Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ulkomaankaupan ammattitutkinto

Edupoli
Yhteenveto
Koulutuskieli: suomi
   
Paikkakunta: Vantaa
Koulutustyyppi: Avoin koulutus
Kouluttaja: Edupoli plus

Ulkomaankaupan ammattitutkinto

Ulkomaankaupan ammattitutkinto
Koulutuksen hyödyt

Ulkomaankauppa on erittäin merkityksellistä Suomen taloudelle. Ulkomaankauppa on tavaroiden ja palveluiden liikuttamista yli rajojen, mutta myös vuorovaikutusta eri kulttuurien välillä. Erilaisten toimintatapojen ja kulttuurien kohtaaminen edellyttää paitsi ulkomaankaupan lähtökohtien tuntemusta, myös hyviä vuorovaikutustaitoja, alan sanaston tuntemista ja kielitaitoa, suvaitsevaisuutta sekä paineensietokykyä ja ratkaisukeskeisyyttä ongelmia kohdattaessa.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistava koulutus, jonka laajuus on 150 osaamispistettä. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

 

Tutkinto soveltuu esimerkiksi osto- ja myyntihenkilöstölle, ulkomaankaupan assistenteille, logistiikkakoordinaattoreille, huolitsijoille, huolinta-assistenteille, liikkeenhoitajille, tuonti- ja vientilaskuttajille. Valittavanasi on joko Huolitsijan osaamisala tai Ulkomaankaupan assistentin osaamisala.

 Voit suuntautua seuraaville osaamisaloille:

 Ulkomaankaupan assistentin osaamisala

  • kansainvälisten yhteyksien hoitaminen
  • kauppasopimusten toteuttaminen     

Huolitsijan osaamisala

  • huolintatoimeksiantojen hoitaminen
  • tullaustoimenpiteet EU:n ulko- ja sisäkaupassa  
 
Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti sisältäen sekä lähiopetusta, oppimistehtäviä, ohjattua etäopiskelua ja työssäoppimista. Lähiopetuspäiviä on 7, minkä lisäksi monimuotoista opiskelua verkossa ja itsenäisesti. Koulutus kestää noin 10–12 kk sinulle laaditun henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Lähipäivät pidetään arkisin klo 9.00–16.00 välillä.

Oppikirjoja ei varsinaisesti käytetä, sillä pääosa oppimateriaalista koostuu kouluttajan jakamasta materiaalista ja verkkoaineistoista sekä luentomateriaalista. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus. Tutkintotilaisuudet suoritetaan koulutuksen edetessä. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi/työssäoppimispaikallasi, jolloin kirjallisia kokeita ja tenttejä ei ole.

Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Oppisopimuksesta saat oppisopimustodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi saat myös tutkintotodistuksen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Ulkomaankaupan ammattitutkinto on opetusministeriön tukemaa koulutusta. Tutkinnon voit suorittaa valtion osuusjärjestelmärahoitteisena (VOS) tai oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksen kokonaishinta VOS- rahoitteisena on 550 € / hlö. Oppisopimusrahoitteisena koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Opiskelija hankkii itse työpaikan/työssäoppimispaikan koulutuksen ajaksi. Tutkinnon edellyttämä ulkomaankaupan ammattitaito osoitetaan tutkinnon suorittajan omassa työympäristössä ja omissa työtehtävissä joko ulkomaankaupan assistentin tai huolitsijan osaamisalojen mukaisesti.

Jätä hakemus koulutukseen heti. Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja opiskelijat valitaan haastattelujen perusteella. Hae Edupolin nettisivujen hakulomakkeella, koulutuksen aloittaminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Hakijoilta edellytetään hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa (B 2.1).

 

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ulkomaankaupan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä


Kenelle?

Ulkomaankaupan ammattitutkinto on tarkoitettu kansainvälistä kauppaa - tuontia tai vientiä - käyvien yritysten sekä huolinta- ja kuljetusalan yritysten eri tehtävissä toimiville.

Tutkinto soveltuu esimerkiksi osto- ja myyntihenkilöstölle, ulkomaankaupan assistenteille, logistiikkakoordinaattoreille, huolitsijoille, huolinta-assistenteille, liikkeenhoitajille, tuonti- ja vientilaskuttajille.

Edupolissa voit opiskella omatoimisesti, työn ohessa, tai työttömyyden aikana. Työn ohessa voit opiskella esimerkiksi oppisopimuksella. Oppisopimuksen edellytys on, että sinulla on vähintään 25 viikkotyötuntia ja työtehtäväsi soveltuvat tutkinnon tavoitteisiin. Oppisopimuskoulutuksessa saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Kysy meiltä lisä eri opiskelumuodoilla opiskelusta. Opiskelu on usein sinulle maksutonta.

Koulutuspaikka

Vantaa Virnatie 5 A

Edupoli

Edupoli – käytännönläheistä ja joustavaa koulutusta

Sinussa on potentiaalia – kehitä sitä!

Oletko miettinyt uudelle uralle siirtymistä? Tai tarvitseeko osaamisesi päivittämistä? Tule kehittämään ammatillista osaamistasi Edupoliin! Edupoli tarjoaa aikuisille käytännönläheisiä ja joustavia koulutuspalveluja parillakymmenellä ammattialalla tekniikasta, palveluihin ja liiketalouteen sekä yli 80 ammatillista tutkintoa. Edupolissa voit opiskella joustavasti työn ohessa tai kokopäiväisessä...


Lue lisää kouluttajasta Edupoli ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ulkomaankaupan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Edupoli

Edupoli

Ammattitie 1
06450 Porvoo

 Näytä puhelinnumero
www.edupoli.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
          (4,0)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ulkomaankaupan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: