Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

SLII® -Johtamiskoulutus

Educo Valmennustalo
Yhteenveto
3 lähipäivää, verkko-oppimista ja verkkotapaamisia
3 990 EUR + alv 24 %
22.9.2020 09.00
   
Lähiopetus
Vantaa
Koulutus

SLII® -Johtamiskoulutus

Etsitkö johtamiskoulutusta, joka tuottaa sinulle mitattavia tuloksia? Tässä johtamiskoulutuksessa saat käyttöösi kaksi lajissaan maailman parasta työkalua, Wileyn Everything DiSCin, joka edustaa alkuperäisen DiSC-profiilin uusinta sukupolvea, ja Blanchardin SLII®:n, maailman käytetyimmän johtamiskoulutusohjelman.

SLII®
-johtamiskoulutus auttaa sinua menestymään ihmisten johtajana nykyajan muuttuvassa ja monimuotoisessa työympäristössä. Se opettaa sinulle, kuinka rakennat merkityksellisiä yhteyksiä ja dialogia työntekijöittesi ja työkavereittesi kanssa. Kun toimit näin, työntekijäsi sitoutuvat työhönsä ja työpaikkaansa ja tuottavat aiempaa enemmän. Menestytte ja saavutatte tavoitteet yhdessä tiiminä ja organisaationa.

Tutkimukset osoittavat, että ihmiset tarvitsevat työssään erilaista ohjausta ja tukea riippuen osaamisensa ja sitoutumisensa tasosta. Hyvä johtaja osaa mukauttaa johtamistyylinsä johdettavan tarpeen mukaan. 54 % johtajista käyttää kuitenkin vain yhtä johtamistyyliä lähes kaikissa tilanteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että 50 %:ssa arjen johtamistilanteista käytetään johtamistyyliä, joka ei sovi johdettavan tarpeeseen lainkaan. Tällainen johtaminen tulee kalliiksi: se näkyy mm. työntekijöiden suurempana vaihtuvuutena, heikentyneenä sitoutumisena, heikkoina tuloksina, käyttämättöminä mahdollisuuksina ja paljon muuna.

Parhaat johtajat johtavat tilanteen mukaan. He antavat johdettavilleen näiden tarvitseman määrän ohjausta ja tukea juuri oikealla hetkellä. Kun tarjoat ihmisille oikean määrän ohjausta ja tukea oikeaan aikaan, he kehittyvät nopeammin ja saavat aikaan parhaat tulokset. SLII®-johtamiskoulutuksen avulla saat tähän johtajana tarvitsemasi eväät ja työkalut.

SLII®-johtamiskoulutuksen sisältö ja menetelmät

SLII®-johtamiskoulutus on huolella rakennettu ja suunniteltu kokonaisuus, jonka keskiössä on oppimiskokemus ja se, että saat koulutukseen sijoitetulle pääomalle parhaan tuoton (ROI). Se etenee eri vaiheiden ja monipuolisten menetelmien sekä oppimisympäristöjen kautta vaiheeseen, jossa pystyt käyttämään itsenäisesti uutta johtamisen viitekehystä ja SLII®-mallia sekä sen työkaluja.

SLII®-johtamiskoulutus sisältää kolme ryhmässä tapahtuvaa lähikoulutusta ja kolme henkilökohtaista verkossa toteutettavaa tapaamista SLII®-coachisi kanssa. Teet henkilökohtaisen Everything DiSC® profiilin ja LBAII-johtamiskäyttäytymisanalyysin sekä saat käyttöösi Blanchard Exchange -opintoportaalin ja MyEverythingDiSC.com-online- ja -mobiilipalvelun.

1. Ennakkotehtävä: Everything DiSC® (verkko) vk 37-38

Koulutukseen orientoivana ennakkotehtävänä teet verkossa Everything DiSC® -kyselyn, jonka perusteella saat itsestäsi henkilökohtaisen profiilin. Sen avulla havainnollistamme sinulle erilaisia käyttäytymistyylejä ja saat konkreettisen työkalun johtamisessa tarvittavien vuorovaikutustaitojen kehittämiseen.

Käytämme tässä koulutuksessa Everything DiSC® työkalua, koska se on alkuperäinen ja kehittynein DiSC -versio maailmassa. Kysely on validoitu Suomen kieleen ja se perustuu adaptiiviseen mittausmenetelmään. Tästä syystä Everything DiSC® profiilien luotettavuus on tutkitusti poikkeuksellisen korkea.

Henkilökohtaisen profiiliraportin lisäksi saat käyttöösi ainutlaatuisen henkilökohtaisen ja vuorovaikutteisen MyEverythingDisc.com online-palvelun, jossa voit oppia lisää DiSCistä ja verkostoitua muiden DiSC:in tehneiden kollegoittesi kanssa. Se auttaa sinua hyödyntämään omaa DiSC profiiliasi omassa jokapäiväisessä työssäsi. DiSC profiilisi on aina ja kaikkialla saatavilla omassa MyEverythingDisc.com online-palvelussa.

2. Vuorovaikutuksen tehostaminen (lähikoulutus) 22.9.2020 klo 9-12

Johtamiskoulutusohjelman lähipäivät käynnistyvät intensiivisellä puolen päivän koulutuksella, jossa syvennyt luomaan tehokkaampia ja tuloksellisempia ihmissuhteita.

Saat perusteet DiSC -malliin, tutustut omaan DiSC -tyyliisi ja opit ymmärtämään muiden tyylejä ja toimintatapoja.

3. Ennakkotehtävät: SLII® (verkko) vk 39-40

Käynnistät SLII®-valmennuksen jo ennen lähivalmennusta kahdella itsearviointitehtävällä. Tutustut myös SMART-tavoitteisiin.

Johtamiskäyttäytymisanalyysi LBAII® antaa sinulle tietoa, millaisia johtamistyylejä olet taipuvainen käyttämään eri tilanteissa – sopivat ne sitten tilanteeseen tai eivät. Saat samalla tietoa kuinka joustava ja kuinka tehokas sinä olet johtajana.

SLII®-kuntotestin avulla arvioit taitojasi kolmessa asiassa: selkeiden tavoitteiden ja tehtävien asettamisessa, työntekijöiden kehitysvaiheen eli heidän tilannekohtaisen sitoutumisen ja osaamisen arvioinnissa sekä mätsäämisessä eli oikean johtamistyylin käyttämisessä työntekijän tarpeiden mukaan.

SMART-tavoitteisiin tutustut ensin opetusvideon avulla, jonka jälkeen laadit muutaman SMART-tavoitteen jollekin työntekijällesi ennen osallistumistasi lähipäiviin.

4. Opi SLII® (lähikoulutus) 29.9.2020 klo 9-17

Ensimmäisenä lähipäivänä opit SLII-mallin. Päivä käynnistyy yhteisellä pohdinnalla mitä johtaminen oikeastaan on ja millaisia kokemuksia sinulla ja muilla on johtamisesta.

Päivän aikana käynnistyy SLX-tarina. Se on kertomus työpaikasta, jossa johtaminen lähtee menemään vinoon. Jännittävä, hauska ja mieleenpainuva tarina pitää otteessaan ja näyttää, kuinka voimme tarkoittaa hyvää, mutta lopputulos voi silti olla jotain, mitä emme olisi ikinä halunneet.

Päivän aikana opit kolme SLII-taitoa: SMART-tavoitteiden asettamisen, diagnosoinnin eli työntekijän kehitysvaiheen arvioinnin jossain tietyssä tavoitteessa tai tehtävässä ja mätsäämisen, eli johtamisen sovittamisen oikein työntekijän kehitysvaiheen ja tarpeiden mukaiseksi. Opit myös kuusi SLII-keskustelua, millaisia tarpeita eri kehitysvaiheissa on ja mitä neljä eri johtamistyyliä pitää sisällään.

Päivän aikana on myös keskusteluja ja harjoituksia. SLII-pelissä pääset treenaamaan diagnosointitaitojasi yhdessä pöytäkuntasi kanssa muita pöytäkuntia vastaan

Päivän lopuksi opit jotain uutta päätöksenteosta ja delegoimisesta ja valmistaudut toiseen lähipäivään.

5. Harjoittele SLII® (lähikoulutus) 30.9.2020 klo 9-17

Toisena lähipäivänä viet kaiken opitun käytäntöön. Vielä ensimmäistä päivääkin vuorovaikutteisempi ja vauhdikkaampi toinen päivä on täynnä innostavia ja hauskoja harjoituksia ja keskusteluja pareittain, pienryhmissä ja koko luokan kesken. Olet jo tutustunut muuhun ryhmään, joten harjoitukset ja keskustelut tapahtuvat turvallisessa ympäristössä. Uskallatte enemmän, panette itsenne likoon ja saatte siksi harjoituksista irti kaiken sen, mitä tarvitsette.

Mätsi vai ei? -harjoituksessa koet, millaista on tulla ylijohdetuksi eli miltä mikromanageeraus todella tuntuu. Koet myös, miltä tuntuu tulla alijohdetuksi, kun jäät lähes täysin vaille tarvitsemaasi tukea. Löydät myös onnistumisen tunteet. Huomaat, millaisia tunteita sinussa herää, kun tulet johdetuksi oikein työntekijänä tai miltä sinusta tuntuu, kun huomaat onnistuneesi johtaessasi toista ihmistä. Tunteet ovat osa johtamiskokemusta, ja tunteiden sanoittaminen on siksi olennainen osa valmennusta.

SLX-tarina huipentuu päivän aikana. Elokuva kertoo, mitä tapahtuu, kun johtaminen ei osu kohdalleen aina katastrofaaliseen loppuun saakka. Mutta näet myös, mitä toisenlainen alku voisi tuoda tullessaan. Mätsäävät ja oikea-aikaiset johtamiskeskustelut ovat kaiken hyvän johtamisen perusta.

Päivän aikana jatkat myös SLII-peliä ja kilpailet mätsäämisessä oman pöytäsi kanssa toisia pöytäkuntia vastaan. Käyt läpi LBAII®-arvion ja tutustut vielä vähän lisää tapoihisi ja taipumuksiisi, jotta voit paremmin pohtia, missä taidoissa sinä haluat kehittyä ja missä olet jo valmiiksi vahva.

Saat käyttöösi johtamisen ja itsensä johtamisen yhdistävät 1+1-keskustelut. Niiden avulla luot jatkossa työntekijöittesi kanssa kestävät, luottamukseen ja yhteistyöhön perustuva suhteet.

Päivän lopussa alat suunnitella johtajana kehittymistäsi ja tutustut SLII®-haasteeseen. Haaste on Blanchard Exchange -opintoportaalista löytyvä aineisto, joka sisältää työkaluja ja tehtäviä. Niiden avulla otat SLII-johtamisen helposti käyttöön arjessa.

6. Henkilökohtainen SLII®-coaching 3 x 1 t (verkko)

Henkilökohtainen SLII®-coaching on tärkeä osa tätä johtamiskoulutusohjelmaa. Kolmen verkkotapaamisen aikana kokenut johtamiseen ja SLII -mallin soveltamiseen erikoistunut asiantuntija auttaa ja tukee sinua tuloksellisen johtamisen toteuttamisessa eli saamaan sinulle mahdollisimman hyvän tuoton koulutusinvestoinnillesi. SLII®-coachingin aikana uusit mm. SLII®-kuntotestin ja teetät sen myös työntekijöilläsi. SLII®-coachingin tarkempi sisältö ja aikataulu sovitaan tarpeittesi mukaan.

7. Sovella SLII® (verkko)

Oppimatkasi alkoi ennakkotehtävillä ja jatkui lähipäivien valmennuksessa. Todellinen oppiminen alkaa kuitenkin vasta, kun valmennus on päättynyt ja arki alkanut. Blanchard Exchange -opintoportaalin SLII®-haaste auttaa sinua soveltamaan kaikkea opittua arkeen.

Portaali sisältää työkaluja, tehtävälomakkeita ja videoita. Tehtyjen tehtävien avulla voit seurata edistymistäsi ja samalla verrata samalla itseäsi saman valmennuksen muihin osallistujiin. Kyse ei ole kilpailusta vaan vertaistuesta. Kaikki tuki minkä saat auttaa sinua eteenpäin matkallasi kohti parasta johtajuutta.

Hyvän johtamisen käyttöönottoa edistää todella paljon se, että portaaliin on tehty aineistot myös työntekijöillesi. Kun lähetät aineistot heille, he saavat selkeän käsityksen siitä, millaisen valmennuksen sinä olet käynyt ja mitä sinä olet oppinut. Silloin työntekijöillesi syntyy myönteiset odotukset SLII-mallista ja työkaluista. Heille ja sinulle syntyy yhteinen johtamisen kieli, jolloin odotuksenne kohtaavat. Sinä kehityt SLII®-johtajaksi ja työntekijäsi itsensä johtajiksi.

Valmennusmenetelmät ja -aineistot

SLII®-johtamiskoulutus on oppimismatka, joka käynnistyy oman käyttäytymisen pohdinnalla, jatkuu huippulaadukkaalla SLII®-lähikoulutuksella ja päättyy henkilökohtaiseen sparraukseen ja oman toimintasuunnitelman viemiseen käytäntöön.

SLII®-lähikoulutuksessa liu’utaan käytännönläheisten harjoitusten, mieleenpainuvien videoiden ja jännittävän SLX-tarinan kautta keskeytyksettä asiasta seuraavaan. Osallistujat keskustelevat johtamisesta, analysoivat erilaisia johtamistilanteita ja harjoittelevat oppimaansa pienryhmissä ja koko osallistujajoukon kesken. Siksi SLII®-lähikoulutus ei ole perinteinen luokkahuonekoulutus, vaan elämys. Tämän vuoksi osallistujien on helppo oppia ja omaksua uudet taidot ja viedä ne työpaikalleen.

Aineistot:

  • The SLII Experience™
  • Blanchard Exchange -opintoportaali – laaja ja erittäin laadukas aineisto
  • MyEverythingDiSC.com-online- ja -mobiilipalvelu
  • Everything DiSC Työyhteisöprofiili
  • Johtamiskäyttäytymisanalyysi (LBAII)
  • SLII-kuntotestit

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta SLII® -Johtamiskoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Johtajille ja esimiehille, jotka haluavat edetä ihmisten johtamisessa seuraavalle tasolle.

Kouluttaja

Risto Ahonen
VTM, johtamisvalmentaja

Risto on saanut oppinsa maailman parhailta johtamisen asiantuntijoilta. Risto on energinen ja haastava valmentaja, joka on auttanut tuhansia esimiehiä ja heidän alaisiaan onnistumaan suomalaisissa ja kansainvälisissä huippuyrityksissä. Risto on kirjoittanut työparinsa ja vaimonsa Sirke Lohtaja-Ahosen kanssa kirjan Palaute kuuluu kaikille.                     

Janne Annunen  
KTM, johtamisvalmentaja, Educo Valmennustalo Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä

Janne on johtamisen ja organisaatioiden toiminnan syväasiantuntija. Janne konsultoi asiakkaitaan johtamisessa, valmentaa esimiehiä paremmiksi ihmisten johtajiksi, sparraa johtoryhmiä tuloksellisempaan työskentelyyn ja auttaa luomaan palveluhenkistä kulttuuria. Hänen intohimonsa on saada konkreettisia, mitattavia tuloksia paremman johtamisen avulla.    

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta SLII® -Johtamiskoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Educo Valmennustalo

Educo valmennustalo

Tuloksellinen muutoskumppani

Koronavirustilanteen vuoksi kaikki Educo Valmennustalon lähiopetukset on toistaiseksi siirretty verkkoon. Educo Valmennustalo Oy on koko Suomen alueella toimiva tuloshakuinen ja innovatiivinen koulutus-, valmennus- ja asiantuntijatalo. Educo tarjoaa kattavan palvelukonseptin organisaatioiden toiminnan ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Asiakaskunta on laaja joukko erikokoisia,...


Lue lisää kouluttajasta Educo Valmennustalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Educo Valmennustalo

Teknobulevardi 3-5
Vantaa

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta SLII® -Johtamiskoulutus täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Motivoiva ja valmentava esimies 8.10.

Jokainen työntekijä pitää 100 kertaa enemmän omasta ideastaan kuin pomonsa parhaimmastakaan. Miten hyödynnän tämän? Varaa nyt paikkasi valmennuksesta.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: