Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto

Hämeen ammatti-instituutti
Yhteenveto
n. 2 vuotta
Kysy seuraavaa aloitusta
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Tutkinto
LIIKENNEOPETTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto on väylä autokouluopettajan ja muiden liikennealan asiantuntijatehtävien ohella myös autokouluyrittäjäksi ja ammatillisen kuljettajakoulutuksen opettajaksi. 

Tutkinnon rakenne ja sisältö

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnonosasta.

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Autokoulutoimintojen hoitaminen
 • Liikenneopettajana toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi):

 • Moottoripyöräopettajana toimiminen
 • Kuorma- tai linja-auton kuljettajien opetuksen toteuttaminen
 • Ajokokeen vastaanottajana toimiminen
 • Ammatillisen kuljettajakoulutuksen opetustehtävät
 • Kuljetusalan ammattipätevyyskouluttajana toimiminen
 • Opetustoiminnan johtaminen ja yrittäjyys
 • Ympäristöystävällisen ja taloudellisen liikkumisen asiantuntijana toimiminen
 • Nuorten liikennekasvatuksen ja AMI120:n opettajana toimiminen
 • Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Käytännön toteutus

Tutkintokoulutus toteutetaan monimuotoisena. Lähijaksot ovat HAMIn Liikenneopetuskeskuksessa Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen kampuksella. Opetusharjoittelu sekä muu työssäoppiminen voi tapahtua valintasi mukaan, HAMIn laajan kumppaniverkoston tuella, melko vapaasti eri puolilla Suomea.

Tutkintokoulutuksen kesto on pakollisten tutkinnon osien osalta keskimäärin 1½–2 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto edellyttää neljän tutkinnon osan hyväksyttyä suorittamista. HAMI järjestää opintojen yhteydessä mahdollisuuden osallistua näyttöön,

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut opettajuudesta, vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidoista sekä liikenteestä. Liikenneopettajalla tulee olla edellytykset hyväksi ja esimerkilliseksi opettajaksi kasvamiseen sekä motivaatiota itsensä ja ammattitaitonsa jatkuvaan arvioimiseen ja kehittämiseen.​​

Liikenneopettajakoulutuksen opetusharjoittelu

Liikenneopettajan ammatti on luvanvarainen ammatti. Ajo- ja luokkaopetusharjoittelu, kun kyseessä on kuljettajantutkintoon tähtäävä opetus,  edellyttävät opetusharjoittelulupaa, jonka Liikenneopetuskeskus myöntää ensimmäisen pakollisen tutkinnonosan suorittamisen jälkeen (n. 6 kuukautta opintojen alkamisesta).

Liikenneopettajalupaa voi hakea Trafilta jo kahden pakollisen tutkinnon osan suorittamisen jälkeen. Koko tutkinnon suorittamiseksi vaaditaan kuitenkin neljän tutkinnon osan suorittaminen.

Luvan myöntämisen ehdoista on säädetty erikseen. Koska samat luvan myöntämistä koskevat ehdot ovat opetusharjoitteluluvan myöntämisen ehtona, pyydetään poliisiviranomaiselta lausunto jokaisen tutkinnonsuorittajan soveltuvuudesta liikenneopettajaksi.

Merkittävä osa tutkinnonperusteessa kirjatusta osaamisesta hankitaan harjoittelemalla. Poliisiviranomaisen antama kielteinen lausunto voi johtaa koulutuksen ja edelleen tutkinnon suorittamisen keskeytymiseen.

Kustannukset

Aikuisten ammatillinen lisäkoulutus on lakisääteisesti maksullista koulutusta. Liikenneopettajan erikoisammattitutkintokoulutuksesta perittävä koulutusmaksu on 790 e /tutkinnon osa (edellyttää opiskelijavalintaan osallistumisen). Koulutusmaksun lisäksi peritään poliisin liikenneopettajakelpoisuuslausunnon kustannukset 27€.

Ota yhteyttä kouluttajaan

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

Kiinnostuitko?

Hämeen ammatti-instituutti (HAMI) on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos, joka perustutkintojen lisäksi tarjoaa laajaa ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta elintarvike-, luonnonvara- ja ympäristöalan sekä johtamisen, lähiesimiestyön ja liikenneopetuksen aloilta. Oppilaitos on vahvasti verkottunut elinkeinoelämän kanssa. Monipuolisissa oppimisympäristöissä perinteet ja modernit menetelmät...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen ammatti-instituutti ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot : Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hami.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: