Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset     Etäopiskelu-osioon

Saavutettavat dokumentit

Corellia Helsinki Oy
Yhteenveto
1 päivä
990 EUR + alv 24 % 840 EUR + alv 24 %
8.6.2020 09:00
marker Tarjonnassa myös kesällä
   
Helsinki, Verkossa
Koulutus

Saavutettavat dokumentit

Opi perusasiat saavutettavasta julkaisemisesta

Saavutettavuus-asia on erityisen ajankohtainen juuri nyt, kun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (2016/2102) julkisen sektorin elinten verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta eli niin sanottu saavutettavuusdirektiivi tuli voimaan loppuvuodesta 2016.

Direktiivi edellyttää, että julkisen sektorin organisaatioiden verkkopalvelut ja mobiilisovellukset tulee tehdä saavutettaviksi kaikille. Suomessa direktiivi tulee lainvoimaiseksi vuonna 2018.

Saavutettava viestintä on ihmisoikeus ja käytännön mahdollisuuksien rajoissa julkisen viestinnän tulisi olla kaikkien saavutettavissa.  Eritasoisten saavutettavuustarpeiden piirissä on yllättävän suuri osa väestöstä. Lukemisessa näkemisen haitat tai vammat ovat tietenkin keskiössä  Useimmiten ajattelemme vain täysin sokeita käyttäjäryhmiä, mutta esimerkiksi ikääntymisen tuoma näön heikkeneminen lisää tarvetta saavutettaville julkaisuille. 

Useimmat keskeiset ohjelmisto- ja tekniikkavalmistajat suhtautuvat asiaan sen vaatimalla vakavuudella. Esimerkiksi Microftin ja Adoben ohjelmistoissa on otettu huomioon saavutettavien julkaisujen tuottaminen ja lukeminen (Accessibility).

Kurssin sisältö

Tällä kurssilla keskitytään PDF-tiedoston saavutettavuuteen ja sen tuottamiseen Microsoft Wordin, Adobe InDesignin ja Adobe Acrobatin avulla. 

Saavutettavat dokumentit -kurssilla opit mm.

  • Perusasiat ja käsitteet saavutettavasta julkaisemisesta
  • Lain ja direktiivien asettamat vaatimukset
  • Luomaan saavutettavia dokumentteja InDesignilla
  • Luomaan saavutettavia dokumentteja Wordillä
  • Viimeistelemään dokumentit Acrobatissa
  • Loppukäyttäjän tarvitsemat asetukset ja toiminnot

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Saavutettavat dokumentit, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu kaikille julkaisutoimintaa tekeville, sekä kaikille saavutettavasta julkaisemisesta kiinnostuneille.

Kurssilaiselta toivotaan aiempaa kokemusta PDF-tiedostojen luomisesta ja käytöstä. Kurssilaiselta toivotaan myös Microsoft Wordin ja/tai Adobe InDesignin, sekä Adobe Acrobatin perusteiden hallintaa.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 890 € + alv 24 %.

Corellia Helsinki Oy

Corellia Helsinki Oy

Kaikki Adobe-monimediaosaaminen samasta osoitteesta

Corellia on julkaisu-, viestintä-,   ja markkinointityötä tekevien koulutus-, konsultointi- ja avunantokumppani. Corellia on Adoben sertifioima koulutuskumppani, jonka lisäksi Corellia auttaa asiakkaita WordPressin, web-suunnittelun ja tekniikoiden, videon ja animaation, digimarkkinoinnin sekä viimeisimpänä verkkopalveluiden ja dokumenttien saavutettavuuden (accessibility) saralla. Photoshop, InDesign ja...


Lue lisää kouluttajasta Corellia Helsinki Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Saavutettavat dokumentit? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Corellia Helsinki Oy

Corellia Helsinki Oy

Vuorikatu 20 A
00100 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.corellia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 3 arviointiin

Koulutukseen osallistunut
(5)
Tosi hyvä koulutus, sopivan pituinen, sopivasti taukoja, ytimekästä asiaa ja vielä kirja jatko-oppimiseen. Kiitos! Hienosti toimii! Jatkakaa samaan malliin. :)
Koulutukseen osallistunut
(3)
Kiitos Sampolle. Koulutus olisi ollut vielä parempi, jos alussa ei olisi käytetty 1,5 tuntia yleiseen höpinään, joka oli jo kaikille tuttua. Silloin aikaa olisi jäänyt nimenomaan tiedostojen käsittelyyn. Nyt jotkut asiat näytettiin vain kerran eikä aikaa jäänyt itse kokeiluun. Harjoituksissa oli turhaa tehdä itse dokumenttejä alusta. Sekin aika ...
Näytä kokonaan
Koulutukseen osallistunut
(4)
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,0)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 251 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Saavutettavat dokumentit täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: