Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Talotekniikan ammattitutkinto/ kylmäasentaja

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
0 EUR (arvonlisäverotonta)
14.9.2020
suomi
   
Lähiopetus
Vantaa
Tutkinto
Careeria - Uralla eteenpäin - Katso koulutukset

Talotekniikan ammattitutkinto/ kylmäasentaja


Koulutuksen hyödyt

Suorittamalla Talotekniikan ammattitutkinnon kylmäasentaja osoittaa olevansa kylmäasennuksen ja –huollon kokenut ammattilainen. Tutkintoa suorittavalla pitää ennen koulutukseen tuloa olla kylmäalalle sopivat perustiedot ja -taidot sekä työkokemusta.

Kylmätekniikkaa on kaikkialla; suurkeittiöissä, sairaaloissa, elintarvikemyymälöissä, teollisuuden prosesseissa, elintarviketeollisuudessa, urheilupaikoissa, kiinteistöjen ilmastoinnin jäähdytyksessä, testilaboratorioissa, ATK-konesaleissa, kylmäkuljetuksissa jne. Eri kylmätekniikan osa-alueilla työ on hyvin erilaista. Joku huoltaa suurkeittiöiden pienkylmälaitteita ja toinen asentaa elintarviketehtaan ammoniakkikylmäjärjestelmää suurista teräsputkista.

Kylmäasentajan työ on monipuolista. Työ muodostuu kylmähuollosta, asentamisesta ja vian etsinnästä hyvin erilaisissa ympäristöissä. Sähkötekniikan ymmärtäminen ja sähköisten vikojen löytäminen on kylmäasentajalle arkipäivää. Kokeneen kylmäasentajan työhön voi kuulua myös päivystämistä.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistavaa koulutusta. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Tutkinnon osat Kaikille yhteiset osat

Kylmäaineiden käsitteleminen

• lämpöoppi, kylmäprosessi, kylmäaineet, lainsäädäntö

Kylmälaitoksen sähkökomponenttien korjaaminen ja huoltaminen

• sähkövikojen paikannus mittaamalla, sähkökomponenttien vaihto, käyttöönottotarkastus, sähköinen määräaikaistarkastus

Talotekniikan ammattitutkinnon osaamisalat, joista valitaan yksi sen mukaan, mitä henkilö eniten työssään tekee, ovat:

• Kylmätilojen jäähdytyslaitteiden asentaminen ja huoltaminen

• Ilmastoinnin jäähdytyslaitteiden asentaminen ja huoltaminen

• Liikkuvan kaluston kylmälaitteiden asentaminen ja huoltaminen

• Teollisten ammoniakkikylmälaitteiden asentaminen ja huoltaminen

• Hiilidioksidikylmälaitteiden asentaminen ja huoltaminen

Sisältönä näissä on oman alan kylmäjärjestelmän asentaminen ja käyttöönotto, huolto ja korjaaminen, elektroniset valvontajärjestelmät, välilliset järjestelmät


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetus on teoria- ja työsaliopetusta. Lähiopetusta on maksimissaan 21 päivää, mikä järjestetään 2-5 päivän jaksoissa. Lähiopetusjaksot ovat noin kuukauden välein. Opetusta ei ole touko-syyskuu välisenä aikana. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta. Mikäli sinulla on jo aiempaa koulutusta tai työkokemusta ja pääset työssäsi tekemään laajasti eri tehtäviä, lähiopetusta on vähemmät ja opintoaikasi on lyhyempi. Jokainen opiskelija saa Careelialta (ent. Edupoli) Kylmätekniikan perusteet –kirjan. Lisäksi käytössä on muuta materiaalia.

Koulutuksen sisältö

  • kylmätekniikkaa 12 pv
  • kovajuottamista 2 pv
  • sähköopintoja 7 pv

Sähkön lähiopetukseen kuuluu myös työsaliharjoittelua ja etäopiskelua

Kaikki opiskelijat henkilökohtaistetaan eli opiskelijan jo olemassa oleva osaaminen huomioidaan koulutuksen määrässä. Opiskelija osallistuu vain niiden päivien koulutukseen, jotka sovitaan yhdessä opiskelijan ja työnantajan kanssa. Ennen oppisopimuksen alkamista tehdään opiskeluohjelma. Siinä on koulutuksen lähipäivien lukumäärä ja päivämääräkohtainen aikataulu koko koulutuksen ajalle. Suunnitelmassa on myös aikataulu tutkinnon osien suorittamiselle. Aikataulu ja suunnitelma laaditaan yhdessä opiskelijan ja työnantajan kanssa.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Jätä hakemus koulutukseen heti, kun sinulla on tiedossa sopiva työpaikka. Hae koulutukseen vähintään 2 viikkoa ennen aloituspäivää. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti. Kylmä- tai lämpöpumppulaitteisiin liittyvää kylmä- ja sähköteknistä työtä tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa oppisopimuksen solmimiseksi.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä sekä hyvää suomen kielen osaamista (vähintään B2).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan ammattitutkinto/ kylmäasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä


Kenelle?

Talotekniikan ammattitutkinnon oppisopimuskoulutus on tarkoitettu työkseen yli 3 kiloa kylmäainetta sisältäviä kylmälaitteita asentaville ja huoltaville henkilöille. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa tutkinto työn ohessa. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta.

Tutkinto / todistus

Talotekniikan ammattitutkinto/ kylmäasentaja

Koulutuspaikka

Vantaa Virnatie 5 A

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan ammattitutkinto/ kylmäasentaja? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää kouluttajasta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2 A
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Talotekniikan ammattitutkinto/ kylmäasentaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: