Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Palkanlaskennan perusteet (lähikoulutus & livewebinaari)

EK-Tieto Oy
Yhteenveto
1 päivä
450 EUR + alv 24 %
Haku päättyy: 12.9.2019
Avoin koulutus
Helsinki, Verkossa/etänä
Alkavat koulutukset
Helsinki
19.9.2019 9:00 
450 EUR
Verkossa/etänä
19.9.2019 9:00 
450 EUR
Palkanlaskennan perusteet

Palkanlaskennan perusteet (lähikoulutus & livewebinaari)

Tiivis ja käytännöllinen perustietopaketti palkanlaskennan peruskäsitteistä ja palkkaerien yleisistä laskentasäännöistä, tulorekisteri huomioiden.

Kurssin tavoitteena on selvittää palkan määräytymisperusteita ja palkanlaskennan yleisiä periaatteita. Palkkaeriä käsitellään lakien ja työehtosopimusten näkökulmasta. Työehtosopimusten erityyppisiä palkanlaskentasääntöjä käsitellään esimerkkien avulla.

Koulutuksen sisältö

Työntekijän palkkauksen osana voi olla erillisiä lisiä ja korvauksia. Tuntiperusteiset lisät voidaan jakaa työaikaan liittyviin lisiin ja muihin lisiin.

  • Miten kuukausipalkka jaetaan työajan ja poissaoloaikojen palkaksi osa-ajan palkanlaskentaa käyttäen?
  • Mitä palkkoja keskituntiansiolla tavallisesti lasketaan?
  • Mitä työaikalakiin ja työehtosopimukseen perustuvia tuntikohtaisia lisiä yleensä maksetaan ja milloin lisä on osa peruspalkkausta, joka otetaan huomioon lomapalkassa ja palkan korotusosissa?

Jatkossa jokainen palkkalaji tulee ilmoittaa jollakin tulorekisterin tulolajilla, ja näin ollen kurssilla käsitellään myös tulorekisterin tulolajeja. Tulorekisterin tulolajit eivät kuitenkaan ole sama käsite kuin palkanlaskennan palkkalajit. Palkkaa maksetaan tehdyn työajan ohella myös vuosiloman, sairausloman ja perhevapaiden ajalta.

  • Kuinka ylityön perusosa ja korotusosa lasketaan?
  • Miten lomapäivän palkka lasketaan?
  • Miten sairausajan palkanmaksu voidaan järjestää?

Palkkaa voidaan maksaa myös luontoisetuina ja luontoisetu voidaan sopia osaksi kokonaispalkkaa usealla eri tavalla. Koulutuksessa käydään läpi, miten luontoisetu käsitellään palkattoman poissaolon ajalta ja miten luontoisedut otetaan huomioon muiden palkkaerien laskennassa, kuten lomapalkassa, äitiysajan palkassa ja ylityöajan palkassa. Lisäksi pureudutaan peruspalkkausta täydentävään palkkaukseen, johon luetaan tulos- ja voittopalkkiot sekä muut palkitsemistavat. Palkkioiden kokonaiskustannuksessa on otettava huomioon, korottaako tulospalkkio lomapalkkaa tai muita palkkaeriä sekä maksetaanko palkkiosta sosiaalivakuutusmaksuja.

Webinaaritoteutus

Live-webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kyseessä on live-tapahtuma, jolloin osallistujia on tilaisuudessa myös paikan päällä. Huomioithan, että pientä taustahälyä saattaa esiintyä.

Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin verkkoselaimen (suosituksena Chrome tai Firefox) sekä sähköpostin.

Sinulle lähetetään 2–3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Palkanlaskennan perusteet (lähikoulutus & livewebinaari), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu perustietopaketiksi aloitteleville palkanlaskijoille ja kertauksena kokeneimmillekin osaajille

Aikataulu

08.30 Ilmoittautuminen ja tervetulokahvi

09.00 Koulutus alkaa

10.30 Kahvitauko

10.45 Koulutus jatkuu

12.00 Lounastauko

12.45 Koulutus jatkuu

14.00 Kahvitauko

14.15 Koulutus jatkuu

15.30 Koulutus loppuu

Koulutuspaikka

Original Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki tai etänä livewebinaarin välityksellä.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii palkkahallinnon erityisasiantuntija sekä kokenut luennoitsija Antti Kondelin.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 450 € + alv 24 %. EK:n jäsenyrityksille hinta 355 € + alv 24 %. Osallistumismaksu on sama paikan päällä tai webinaariin osallistuessa.

Osallistumismaksu sisältää sähköisen kurssimateriaalin ja sekä ohjelman mukaiset tarjoilut kurssipaikalla. Webinaarilaisille hinta sisältää sähköisen kurssimateriaalin lisäksi webinaaritallenteen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palkanlaskennan perusteet (lähikoulutus & livewebinaari)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy tarjoaa yrityksille koulutuspalveluja työsuhdeasioissa, palkanlaskennassa, yritysverotuksessa ja yritysturvallisuusasioissa. Suurin osa koulutuksista on kaikille yrityksille avoimia kursseja ja seminaareja, joita järjestetään pääosin pääkaupunkiseudulla sekä live-webinaareina. Lisäksi EK-Tieto järjestää räätälöityjä koulutuksia asiakkaan tarpeen mukaan ympäri Suomea. Tuoterepertoaari käsittää uusimpana myös...


Lue lisää kouluttajasta EK-Tieto Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Palkanlaskennan perusteet (lähikoulutus & livewebinaari) täytä seuraavat tiedot: