Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Uusi työaikalaki palkkahallinnossa (lähikoulutus & livewebinaari)

EK-Tieto Oy
Yhteenveto
1 päivä
450 EUR + alv 24 %
Haku päättyy: 3.10.2019
Avoin koulutus
Helsinki, Verkossa/etänä
Alkavat koulutukset
Helsinki
10.10.2019 9:00 
450 EUR
Verkossa/etänä
10.10.2019 9:00 
450 EUR
Uusi työaikalaki palkkahallinnossa

Uusi työaikalaki palkkahallinnossa (lähikoulutus & livewebinaari)

Työaikalaissa rajoitetaan enimmäistyöaikoja ja säädetään lepoajoista. Säännöllisen työajan järjestämiseen ja lepoaikoihin tulee sekä uusia joustoja että rajoitteita. Liukuvan työajan järjestämiseen on niin ikään tulossa sekä joustoja että rajoitteita. Liukuvan työajan saldo nousee 60 tuntiin, mutta samalla otetaan käyttöön neljän kuukauden seurantajakso.  Työnantaja ja työntekijä saavat jatkossa sopia ns. joustotyöajasta, jossa vähintään puolet työajan sijoittamisesta ja työntekopaikasta on työntekijän päätettävissä.

Työaikapankkia koskevat säännökset lisätään työaikalakiin. Työaikapankkia koskevassa sopimuksessa on sovittava muun muassa siitä, mitä eriä pankkiin voidaan säästää ja miten säästettyä aikaa pidetään vapaana. Työaikapankista voidaan sopia työpaikoilla työnantajan ja henkilöstön kesken.

Työaikalain mukaan maksettavia korvauksia ovat lisä- ja ylityökorvaukset, varallaolokorvaus, sunnuntaityökorvaus ja viikkolepokorvaus. Työaikalaissa on yksiselitteisesti määritelty säännöllinen työaika sekä lisä- ja ylityö. Lisä- ja ylityön laskentaan tulee muutoksia, kun sovelletaan keskimääräistä työaikaa. Myös viikkolepokorvauksen laskentaan on tulossa muutoksia. Ylityökiintiöt poistuvat ja sen tilalle tulee työajan enimmäismäärä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käydään läpi uuden työaikalain säännöksiä ja muutoksia. Tavoitteena on selvittää säännösmuutosten vaikutusta ja merkitystä käytännössä.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Uusi työaikalaki
  • Työaikalain soveltamisala ja työaika
  • Laissa säädetyt työaikajärjestelut
  • Sopimukseen perustuvat työaikajärjestelyt
  • Lepoajat
  • Lisä- ja ylityö

Webinaaritoteutus

Live-webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kyseessä on live-tapahtuma, jolloin osallistujia on tilaisuudessa myös paikan päällä. Huomioithan, että pientä taustahälyä saattaa esiintyä.

Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin verkkoselaimen (suosituksena Chrome tai Firefox) sekä sähköpostin.

Sinulle lähetetään 2–3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtaisen osallistumislinkkisi, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Uusi työaikalaki palkkahallinnossa (lähikoulutus & livewebinaari), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu palkanlaskijoille, esimiehille, henkilöstöasioiden hoitajille, yrittäjille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille

Aikataulu

08.30 Ilmoittautuminen ja tervetulokahvi

09.00 Koulutus alkaa

(n. 10.00 tauko)

12.00 Lounastauko

12.45 Koulutus jatkuu

14.00 Kahvitauko

14.15 Koulutus jatkuu

15.30 Koulutus loppuu

Koulutuspaikka

Original Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki tai etänä livewebinaarin välityksellä.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii selkeäsanainen ja kokenut luennoitsija, palkkahallinnon erityisasiantuntija Antti Kondelin.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 450 € + alv 24 %. EK:n jäsenyrityksille hinta 355 € + alv 24 %. Osallistumismaksu on sama paikan päällä tai webinaariin osallistuessa.

Osallistumismaksu sisältää sähköisen kurssimateriaalin ja sekä ohjelman mukaiset tarjoilut kurssipaikalla. Webinaarilaisille hinta sisältää sähköisen kurssimateriaalin lisäksi webinaaritallenteen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Uusi työaikalaki palkkahallinnossa (lähikoulutus & livewebinaari)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy tarjoaa yrityksille koulutuspalveluja työsuhdeasioissa, palkanlaskennassa, yritysverotuksessa ja yritysturvallisuusasioissa. Suurin osa koulutuksista on kaikille yrityksille avoimia kursseja ja seminaareja, joita järjestetään pääosin pääkaupunkiseudulla sekä live-webinaareina. Lisäksi EK-Tieto järjestää räätälöityjä koulutuksia asiakkaan tarpeen mukaan ympäri Suomea. Tuoterepertoaari käsittää uusimpana myös...


Lue lisää kouluttajasta EK-Tieto Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Uusi työaikalaki palkkahallinnossa (lähikoulutus & livewebinaari) täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kielikoulutusta HR-ammattilaisille

Kieliavain tarjoaa tehokasta kielikoulutusta HR-ammattilaisille ja työelämän vaihteleviin tarpeisiin. Pyydä tarjous ja varaa aika koulutusneuvontaan.