Miten teen asiakasta koskevan päätöksen sosiaalihuollossa?

Eduhouse Oy
Yhteenveto
2 tuntia
   
Verkossa
Koulutus
mies leikkimässä pyörötuolissa istuvan tytön kanssa

Miten teen asiakasta koskevan päätöksen sosiaalihuollossa?

Sosiaalihuollon palvelu, kuten esimerkiksi lastensuojelun, vammaispalvelun ja vanhuspalvelun antaminen perustuu asiakkaalle tehtävään hallintopäätökseen. Asiakkaalle tulee turvata oikeus hyvään sosiaalihuoltoon myös häntä koskevassa päätöksenteossa. Asiakkaalla on aina oikeus saada kirjallinen päätös sosiaalipalvelujen järjestämisestä. Mikäli sosiaalihuollon asiakas on tyytymätön saamansa sosiaalihuollon päätökseen, hänellä on oikeus hakea siihen muutosta. Puutteelliset perustelut saattavat aiheuttaa tarpeen jälkitoimille, kun taas hyvin laadittu ja perusteltu päätös vähentää esim. muutoksenhaun tarvetta. Päätökset on toimeenpantava kiireellisissä tapauksissa viipymättä ja muissa kuin kiireellisissä tapauksissa ilman aiheetonta viivytystä.

Koulutuksessa käsitellään päätöksenteon perusteet, päätöksen perusteleminen, asianosaisen kuuleminen, päätöksessä olevan virheen korjaaminen, muutoksenhaku sekä hallintopäätöksen ja muun asiakirjan tiedoksianto.

Koulutuksen sisältö

  • Hallintoasian käsittelyä koskevat yleiset vaatimukset
  • Asian selvittäminen ja asianosaisen kuuleminen
  • Hallintoasiassa tehtävä päätös
  • Päätöksessä olevan virheen korjaaminen
  • Oikaisuvaatimus ja hallintokantelu
  • Hallintopäätöksen ja muun asiakirjan tiedoksianto

Tavoite

Koulutuksen jälkeen osallistuja pystyy laatimaan sosiaalihuollon asiakkaalle annettavan päätöksen laadukkaasti ja perustellusti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Miten teen asiakasta koskevan päätöksen sosiaalihuollossa?, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille, jotka valmistelevat ja tekevät työssään sosiaalihuollon hallintopäätöksiä.

Aikataulu

15.3.2023 klo 9-11

Koulutuspaikka

Etäkoulutus, joka toteutetaan Teamsin välityksellä.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, Maija Vailaranta Lawila Oy:stä. Maijalla on vuosien kokemus ja osaaminen vanhus-, vammaispalvelu- ja lastensuojeluoikeudesta sekä palvelussuhdejuridiikasta. Lisäksi Maija on toiminut asianajotoimistossa hoitaen mm. perhe- ja perintöoikeudellisia toimeksiantoja.

Kustannukset

160 € + ALV

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Miten teen asiakasta koskevan päätöksen sosiaalihuollossa?? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Eduhouse somessa

Eduhouse Oy

Kehitä henkilöstösi osaamista monipuolisilla koulutuksilla 

Eduhouse Oy on voimakasta kasvua tekevä koulutusorganisaatio, jonka toiminnan kulmakiviä ovat digitaalisuus ja osaamisen kehittäminen. Kehitämme palveluamme erityisesti niille, joilla on niukasti aikaa, mutta tarve pitää osaamisensa ajan tasalla. Eduhouse Oy:n jatkuvan koulutuksen malli auttaa vahvistamaan koko organisaation, tiimin tai...


Lue lisää kouluttajasta Eduhouse Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Eduhouse Oy

Leppäsuonkatu 9
00100 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.eduhouse.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,0)
Perustuu 5374 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Miten teen asiakasta koskevan päätöksen sosiaalihuollossa? täytä seuraavat tiedot: