Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Amiedu
Yhteenveto
jatkuva haku
suomi
   
Helsinki
Oppisopimuskoulutus
Amiedu

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Koulutus antaa opiskelijalle hyvät valmiudet ja perusteet työskennellä putkiasentajana.

Koulutuksen tavoitteena on antaa aikuisopiskelijalle valmiudet suorittaa tutkinto näytöin.

Koulutuksessa opiskelija saa oppia putkistojen hitsauksesta,lämmitysjärjestelmien asentamisesta, lämmitysjärjestelmien mittauksesta ja tasapainotuksesta, sekä käyttöveden ja viemärijärjestelmien asentamisesta. Lisäksi opiskelija oppii LVI- korjausrakentamista, LV- järjestelmien huoltamista ja LVI-huoltopalveluiden tuottamista. Tarvittaessa opiskelija suorittaa koulutuksen aikana ensiapukoulutuksen (EA1), työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.  

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Putkiasentajakoulutuksen kohderyhmänä ovat peruskoulun tai vastaavan oppimäärän omaavat. Koulutukseen hakeutuvalla henkilöllä on vähintään B-luokan ajokortti, kiinnostus ja soveltuvuus alalle, sekä hyvä motivaatio kouluttautumiseen.

Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä opiskelu- ja työtehtävien suorittamiseen.

Tutkinnon suorittaminen ja työllistyminen alalle edellyttävät hyvää suomenkielen taitoa. Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, jolla on riittävä suomenkielentaito.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat

 • Putkistojen hitsaus
 • Lämmitysjärjestelmien asentaminen
 • Käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen

Valinnaiset tutkinnon osat

 • Lämmitysjärjestelmien mittaukset ja tasapainotus
 • LVI korjausrakentaminen
 • LV- järjestelmien huoltaminen
 • LVI- huoltopalveluiden tuottaminen

koulutuksen sisältyy myös kaikille pakolliset yhteiset tutkinnon osat.

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämä osaaminen

Koulutuksen toteutus

Ennen tutkintokoulutuksen alkamista arvioidaan tutkinnon sopivuus opiskelijalle, sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arvioissa voidaan huomioida myös hakijan työpaikan kehittämistarpeet. 

Suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä tutkintoopiskelijan, mahdollisen työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (8.00 – 15.00), työmailla noudatetaan työmaan aikatauluja.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380
Helsinki

Suorittamisaika

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto noin 1,5 - 2 vuotta

Kustannukset

 • Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
 • Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.