Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Miten työpaikallasi opitaan uutta? 🧩 Vastaa kyselyyn ja voita leffaliput ➡

Matkailualan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
0 EUR (arvonlisäverotonta)
Jatkuva haku
suomi
   
Lähiopetus
Vantaa
Koulutus
Careeria - Uralla eteenpäin - Katso koulutukset

Matkailualan perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Tulevaisuudessa matkailualalla tarvitaan yhä enemmän liiketaloudellista osaamista sekä kykyä hyödyntää ennakointi- ja tutkimustietoa. Asiakasosaaminen on keskeisimpiä matkailualan osaamisvaatimuksia. Myös verkostoitumis- ja sidosryhmätaitojen tarpeet korostuvat kaikissa alan ammattiryhmissä. Moninaisuuden ja erilaisuuden ymmärtäminen on tärkeää. Matkailualan perustutkinnon suorittanut osaa

 • toimia matkailualan myynnin, majoituksen tai matkailupalvelujen toteuttamisen asiakaspalvelutehtävissä
 • toimia yhteiskuntavastuullisesti ja palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti
 • hyödyntää hyviä vuorovaikutustaitoja, kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta
 • toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti

Perustutkinnossa voi erikoistua hotellin vastaanoton, matkapalvelujen myynnin tai matkailupalvelujen toteuttamisen työtehtäviin. Matkailualalla on paljon mahdollisuuksia ja monipuolisia työtehtäviä!

Majoituspalvelujen osaamisalan suorittanut vastaanottovirkailija työskentelee hotelleissa tai muissa majoitusliikkeissä.

Matkapalvelujen myynnin osaamisalan suorittanut matka-asiantuntija työskentelee valtakunnallisissa, alueellisissa tai paikallisissa matkailun myynti- ja neuvontaorganisaatioissa, matka- tai matkailutoimistoissa, myyntipalveluissa, matkailukeskuksissa, keskusvaraamoissa, liikenneyhtiöissä tai myynti- ja neuvontapisteissä.

Matkailupalvelujen osaamisalan suorittanut matkailupalvelujen tuottaja työskentelee matkailukeskusten ja -alueiden yrityksissä tai organisaatioissa, ohjelmapalveluyrityksissä, hotelleissa tai maatilamatkailuyrityksissä.

Careeriassa opiskelet joustavasti ja suuntaat alalle, jossa on potentiaalia nyt ja tulevaisuudessa. Lähde matkalle kohti kasvavaa alaa!


Koulutuksen sisältö

Perustutkinnossa voi erikoistua hotellin vastaanoton, matkapalvelujen myynnin tai matkailupalvelujen toteuttamisen työtehtäviin.

Tutkinnon suorittanut vastaanottovirkailija osaa

 • toimia erilaisin liikeideoin toimivien majoitusliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä
 • tehdä asiakkaiden huonevarauksia, sisään kirjaamisen ja lähtöselvityksen
 • esitellä ja myydä tuotteita ja palveluja
 • opastaa paikallisten matkailupalveluiden käytössä.

Tutkinnon suorittanut matka-asiantuntija osaa

 • toimia myynti- ja neuvontatehtävissä
 • suunnitella, tuotteistaa, markkinoida ja myydä matkatuotteita ja -palveluja
 • neuvoa ja opastaa asiakkaita erilaisten matkapalvelujen ostamisessa.

Tutkinnon suorittanut matkailupalvelujen tuottaja osaa

 • toimia matkailupalvelujen tuotteistamiseen ja toteuttamiseen liittyvissä ohjelma- ja asiakaspalvelutehtävissä
 • suunnitella, markkinoida, myydä ja toteuttaa ohjelmapalveluja
 • hoitaa ja huoltaa myös palveluissa tarvittavia eläimiä, välineitä, varusteita ja toimintaympäristöä.

