Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Yleinen kielitutkinto, suomen kieli, YKI-testi, keskitaso

Amiedu
Yhteenveto
n. 1 päivä
31.8.2019 08:00
   
Helsinki
Avoin koulutus

Sisältö

Tutkinnossa mitataan kielen hallintaa sellaisissa käytännön tilanteissa, joissa aikuinen joutuu puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan tai lukemaan jotakin vierasta kieltä. Tutkinnon taustaa: Yleisen kielitutkinnon perustana on eurooppalaista mallia noudatteleva 6-portainen taitotasoasteikko. Kielitaito jaetaan kuuteen taitotasoon alkeista kielen ns. täydelliseen hallintaan. Kolme eritasoista testiä:
Ylimmällä tasolla, keski- ja perustasolla käytetään eri testiä. Testitulos on luotettavampi, kun toisistaan erotettavia taitotasoja on yhdessä testissä vain muutama. On myös tärkeätä, että kukin testi on osallistujille mahdollisimman oikean tasoinen. Voit harjoitella ja testata kielitaitoasi YKItreenit -sivustolla.

Toteutus

Amiedulla on oikeus järjestää suomen kielen perus-, keski- ja ylimmän tason testejä. Kaikissa Yleisten kielitutkintojen testeissä on neljä osakoetta: 1. Tekstin ymmärtäminen
2. Kirjoittaminen
3. Puheen ymmärtäminen
4. Puhuminen Keskitasolla kukin osakoe on 20 - 50 minuutin mittainen, joten testin suorittaminen kestää vähintään 3 tuntia. Lisätietoja kielitesteistä saat myös www.oph.fi/kielitutkinnot
Lue lisää Arviointi ja todistus:
 Jyväskylän yliopiston Soveltavan kielentutkimuksen keskus Solki koordinoi Yleisiä kielitutkintoja, laatii testitehtävät ja arvioi ne.
Jyväskylän yliopisto myös lähettää osallistujille todistukset postitse n. 1 - 2 kuukautta testin jälkeen.
Solki

Kustannukset

Keskitaso 123 €
Saat kotiisi kutsun ja maksuohjeet n. 2 viikkoa ennen testipäivää. Testimaksua ei siis tarvitse maksaa ennen sitä.
Kun tulet testitilaisuuteen, sinulla on oltava mukanasi tosite tai kuitti maksusta.

Amiedu Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.

Amiedu

Amiedu – ammatillinen aikuiskouluttaja ja työyhteisöjen kehittäjä

Erotu joukosta – osaajille on aina kysyntää

Tyytyväiset asiakkaat ovat tehneet Amiedusta Suomen johtavan ammatillisen aikuiskouluttajan ja työyhteisöjen kehittäjän, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedun palvelut auttavat yrityksiä ja yhteisöjä saavuttamaan muutostavoitteensa hallitusti. Toiminnassamme etsitään vastauksia erityisesti kaupan, hyvinvointi-, teknologiateollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan...


Lue lisää kouluttajasta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8 / Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
koulutushaku.amiedu.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(3,4)
Perustuu 5 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Haluatko lisätietoa? Täytä lomake ja Amiedu vastaa kysymyksiisi. Ilmoittautua voit kurssin kotisivuilta, linkki yhteenvedossa.