Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Miten työpaikallasi opitaan uutta? 🧩 Vastaa kyselyyn ja voita leffaliput ➡

Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
395 EUR (arvonlisäverotonta)
Jatkuva haku
suomi
   
Lähiopetus
Vantaa
Koulutus
Careeria - Uralla eteenpäin - Katso koulutukset

Matkailupalvelujen ammattitutkinto


Koulutuksen hyödyt

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella, tuotteistaa, myydä ja toteuttaa erilaisia asiakaslähtöisiä matkailupalveluja. Voit toimia erilaisissa matkailun asiakasneuvonta-, myynti- tai markkinointitehtävissä. Tai voit työskennellä ohjelmapalveluissa, hotellin vastaanotossa tai tapahtumatuotannossa. Asiakaslähtöisyys on työsi kulmakivi. Työskentelet asiakaspalvelu- ja myyntihenkisesti. Palvelet asiakkaita kielitaitoisesti ja heidän turvallisuutensa varmistaen. Toimit työssäsi laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti vastuullista ja kestävää toimintatapaa unohtamatta. Osaat myös arvioida ja kehittää työtäsi.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittaneena voit työskennellä matkailuyrityksessä, matkailuorganisaatiosaa, kokous- ja kongressipalveluissa, hotellissa, ohjelmapalveluyrityksessä tai yrityksessä, joka järjestää tapahtumia ja kongresseja.


Koulutuksen sisältö

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (50 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osp).

Pakollinen tutkinnon osa, 50 osp

 • Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 100 osp

 • Hotellin puhtauspalveluissa toimiminen, 25 osp
 • Hotellin vastaanotossa toimiminen, 45 osp
 • Kokous- tai kongressipalvelutehtävissä toimiminen, 25 osp
 • Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminen, 30 osp
 • Matkailun markkinointi- ja myyntitehtävissä toimiminen, 45 osp
 • Matkailualan turvallisuusosaajana toimiminen, 25 osp
 • Ohjelmapalvelujen toteuttaminen, 45 osp
 • Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen, 55 osp
 • Yksilöityjen matkailupalvelukokonaisuuksien koordinointi, 35 osp
 • Lentokoneen matkustamon asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 30 osp*
 • Lentokoneen matkustamon turvallisuustehtävissä toimiminen, 25 osp*

Tutkintoon voi sisällyttää yhden ammatillisen tutkinnon osan yrittäjän ammattitutkinnosta. Tutkinnon osan laajuus on tässä kohdassa 30 osaamispistettä. Tutkintoon voi sisällyttää yhden ammatillisen tutkinnon osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta. Tutkinnon osan laajuus voi olla tässä kohdassa vähintään 5 osaamispistettä ja enintään 25 osaamispistettä.

*Tutkinnon osat eivät anna pätevyyttä toimia lentokoneen matkustamohenkilöstön tehtävissä ilman erillisenä suoritettavaa matkustamohenkilöstöltä vaadittavaa kelpoisuutta. https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7104540/reformi/sisalto/7339840

Tarkempaa tietoa Matkailupalvelujen ammattitutkinnosta löydät tutkinnon perusteista, jotka löytyvät osoitteesta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7104540/reformi/tiedot


Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on yleensä noin vuosi.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa oma henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa suunnitellaan tarpeita vastaava koulutuspolku. Henkilökohtaistamisessa tunnistetaan ja tunnustetaan opiskelijan aiempi osaaminen ja suunnitellaan uuden osaamisen hankkimisen sisällöt ja tavat sekä ohjauksen ja tuen toimet. Koulutus kestää noin vuoden henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Opetus- ja tutkintokieli on suomi. Opintoihin liittyvät lähipäivät suunnitellaan henkilökohtaisesti, lähipäiviä on noin 1-2/vk. Opintoihin sisältyy myös henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti verkko-opintoja.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon haku on auki koko ajan. Liitä hakemukseesi CV.

Jokainen hakija kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun. Hakijat valitaan haastattelujen perusteella.

Koulutuksen aloitus Sinulle sopivana ajankohtana. Jokaisen uuden opiskelijan kanssa tehdään heti opintojen alussa HOKS eli henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma Careerian toimipisteessä Vantaalla.

Seuraavat aloitukset:

 • 07.09.2021
 • 11.10.2021
 • 15.11.2021
 • 14.12.2021

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Matkailupalvelujen ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä


Kenelle?

Koulutus sopii Sinulle, joka haluat työskennellä monipuolisissa ja erilaisissa matkailualan työtehtävissä ja omaat kokemusta asiakaspalvelutehtävistä.

Tutkinto / todistus

Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Koulutuspaikka

Vantaa Virnatie 5 A

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matkailupalvelujen ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää kouluttajasta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2 A
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Matkailupalvelujen ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: