varmistetaan kielitaito – ja ammatillisilla testauksilla ennen orientaatiojakson päättymistä. Ammatillisten taitojen opetus koostuu opinnoista, jotka mahdollistavat työllistymisen teollisuusautomaation tai sähköautomaatioalan avustaviin työtehtäviin.  Siten on mahdollista kehittyä ammattialan kielitaidossa sekä - osaamisissa ja mahdollistaa myöhemmin sähköalan tutkinto.

 

 Suorittamisaika ja - tapa
Perusopintojen aika on noin 3 kk. Tänä aikana opiskellaan sekä yleisaineita, että ammatillisia aineita tavoitellen kielitaitotasoa B.2.2.

Alkujakson jälkeen (3 kk) opiskelijat joko pyritään työllistämään tai he voivat jatkaa tutkintotavoitteisissa opinnoissa. Opiskeluaika orientaatiojakson jälkeen on vähintään 18 kuukautta ja pisimmillään vuoden 2020 loppuun noin 23 kk. Opiskeluaika määräytyy sen mukaan oppimisnopeuden mukaan. Opiskeluaikana tehdään eri tutkinnon osiin liittyvät osaamisen näytöt. Näytöt ovat työtehtäviä, joilla osoitetaan, että opiskelija osaa tutkinnossa vaadittavat asiat.

Lisätietoja

Lisa Kauvosaari                                                       
kielen kouluttaja           
puhelin 050 4481 211
lisa.kauvosaari(at)amiedu.fi

 

Pasi Räsänen
ammalillinen kouluttaja
puhelin 050 4492 957
pasi.rasanen(at)amiedu.fi

Kustannukset

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Oppilaitos tarjoaa työharjoittelun ajaksi suojavarusteet ja tarvittavat kirjat.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.