Koulutuksen pääteemat:

 • Matkailualan toimintaympäristö
 • Asiakaspalvelu matkailualalla
 • Tuotteistaminen ja matkailupalvelujen myynti
 • Kestävä matkailu
 • Matkailualan turvallisuus

Koulutuksen aikana saat monipuolisen näkemyksen matkailuelinkeinosta, sen rakenteesta sekä matkailijoiden tarpeista ja odotuksista. Sinua kouluttavat matkailualan ammattilaiset ja saat heiltä alan tuoreimmat tiedot. Opit matkailun historiaa ja näet miten mukavalta alan tulevaisuus näyttää. Verkko-opinnot mahdollistavat joustavat opinnot, muutamia opintojaksoja lukuun ottamatta opinnot suoritetaan verkossa. Hyödynnämme verkko-oppimisympäristöä ja videoyhteyttä, jonka avulla pääset jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden opiskelijoiden kanssa.

Koulutukseen kuuluvan työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opit alan eri tehtävissä matkailualan tärkeitä taitoja ja suoritat tutkinnon näyttäen taitosi aidoissa työelämän tilanteissa. Osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta voit suorittaa myös ulkomailla ja hankkia jo koulutuksen aikana arvokasta ulkomaan kokemusta.

Tarkempaa tietoa Matkailualan perustutkinnosta löydät tutkinnon perusteista, jotka löytyvät osoitteesta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4038059/reformi/tiedot


Käytännön toteutus

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa jokaiselle ammatillisen koulutuksen opiskelijalle suunnitellaan ja toteutetaan tämän tarpeita vastaava koulutuspolku. Henkilökohtaistamisessa tunnistetaan ja tunnustetaan opiskelijan aiempi osaaminen ja suunnitellaan uuden osaamisen hankkimisen sisällöt ja tavat sekä ohjauksen ja tuen toimet.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma laaditaan jokaiselle opiskelunsa aloittavalle. Siihen kirjataan

 • tiedot aiemman osaamisen huomioon ottamisesta tutkinnon suorittamisessa
 • tarvittavan uuden osaamisen hankkimisen tavat ja sisällöt
 • osaamisen kehittyminen ja osoittaminen sekä
 • yksilölliset ohjaus- ja tukitoimet.

Koulutuksessa ei varsinaisesti käytetä oppikirjoja, vaan pääosa oppimateriaalista koostuu kouluttajan jakamasta verkkomateriaalista. Tutkinnon eri osia suoritetaan koulutuksen edetessä. Osaaminen osoitetaan näytössä tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa.

Tutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Löydätkö itsestäsi intohimoisen asiakaspalvelijan, ihmisen, joka haluaa luoda ja rakentaa asiakkaille monipuolisia matkakokemuksia. Omaatko sujuvan kielitaidon suomen, englannin ja ruotsin osalta. Joustavat verkko-opinnot sopivat sinulle, jos omaat hyvät tietotekniset taidot ja osaat pitää kiinni annetuista aikatauluista.

Täytä sähköinen hakemus ja lähde kohti uutta ja mielenkiintoista!

Careeriassa toimii hakijapalvelut, jotka käsittelevät hakemukset. Hakijapalvelut kutsuvat koulutuksiin hakeutuneet hakijapäiville, joissa hakijat haastatellaan. Liitä hakemukseesi CV.

Opiskelun aloitus joustavasti, useita aloituksia vuodessa. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Koulutukseen on jatkuva haku. Seuraavat aloitukset Vantaalla:

 • 07.09.2021
 • 11.10.2021
 • 15.11.2021
 • 14.12.2021

Haettuasi koulutukseen suosittelemme selvittämään opintojen rahoittamiseen liittyvät asiat ja mahdollisuutesi saada opintososiaalisia etuja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Matkailualan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä


Kenelle?

Kokemukset, elämykset, tunteisiin vaikuttaminen, yksilöllinen palvelu. Matkailualan työ sopii sinulle, joka nautit asiakaspalvelusta ja haluat luoda matkailijoille upeita elämyksiä yksi toisensa jälkeen. Haluat työskennellä monipuolisissa ja erilaisissa matkailualan työtehtävissä rakentaen asiakkaille yksilöityjä palvelukokonaisuuksia. Nautit haastavistakin tilanteista ja heittäydyt ilolla uusiin haasteisiin. Erilaiset kielet ja kulttuurit saavat sinut syttymään ja innostut uuden oppimisesta.

Tutkinto / todistus

Matkailualan perustutkinto

Koulutuspaikka

Vantaa Virnatie 5 A

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matkailualan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää kouluttajasta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2 A
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Matkailualan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: