Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Careeria
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutuksen hyödyt
Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin ominaisuuksia. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelu-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle kokin perusammattitaidon. Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään! Olemme kouluttaneet alalle ammattilaisia jo kolmenkymmenen vuoden ajan.
Kokit ja suurtalouskeittiön työntekijät työllistyvät hyvin ja heistä on jopa pulaa. Ravintola-alalla on paljon päivä-, ilta, sekä viikonloppuisin toimivia toimijoita. Suurtalouskeittiöissä työajat painottuvat arkipäiviin. Ravintola-ala tarjoaakin monipuolisen mahdollisuuden sopeuttaa työ erilaisiin elämänvaiheisiin.
Koulutuksen sisältö
Ravintola- ja catering-alan koulutus on tutkintoon valmistava koulutus. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa, joista ruokapalvelun osaamisala on toinen. Ruokapalvelun osaamisalalta valmistuu kokkeja.
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta (20 osp), osaamisalalle pakollisista (65 osp), valinnaisista (60 osp) ja yleisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat:
- Ravitsemispalveluissa toimiminen
- Lounasruokien valmistus
- Annosruokien valmistus
Lisäksi valitaan Valinnaisia tutkinnon osia. Katso lisää eperusteista.
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/rakenne
Perustutkintoihin kuuluvat yleiset tutkinnon osat, joita ovat
-Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
-Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
-Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Käytännön toteutus
Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on noin kolme kertaa kuukaudessa klo 14 - 18. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta. Mikäli sinulla on jo työkokemusta ja pääset työssäsi tekemään laajasti eri tehtäviä, opintoaikasi on lyhyempi. Käytännön opiskelu tapahtuu työpaikalla aidoissa arjen työtilanteissa. Oppikirjoja ei käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu verkkomateriaalista ja kouluttajan jakamasta materiaalista.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.
Valintakriteerit ja hakuohjeet
Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä, tai hakuajan umpeuduttua. Koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Työtunteja tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelujen ajan opiskelijalle vähintään työehtosopimuksen mukaisen palkan.
Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Lisäksi hakijan on oltava työsuhteessa. Jos työpaikkaa ei ole, opiskelija hankkii sen itse.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.Kohderyhmä
Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu ravintola- ja/tai suurtalousalalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon ja kehittää ammatillista osaamistaan uudelle tasolle. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta. Lisätietoja oppisopimuksesta https://www.oppisopimus.fi/
Tutkinto / todistus
Koulutuspaikka
Ota yhteyttä
Careeria

Careeria
Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...
Yhteystiedot
Careeria
Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: