Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Kansainvälisen kaupan arvonlisäveron (ALV) määrittäminen eri käytännön tilanteissa

Fintra
Yhteenveto
1 päivä
740 EUR + alv 24 %
syyskuu 2020
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus
Kansainvälisen kaupan arvonlisäveron (ALV)

Kansainvälisen kaupan arvonlisäveron (ALV) määrittäminen eri käytännön tilanteissa

Kansainvälisen kaupan arvonlisäverotus käytännössä

ALV-osaaminen kuuluu nykypäivän vientikaupantekijän taitovaatimuksiin. Opi kansainvälisen ALV:n käytännöt sekä tavaraviennin että palveluviennin osalta.

Koulutus keskittyy B-to-B viennin arvonlisäverotuksen oikeisiin, käytännön tilanteisiin – ei teoriaan tai pykäliin. Tämän mahdollistaa se, että kouluttajalla on erittäin vahva kokemus viennin arvonlisämenettelyiden käytännöistä yrityksen eri funktioissa. Painopisteenä ovat erityisesti ne ALV:n määräytymiseen vaikuttavat asiat, jotka lukitaan jo kauppasopimusta tehtäessä.

Opit soveltamaan ALV-direktiivien vaatimukset käytännön toimintaan yrityksen kotimaan-, yhteisö- ja vientikaupoissa. Varmistat, että kaupat tapahtuvat vaatimusten mukaisesti ja vältät riskit jälkeenpäin perittävien ALV-maksujen sanktioista.

Koulutuksen sisältö

  • Isoimmat riskit ja yleisimmät väärinymmärrykset viennin ALV-käytännöissä
  • Kuinka arvonlisävero määräytyy eri tilanteissa
  • Oikean ALV:n määrittäminen eri asiakkaille
  • Arvonlisävero ja toimitusehto (myös Incoterms 2020)
  • Palvelukaupan ALV-säännöt kansainvälisessä kaupassa ja niiden soveltaminen
  • Arvonlisäveron dokumentoinnin rooli

Koulutus on hyvin interaktiivinen, todellisten tilanteiden läpikäyntiin pohjautuva. Voit tuoda koulutukseen myös omia ALV-casejasi sparrattavaksi päivän aikana.

Koulutuksen aikana käydään lävitse siihen mennessä varmistuneet alv-sääntöjen muutokset.

Yksityiskohtaisempi sisältökuvaus "Lue lisää" -napin takana.

Fintra räätälöi myös yrityksen sisäisiä koulutuksia. Kysy lisää!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään kaksi viikkoa ennen aloitusta. Tiukan paikan tullen mukaan voidaan ottaa myös lähempänä aloitusta, mutta kannattaa olla ensin yhteydessä ja varmistaa tilanne.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kansainvälisen kaupan arvonlisäveron (ALV) määrittäminen eri käytännön tilanteissa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunniteltu vientikaupan ammattilaisille. Titteli voi olla vientijohtaja, vientipäällikkö, vientiassistentti, logistiikkakoordinaattori, talouspäällikkö, logistiikkapäällikkö, toimitusjohtaja tai muu viennistä taloudellista vastuuta kantava henkilö.

Kouluttaja

Pirjo Leino - 35 vuoden käytännön kokemus suomalaisyritysten kansainvälisen kaupan prosessien ja käytäntöjen kehittämisestä. 

Kustannukset

740 € (+ alv. 24 %) sisältäen yhden koulutuspäivän, koulutuspäivän materiaalin sähköisenä sekä lounaan ja taukokahvit.

Fintra räätälöi myös yrityksen sisäisiä koulutuksia. Pyydä tarjous!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kansainvälisen kaupan arvonlisäveron (ALV) määrittäminen eri käytännön tilanteissa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Fintra

Fintra

Fintran koulutukset kattavat kaikki kansainvälisen liiketoiminnan osa-alueet ulkomaankaupan ensiaskelista aina monikulttuuristen virtuaalitiimien johtamiseen. Fintra on suomalaisen teollisuuden kansainvälisyyskouluttaja jo vuodesta 1962. Kattavan, noin 150 asiantuntijan valmentajaverkoston ansiosta Fintra pystyy rakentamaan koulutukset hyvinkin tarkasti osallistujakunnan ja koulutuksen tavoitteen mukaisiksi pystyy tarjoamaan...


Lue lisää kouluttajasta Fintra ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Fintra

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
mif.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 2 arviointiin

Koulutukseen osallistunut
(5)
Luennoitsija tosiaan tiesi asioista, joista kertoi. Kurssin sisältö oli paljon laaja-alaisempi kuin nimi antoi odottaa (siis positiivisessa mielessä). Ja oli kiva, että luennoitsija itsekin oli innostunut aiheestaan, joten pysyimme hyvin hereillä ja ajattelemisen aihetta sekä työstettävää todella jäi kotiin ja töihin vietäväksi. Kiitokset.
Koulutukseen osallistunut
(5)
Huippupäivä! Lisää tällaisia.
Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,6)
Perustuu 17 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kansainvälisen kaupan arvonlisäveron (ALV) määrittäminen eri käytännön tilanteissa täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kirjanpito haltuun verkossa

Verkkokurssilla selvitetään kirjanpidon ja tilinpäätöksen yleiset periaatteet, lainsäädäntöä ja sovelletaan niitä käytännön kirjaustapahtumiin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: