Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Datanomi (pt), Peliohjelmoija

Amiedu
Yhteenveto
180 osaamispistettä
jatkuva haku
suomi
   
Helsinki
Oppisopimuskoulutus
Amiedu

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Datanomi (pt), Peliohjelmoija

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon avulla opit:

•    toimimaan ohjelmoijana peliprojekteissa
•    suunnittelemaan pelien toiminnallisuutta
•    ohjelmoimaan 2D- ja 3D- pelejä
•    käyttämään pelimoottoreita
•    3D- mallinnuksen perusteita
•    tekoälyn- ja datankäsittelyn perusteita pelituotannoissa
•    pelien testausta
•    web-ohjelmointia
•    tuntemaan suomalaista pelialaa, pelillistämisen mahdollisuuksia sekä peliprojekteissa työskentelyä.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto. Seuraava koulutuksen aloitusajankohta 18.11.2019

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Datanomi (pt), Peliohjelmoija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Oletko kiinnostunut ohjelmoinnista? Pelaatko paljon? Haluatko oppia ohjelmoimaan parempia pelejä? Koulutuksen avulla voit yhdistää taitosi ja toteuttaa luovaa ajattelua ja innovaatioita.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa pelialalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon. Hakijana sinulta edellytetään hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista sekä englannin kielen osaamista. Hyvät tietotekniikan perustaidot katsotaan eduksi.

Koulutus soveltuu mm. seuraavissa tehtävissä työskenteleville tai näihin tehtäviin aikoville:
•    2D peliohjelmoija
•    3D peliohjelmoija
•    Pelitestaaja
Testaa soveltuvuutesi koulutukseen suorittamalla Amiedun avoimen pelialan verkkokurssin osoitteessa  https://amigames.fi/

Lisätietoja

Maarit Tourunen
Kouluttaja
puhelin 020 7461 459
maarit.tourunen(at)amiedu.fi

Koulutuksen sisältö

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä työ- tai harjoittelupaikassa. Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa.

Kaikille yhteisiä tutkinnon osia ovat:
Palvelutehtävissä toimiminen, 25 osp
Järjestelmän hankinta ja käyttöönotto, 20 osp

Ohjelmistotuotannon osaamisalan tutkinnon osia ovat:
Ohjelmiston prototyypin toteuttaminen, 30 osp
Ohjelmiston tuotantoversion toteuttaminen, 30osp

Valinnaiset tutkinnon osat, jotka palvelevat peliohjelmoijan opintopolkua ovat (vähintään 40osp):

•    Multimediatuotanto, 15 osp
•    Tietokantojen hallinta, 15 osp
•    Pelituotteen tekeminen media-alan perustutkinnosta, 15 osp

Perustutkintoihin sisältyy myös pakollisena yhteisiä tutkinnonosia, joiden laajuus on 35 osp

Yhteiset tutkinnon osat ovat:
•    Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11osp
•    Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen, 6osp
•    Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9osp
•    Valinnaiset osaamistavoitteet, 9osp

Koulutuksen toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja mahdollisen työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti verkkopainotteisena monimuoto-opiskeluna, joka sisältää yksilöllisen suunnitelman mukaisesti lähiopetusta noin 3 kertaa viikossa.

Tavoitteena on verkostoitunut ja aktiivinen tapa opiskella. Arvioitu työmäärä on noin 30-40h/viikko. Koulutukseen liitetään tarpeen mukaan kartoituksia, lähiopetusta, etätehtäviä, verkko-opiskelua ja työssäoppimista. Opiskelussa käytetään mm. Amiedun WebOpe verkkokoulua, Amiedun verkko-oppimisympäristöä sekä hyödynnetään sosiaalista mediaa. Opiskelun aikana perehdytään myös ammattikirjallisuuteen ja verkko-opetusmateriaaleihin. Keskeinen osa opintoja ovat peliprojektit, joita tehdään yhteistyössä grafiikan opiskelijoiden kanssa.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin.

Tutkinnon suorittanut saa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä voi suorittaa ICT-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380
Helsinki

Suorittamisaika

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto noin 2 vuotta.

Kustannukset

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.
•    Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
•    Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.