Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaareja, keynoteja ja digimessut – tule maksuttomaan UpSkill-virtuaalitapahtumaan 3.–4.3.!

Saavutettavuus ja Microsoft Office

Corellia Helsinki Oy
Yhteenveto
1 päivä
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Useita paikkakuntia
Koulutus
Saavutettavuus ja Microsoft Office

Saavutettavuus ja Microsoft Office

Tule ottamaan saavutettavien dokumenttien valmistus haltuun tällä tehokkaalla yksipäiväisellä koulutuksella. Tällä kurssilla opit kuinka valmistat ja tarkistat saavutettavat Word-asiakirjat, Powerpoint-esitykset sekä Excel-taulukot ja kaaviot. Opit myös kuinka Microsoft Office ohjelmista luodaan saavutettavia PDF-tiedostoja ja kuinka ne tarkistetaan Adobe Acrobatin ja muiden apuohjelmien avulla.

Saavutettava viestintä on ennen kaikkea yhdenvertaisuuden huomioimista ja toteuttamista. Saavutettavan viestinnän tarve on ennakkomielikuvia huomattavasti laajempi asia. Usein saavutettavuuden ajatellaan koskettavan vain täysin sokeita henkilöitä, mutta erilaisten haittojen ja vammojen kirjo on hyvinkin laaja. Voidaan sanoa, että jokainen meistä hyötyy saavutettavuudesta. Kurssilla tutustumme saavutettavuuden tarpeiden syihin ja kuinka nämä huomioidaan viestinnässä ja toteutuksen tekniikassa. Useimmat keskeiset ohjelmisto- ja tekniikkavalmistajat suhtautuvat asiaan sen vaatimalla vakavuudella. Esimerkiksi Microftin ja Adoben ohjelmistoissa on otettu huomioon saavutettavien julkaisujen tuottaminen ja lukeminen (Accessibility).

Saavutettavuus on myös lain asettama vaatimus julkishallinnon julkaisutoiminnalle (valtio, kunnat, yliopistot jne.). Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (2016/2102) julkisen sektorin elinten verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta eli niin sanottu saavutettavuusdirektiivi tuli voimaan loppuvuodesta 2016. Suomessa Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta tuli voimaan 1.4.2019.

Tällä saavutettavuus kurssilla opit mm.

  • ymmärtämään paremmin saavutettavuuden vaatimuksia.
  • huomioimaan ihmisten erilaisia lähtökohtia ja haasteita lukemisessa.
  • mitä laissa sanotaan saavutettavuudesta ja ketä se koskettaa.
  • Microsoft Office ohjelmien saavutettavuuteen liittyvät asetukset ja työkalut
  • kuinka toteutetaan sisällöllisesti ja teknisesti saavutettavia dokumentteja.
  • kuinka luodaan saavutettavia PDF-tiedostoja
  • kuinka tiedostojen saavutettavuus tarkistetaan

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Saavutettavuus ja Microsoft Office, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka käyttävät Microsoft Office ohjelmistoja työssään ja julkaisevat saavutettavia dokumentteja verkkosivuille. Saavutettavuusdirektiivi ja Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta edellyttävät hallinnon alalta saavutettavien dokumenttien ja verkkosivustojen käyttöä. Kurssilla oppiminen tapahtuu hands-on-harjoitteluna.

Kurssilla ei ole erityisiä esitietovaatimuksia. Yleiset tietokoneen- ja toimisto-ohjelmien peruskäyttötaidot riittävät. Kurssilla käytetään ensisijaisesti Microsoft Office Word, Powerpoint ja Excel ohjelmia. Lisäksi käytetään Adobe Acrobat Reader ja Acrobat Pro ohjelmia. Tutustumme myös joihinkin verkkosivuihin ja niiltä löytyviin aputyökaluihin.

Kouluttaja

Sampo Korkeila,

Graafinen suunnittelija, Adobe Certified Instructor, ACE – Design Master

Kustannukset

890€ + alv 24%

Corellia Helsinki Oy

Kaikki Adobe-monimediaosaaminen sekä Microsoft-teknologioiden koulutukset samasta osoitteesta

Corellia on julkaisu-, viestintä-,   ja markkinointityötä tekevien sekä ICT-asiantuntijoiden ja raportoinnin ammattilaisten koulutus-, konsultointi- ja avunantokumppani. Corellia on Microsoftin kultakumppani ja Adoben sertifioima koulutuskumppani, jonka lisäksi Corellia auttaa asiakkaita WordPressin, web-suunnittelun ja tekniikoiden, videon ja animaation, digimarkkinoinnin sekä viimeisimpänä verkkopalveluiden...


Lue lisää kouluttajasta Corellia Helsinki Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Saavutettavuus ja Microsoft Office? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Corellia Helsinki Oy

Corellia Helsinki Oy

Vuorikatu 20 A
00100 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
corellia.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 394 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Saavutettavuus ja Microsoft Office täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: