Saavutettavuus ja Microsoft Office

Corellia Helsinki Oy, Verkossa (+1 sijaintia)
Kesto
0,5 päivää
Hinta
490 EUR + alv 24 % (yht. 607,60 EUR)
Seuraava toteutus
22 huhtikuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus, Tilauskoulutus
Kesto
0,5 päivää
Hinta
490 EUR + alv 24 % (yht. 607,60 EUR)
Seuraava toteutus
22 huhtikuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus, Tilauskoulutus
alkaen 490 EUR + alv 24 % / osallistuja

Saavutettavuus ja Microsoft Office

Saavutettavuus ja Microsoft Office

Tule ottamaan saavutettavien dokumenttien valmistus haltuun tällä tehokkaalla yksipäiväisellä koulutuksella. Tällä kurssilla opit kuinka valmistat ja tarkistat saavutettavat Word-asiakirjat, Powerpoint-esitykset sekä Excel-taulukot ja kaaviot. Opit myös kuinka Microsoft Office ohjelmista luodaan saavutettavia PDF-tiedostoja ja kuinka ne tarkistetaan Adobe Acrobatin ja muiden apuohjelmien avulla.

Saavutettava viestintä on ennen kaikkea yhdenvertaisuuden huomioimista ja toteuttamista. Saavutettavan viestinnän tarve on ennakkomielikuvia huomattavasti laajempi asia. Usein saavutettavuuden ajatellaan koskettavan vain täysin sokeita henkilöitä, mutta erilaisten haittojen ja vammojen kirjo on hyvinkin laaja. Voidaan sanoa, että jokainen meistä hyötyy saavutettavuudesta. Kurssilla tutustumme saavutettavuuden tarpeiden syihin ja kuinka nämä huomioidaan viestinnässä ja toteutuksen tekniikassa. Useimmat keskeiset ohjelmisto- ja tekniikkavalmistajat suhtautuvat asiaan sen vaatimalla vakavuudella. Esimerkiksi Microftin ja Adoben ohjelmistoissa on otettu huomioon saavutettavien julkaisujen tuottaminen ja lukeminen (Accessibility).

Saavutettavuus on myös lain asettama vaatimus julkishallinnon julkaisutoiminnalle (valtio, kunnat, yliopistot jne.). Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (2016/2102) julkisen sektorin elinten verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta eli niin sanottu saavutettavuusdirektiivi tuli voimaan loppuvuodesta 2016. Suomessa Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta tuli voimaan 1.4.2019.

Tällä saavutettavuus kurssilla opit mm.

  • ymmärtämään paremmin saavutettavuuden vaatimuksia.
  • huomioimaan ihmisten erilaisia lähtökohtia ja haasteita lukemisessa.
  • mitä laissa sanotaan saavutettavuudesta ja ketä se koskettaa.
  • Microsoft Office ohjelmien saavutettavuuteen liittyvät asetukset ja työkalut
  • kuinka toteutetaan sisällöllisesti ja teknisesti saavutettavia dokumentteja.
  • kuinka luodaan saavutettavia PDF-tiedostoja
  • kuinka tiedostojen saavutettavuus tarkistetaan

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

22 huhtikuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

17 kesäkuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Kohderyhmä

Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka käyttävät Microsoft Office ohjelmistoja työssään ja julkaisevat saavutettavia dokumentteja verkkosivuille. Saavutettavuusdirektiivi ja Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta edellyttävät hallinnon alalta saavutettavien dokumenttien ja verkkosivustojen käyttöä. Kurssilla oppiminen tapahtuu hands-on-harjoitteluna.

Kurssilla ei ole erityisiä esitietovaatimuksia. Yleiset tietokoneen- ja toimisto-ohjelmien peruskäyttötaidot riittävät. Kurssilla käytetään ensisijaisesti Microsoft Office Word, Powerpoint ja Excel ohjelmia. Lisäksi käytetään Adobe Acrobat Reader ja Acrobat Pro ohjelmia. Tutustumme myös joihinkin verkkosivuihin ja niiltä löytyviin aputyökaluihin.

Kouluttaja

Sampo Korkeila,

Graafinen suunnittelija, Adobe Certified Instructor, ACE – Design Master

Kustannukset

490€ + alv 24%

Yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Saavutettavuus ja Microsoft Office? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Corellia Helsinki Oy
Vuorikatu 20 A
00100 Helsinki

Kaikki Adobe-monimediaosaaminen sekä Microsoft-teknologioiden koulutukset samasta osoitteesta

Corellia on julkaisu-, viestintä-, ja markkinointityötä tekevien sekä ICT-asiantuntijoiden ja raportoinnin ammattilaisten koulutus-, konsultointi- ja avunantokumppani. Corellia on Microsoftin ja Adoben tuotteiden sekä teknologioiden koulutuskumppani kaiken kokoisille yrityksille. Lisäksi Corellia auttaa asiakkaita WordPressin, web-suunnittelun ja tekniikoiden, videon ja animaation, digimarkkinoinnin...

Lue lisää kouluttajasta Corellia Helsinki Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu