Etsi koulutusta 👉

Maukas kasvisruoka: Reseptit, menetelmät, esillepano ja raaka-aineiden kierto

Kesto
6 tuntia
Seuraava toteutus
Pyydä tarjous! katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kesto
6 tuntia
Seuraava toteutus
Pyydä tarjous! katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maukas kasvisruoka: Reseptit, menetelmät, esillepano ja raaka-aineiden kierto

 Maukas kasvisruoka: Reseptit, menetelmät, esillepano ja raaka-aineiden kierto

Kasvisruoka on noussut tärkeäksi osaksi monien ravintoloiden valikoimia, ja se on entistä useammin asiakkaan lounasvalinta. Lounasravintoloiden kasvisruoat ovat kuitenkin usein tylsiä ja kaavamaisia, keskittyen samoihin vanhoihin valintoihin, kuten tomaattipohjaisiin kastikkeisiin ja kikherneisiin. Tämä toistuva ja ennalta-arvattava listaus ei tarjoa mitään uutta tai ole inspiroivaa asiakkaille. Usein kasvisruokien makumaailma jää laimeaksi, eikä se herätä kiinnostusta tai tarjoa mielihyvää. Yllätä siis asiakkaasi positiiviseti kasvisruoalla.

Vuoden 2024 lopussa julkaistiin uudet ravitsemussuositukset, joissa lihansyöntiä kehotetaan vähentämään ja kasvissyöntiä lisäämään. Kasviksia suositellaan syötäväksi 500-800 grammaa päivässä, kun aiempi suositus oli vähintään puoli kiloa. Naudan, sian ja lampaan lihaa suositellaan syötäväksi enintään 350 grammaa viikossa. Tämän koulutuksen avulla ravintolat voivat vastata asiakkaiden tarpeeseen paremmasta kasvisruoasta ja toisaalta tutkitun tiedon valossa edistää myös kansanterveyttä!

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutuksen tavoitteena on nostaa ravintolasi keittiön kasvisruokatarjontaa uudelle tasolle. Koulutuksessa opit luomaan maukkaita ja ravitsevia kasvisruokia, jotka tekevät vaikutuksen niin makuhermoihin kuin ympäristötietoisiin asiakkaihin. Hyvinvointi ja vastuullisuus ovat myös tärkeitä yhä useammalle asiakkaalle - varmista, että ravintolasi ei jää tarjonnassa muista jälkeen!

Esimerkki koulutuksen toteutuksesta: Koulutus koostuu kuudesta (6) tunnista ja se jakautuu seuraavasti:

  • Teoria (2h): Kasvisruoan taustoitusta ja perusasiat, uudet kasvipohjaiset proteiinit, valmistusmenetelmät, maustaminen ja onnistuminen. 
  • Käytännön valmistus (4h): Reseptit ja valmistus, esillepano ja loppukeskustelu. Käytännön osuudessa kokoonnutaan keittiöön valmistelemaan ja testaamaan opittuja taitoja.

Esimerkki on suuntaa antava, sillä koulutus räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan.

Koulutuksen tavoitteet

Tavoitteena on vahvistaa keittiöhenkilökunnan osaamista kasvisruokien valmistuksessa, tilausten kierron hallinnassa ja ruoan esillepanossa. Koulutuksen jälkeen osallistujat

  • Hallitsevat kasvisruokien valmistusmenetelmät ja raaka-aineiden käytön.
  • Ymmärtävät kasvisruoan ravitsemukselliset hyödyt ja merkityksen.
  • Osaavat houkuttelevan kasvisruoan esillepanon ja osaavat markkinoida kasvisruokaa ravintolassa.
  • Löytävät uusia tapoja tuoda kasvisruokien monipuolisuus esiin asiakkaille ja tuottaa uusia makuaelämysiä. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maukas kasvisruoka: Reseptit, menetelmät, esillepano ja raaka-aineiden kierto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ravintoloiden keittiöhenkilökunnalle ja esihenkilöille, jotka vastaavat kasvisruoan suunnittelusta ja valmistuksesta. Jos haluat parantaa kasvisruokatarjontaasi ja kehittää henkilökunnan osaamista, tämä koulutus sopii teille.

Kouluttaja

Asiantuntijana Tiina Yrjölä, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti ja ruokatuotannon opettaja. Hän toimi Sodexolla palveluiden liiketoiminnan kehitysjohtajana tammikuuhun 2024 asti. Tiina on ollut keskeisessä roolissa kasvisruoan kehittämisessä ja erityisesti lounasravintoloiden menekin lisäämisessä 2020-luvun alusta lähtien. Lisäksi Tiina toi näkyväksi aterioiden CO2-arvot, sillä vastuullinen aterian valinta voi antaa asiakkaalle positiivisen ympäristövaikutuksen tunteen.

Tiina korostaa, että hyvällä reseptiikalla ja ammattitaidon lisäämisellä keittiössä on keskeinen merkitys menestykselle. Erityisesti ruoan esillelaitto on tärkeää; sen houkutteleva sijoittaminen linjaston alkuun voi lisätä myyntiä. Viestinnällä on myös tärkeä rooli – hyvä kommunikointi henkilöstön ja asiakaspalvelun välillä parantaa asiakaskokemusta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Pyydä tarjous!

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maukas kasvisruoka: Reseptit, menetelmät, esillepano ja raaka-aineiden kierto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – täydennyskoulutus
Ratapihantie 13
00520 Helsinki

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – Haaga-Helia for Business

Haluatko kehittyä oman alasi ammattilaiseksi? Haaga-Helia for Business tukee yksilöiden, yritysten ja yhteisöjen osaamisen ja toiminnan kehittämistä. Haaga-Helia for Business on monipuolinen kumppani asiantuntijoille ja esimiehille, jotka haluavat laajentaa ammatillista osaamistaan ja löytää uusia näkökulmia työuralleen. Yrityksen suurin pääoma on...

Lue lisää kouluttajasta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – täydennyskoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu