Työpaikan poissaolot: Sairauspoissaolot, perhevapaat ja muut poissaolot

EK-Tieto Oy, paikassa Helsinki (+1 sijaintia)
Kesto
3 tuntia
Hinta
405 EUR + alv 24 % (yht. 502,20 EUR)
Seuraava toteutus
24 lokakuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Etätoteutus
Kesto
3 tuntia
Hinta
405 EUR + alv 24 % (yht. 502,20 EUR)
Seuraava toteutus
24 lokakuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Etätoteutus
alkaen 405 EUR + alv 24 % / osallistuja

Työpaikan poissaolot: Sairauspoissaolot, perhevapaat ja muut poissaolot

EK-Tieto Oy

Erilaiset poissaolot työstä ovat tavanomainen osa työpaikan arkea. Poissaolot voivat johtua monista syistä, kuten sairaudesta, perheeseen liittyvistä velvollisuuksista tai muista henkilökohtaisista syistä.

Jokaisen poissaolotyypin hallinnassa on omat erityispiirteensä ja laista tulevat edellytykset, jotka työnantajien, esihenkilöiden ja HR-ammattilaisten on tärkeä tuntea.

Sairauspoissaolot ovat merkittävä osa työelämää, ja niiden asianmukainen hallinta on tärkeää sekä työnantajalle että työntekijälle. Työnantajan tulee tuntea sairauspoissaoloihin liittyvät oikeudet ja velvollisuudet, kuten työntekijän poissaolo-oikeuden edellytykset, sairauspoissaolotodistusten käsittely, korvaavan työn mahdollisuus sekä palkanmaksuvelvollisuuteen liittyvät seikat.

Perhevapaat uudistuivat Suomessa 1.8.2022, ja nykyinen perhevapaajärjestelmä tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen. Työsopimuslaki sisältää kymmenen erilaista perhevapaamuotoa, joihin liittyvät työntekijöiden ja työnantajien oikeudet ja velvoitteet vaihtelevat. Osaan perhevapaista liittyy erityinen irtisanomissuoja. Myös perhevapaalta työhön palattaessa työnantajan on huomioitava lainsäädännöstä tulevat velvoitteet.

Muut poissaolot,kuten opintovapaa ja tilapäiset poissaolot henkilökohtaisista syistä, ovat myös osa työelämää. Näiden poissaolojen hallinta edellyttää selkeitä käytäntöjä ja ohjeistuksia, jotta työpaikan pelisäännöt ovat kaikille selvät ja työntekijöiden tasapuolisen kohtelun edellytys täyttyy. Työnantaja ja työntekijä voivat lisäksi sopia palkattomasta vapaasta, jonka kesto ja muut ehdot sovitaan tapauskohtaisesti.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

24 lokakuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

24 lokakuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu: työnantajille, esihenkilöille ja HR-ammattilaisille!

Koulutuspaikka

Helsinki & Webinaari
Elinkeinoelämän keskusliitto (EK), Neuvottelukeskus, Eteläranta 10

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Kouluttaja

Luennoitsijana toimii EK:n Työelämä-vastuualueen asiantuntija Katja Miettinen, joka on kokenut ja pidetty kouluttaja, ja on luennoinut sadoille työnantajille ja esihenkilöille työelämän ajankohtaisista ja käytännönläheisistä aiheista. Hän osaa selittää monimutkaisetkin juridiset kysymykset ymmärrettävästi ja havainnollisesti. Hän on myös kirjoittanut useita artikkeleita työoikeuden eri osa-alueista.

Kustannukset

Normaalihinta: 405,00
EK:n jäsenhinta: 310,00

Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva alv.

Hinnat sisältävät:

  • Paikan päällä osallistuville:
    Sähköisen koulutusmateriaalin sekä ohjelmanmukaiset tarjoilut.
  • Webinaariin osallistuville:
    Sähköisen koulutusmateriaalin sekä webinaaritallenteen. Tallenne on katsottavissa 30 vrk:n ajan tilaisuuden jälkeen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Työpaikan poissaolot: Sairauspoissaolot, perhevapaat ja muut poissaolot? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
EK-Tieto Oy
Eteläranta 10
00130

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy tarjoaa yrityksille koulutuspalveluja työsuhdeasioissa, palkanlaskennassa, yritysverotuksessa ja yritysturvallisuusasioissa. Suurin osa koulutuksista on kaikille yrityksille avoimia koulutuksia ja seminaareja, joita järjestetään pääosin pääkaupunkiseudulla sekä live-webinaareina. Lisäksi EK-Tieto järjestää räätälöityjä koulutuksia asiakkaan tarpeen mukaan ympäri Suomea. Laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat myös webinaaritallenteet....

Lue lisää kouluttajasta EK-Tieto Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu