Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Saavutettavat dokumentit

Corellia Helsinki Oy
Yhteenveto
1 päivä
890 EUR + alv 24 %
Avoin koulutus
Helsinki
Alkavat koulutukset
Helsinki
9.9.2019  
890 EUR
7.10.2019  
890 EUR
6.11.2019  
890 EUR
5.12.2019  
890 EUR

Saavutettavat dokumentit

Adobe PDF ja saavutettavuus, Corellia

Opi perusasiat saavutettavasta julkaisemisesta

Saavutettavuus-asia on erityisen ajankohtainen juuri nyt, kun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (2016/2102) julkisen sektorin elinten verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta eli niin sanottu saavutettavuusdirektiivi tuli voimaan loppuvuodesta 2016.

Direktiivi edellyttää, että julkisen sektorin organisaatioiden verkkopalvelut ja mobiilisovellukset tulee tehdä saavutettaviksi kaikille. Suomessa direktiivi tulee lainvoimaiseksi vuonna 2018.

Saavutettava viestintä on ihmisoikeus ja käytännön mahdollisuuksien rajoissa julkisen viestinnän tulisi olla kaikkien saavutettavissa.  Eritasoisten saavutettavuustarpeiden piirissä on yllättävän suuri osa väestöstä. Lukemisessa näkemisen haitat tai vammat ovat tietenkin keskiössä  Useimmiten ajattelemme vain täysin sokeita käyttäjäryhmiä, mutta esimerkiksi ikääntymisen tuoma näön heikkeneminen lisää tarvetta saavutettaville julkaisuille. 

Useimmat keskeiset ohjelmisto- ja tekniikkavalmistajat suhtautuvat asiaan sen vaatimalla vakavuudella. Esimerkiksi Microftin ja Adoben ohjelmistoissa on otettu huomioon saavutettavien julkaisujen tuottaminen ja lukeminen (Accessibility).

Kurssin sisältö

Tällä kurssilla keskitytään PDF-tiedoston saavutettavuuteen ja sen tuottamiseen Microsoft Wordin, Adobe InDesignin ja Adobe Acrobatin avulla. 

Saavutettavat dokumentit -kurssilla opit mm.

  • Perusasiat ja käsitteet saavutettavasta julkaisemisesta
  • Lain ja direktiivien asettamat vaatimukset
  • Luomaan saavutettavia dokumentteja InDesignilla
  • Luomaan saavutettavia dokumentteja Wordillä
  • Viimeistelemään dokumentit Acrobatissa
  • Loppukäyttäjän tarvitsemat asetukset ja toiminnot

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Saavutettavat dokumentit, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu kaikille julkaisutoimintaa tekeville, sekä kaikille saavutettavasta julkaisemisesta kiinnostuneille.

Kurssilaiselta toivotaan aiempaa kokemusta PDF-tiedostojen luomisesta ja käytöstä. Kurssilaiselta toivotaan myös Microsoft Wordin ja/tai Adobe InDesignin, sekä Adobe Acrobatin perusteiden hallintaa.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 890 € + alv 24 %.

Corellia Helsinki Oy

Corellia Helsinki Oy

Kaikki Adobe-monimediaosaaminen samasta osoitteesta

Corellia Helsinki Oy on viestintä-, julkaisu- ja mainosalaa palveleva koulutus- ja konsultointiyritys. Corellian ydinosaamista ovat asiakkaan koulutus, konsultointi, kuuntelu ja opastus. Yrityksen toiminnasta vastaavat kokeneet alan kouluttajat Juha Laamanen, Kari Selovuo ja Sampo Korkeila. Kaikki ovat Adobe-sertifioituja kouluttajia ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Corellia Helsinki Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Saavutettavat dokumentit? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Corellia Helsinki Oy

Corellia Helsinki Oy

Vilhonkatu 5 A
00100 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.corellia.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 156 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Saavutettavat dokumentit täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Panosta osaamiseesi!

Adobe-koulutukset jatkuvat elokuussa. Osallistu tehokkaaseen ja mukavaan pienryhmäkoulutukseen tai tilaa tarpeisiisi räätälöity koulutuspaketti!