Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Palkanlaskennan erityiskysymyksiä - lähikoulutus & live-webinaari

EK-Tieto Oy
Yhteenveto
3 tuntia
370 EUR + alv 24 %
Koulutus
Helsinki, Verkossa
Alkavat koulutukset
Helsinki
370 EUR
3.11.2020

Verkossa
370 EUR
3.11.2020
Palkanlaskennan erityiskysymyksiä

Palkanlaskennan erityiskysymyksiä - lähikoulutus & live-webinaari

Kuten kaikilla aloilla, myös palkkahallinnossa eletään tällä hetkellä haastavia aikoja. Koronan aiheuttama poikkeuksellinen tilanne on tuonut esiin monia erityisiä kysymyksiä yritysten sisällä, myös palkanlaskentaan liittyen.

Puolen päivän koulutuksessa käsitellään erityistilanteiden, kuten lomautusten ja vaihtelevien työaikojen sekä päällekkäisten poissaolojen vaikutusta palkkahallintoon.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa pureudutaan mm. seuraaviin aiheisiin:

Lomautustilanteita tarkastellaan palkanlaskennan, verotuksen ja sosiaalivakuutusmaksujen osalta. Lomautuksen tarkoituksena on työnteon ja palkanmaksun väliaikainen keskeyttäminen, ja se voidaan toteuttaa keskeyttämällä työnteko kokonaan tai lyhentämällä työaikaa. Lomautettu työntekijä saa irtisanoa työsopimuksensa päättymään ilman irtisanomisaikaa.

Missä tilanteissa lomautetulle on maksettava irtisanomisajan palkka ja kuinka sen suuruus lasketaan? Entä miten luontoisedut vaikuttavat palkanlaskentaan, jos ne ovat käytössä lomautusaikana?

Vaihtelevan työajan sopimuksia kutsutaan nollatuntisopimuksiksi ja työntekijöitä kutsuttaessa työhön tuleviksi tai keikkatyöntekijöiksi. Vaihtelevan työajan sopimusten käytölle pitää olla laissa säädetyt edellytykset. Laissa säädetään mm. missä tilanteissa vaihtelevan työaikaehdon käyttö on kiellettyä. Vaihtelevaa työaikaa noudattava työntekijä voi myös kieltäytyä työvuoroluettelon jälkeen tarjotusta työvuorosta. Työntekijälle on maksettava sairausajan palkka ja irtisanomisajan palkka tekemättä jääneiltä työtunneilta. Työtuntien selvittämisestä on säädetty työsopimuslaissa.

Työstä poissaolo voi johtua samanaikaisesti useammasta eri syystä. Työntekijä voi olla samaan aikaan esimerkiksi sairaana ja lomautettuna. Mistä syystä työntekijän poissaolon katsotaan johtuvan? Miten ensisijainen poissaolosyy vaikuttaa palkanmaksuun ja lomaetuuksiin? Oikeuskäytännössä on sovellettu ns. aikaprioriteettiperiaatetta, mutta mitä poikkeuksia siihen on?

Voit osallistua myös webinaarin kautta – helppoa ja vaivatonta!

Live-webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kyseessä on live-tapahtuma, jolloin osallistujia on tilaisuudessa myös paikan päällä. Huomioithan, että pientä taustahälyä saattaa esiintyä.

Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin verkkoselaimen (suositellaan Chromea tai Firefoxia) sekä sähköpostin. Sinulle lähetetään 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtainen osallistumislinkki, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Eikö webinaarin ajankohta sovi kalenteriin?

Kannattaa silti ilmoittautua mukaan, sillä  webinaaritallenne lähetetään kaikille webinaariin rekisteröityneille, jolloin voit katsoa tallenteen juuri silloin kun se sinulle sopii!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Palkanlaskennan erityiskysymyksiä - lähikoulutus & live-webinaari, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon ammattilaisille.

Koulutuspaikka

  • Elinkeinoelämän keskusliitto (EK), Neuvottelukeskus, Eteläranta 10, Helsinki.
  • Webinaari

Kouluttaja

Kouluttajana toimii palkkahallinnon erityisasiantuntija sekä kokenut luennoitsija Antti Kondelin.

Kustannukset

  • Hinta: 370,00 € + alv 24 %
  • EK:n jäsenhinta: 290,00 € + alv 24 %

Osallistumismaksu sisältää sähköisen kurssimateriaalin ja ohjelman mukaiset tarjoilut. Webinaarilaisille hinta sisältää sähköisen kurssimateriaalin lisäksi webinaaritallenteen, joka toimitetaan sähköpostitse vuorokauden kuluessa tilaisuuden päättymisestä. Webinaaritallenne on katsottavissa 14 vrk tilaisuuden jälkeen.

Osallistumismaksu on sama paikan päällä tai webinaarin kautta osallistuttaessa. Kurssimaksu laskutetaan osallistujilta jälkikäteen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palkanlaskennan erityiskysymyksiä - lähikoulutus & live-webinaari? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy tarjoaa yrityksille koulutuspalveluja työsuhdeasioissa, palkanlaskennassa, yritysverotuksessa ja yritysturvallisuusasioissa. Suurin osa koulutuksista on kaikille yrityksille avoimia kursseja ja seminaareja, joita järjestetään pääosin pääkaupunkiseudulla sekä live-webinaareina. Lisäksi EK-Tieto järjestää räätälöityjä koulutuksia asiakkaan tarpeen mukaan ympäri Suomea. Tuoterepertoaari käsittää uusimpana myös...


Lue lisää kouluttajasta EK-Tieto Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

EK-Tieto Oy

Eteläranta 10
00130


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,5)
Perustuu 764 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Palkanlaskennan erityiskysymyksiä - lähikoulutus & live-webinaari täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kirjanpito haltuun verkossa

Verkkokurssilla selvitetään kirjanpidon ja tilinpäätöksen yleiset periaatteet, lainsäädäntöä ja sovelletaan niitä käytännön kirjaustapahtumiin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: