Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Leikki säveliksi

Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
2 päivää
31.10.2022 09.15
Haku päättyy: 25.10.2022
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Koulutus
Pieni lapsi soittamassa värikästä kellopeliä

Leikki säveliksi

Koulutuksessa kehitetään varhaiskasvatuksen henkilöstön valmiuksia käyttää musiikkia ja äänimaisemia tavoitteellisesti omassa työssään. Varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa tuodaan esille taiteellisen kokemisen ja ilmaisun kokonaisvaltainen merkitys lapsen oppimiselle ja kehitykselle.  Koulutus vahvistaa ja antaa valmiuksia musiikilliseen ilmaisuun varhaiskasvatuksessa. 

Koulutuspäivissä ja HAMK Learn-verkko-oppimisympäristössä testataan erilaisia työmenetelmiä ja ideoita varhaiskasvatuksen musiikkitoiminnan rikastamiseksi. Osallistujat toteuttavat konkreettisen omaan työhön liittyvän kehittämistehtävän yhdessä lasten kanssa.

Koulutuksen tavoitteet

  • kehitetään varhaiskasvatuksen henkilöstön valmiuksia käyttää musiikkia ja äänimaisemia tavoitteellisesti omassa työssään 
  • vahvistetaan varhaiskasvatuksen työntekijöiden osaamista musiikillisesta ilmaisusta ja sen mahdollisuuksista  

Koulutuksen sisältö

  • musiikki ja äänimaisemat varhaiskasvatuksessa
  • kuvionuotit ja erilaiset tavat tuottaa musiikkia ja äänimaisemia omaa kehoa ja ääntä sekä erilaisia ympäristöstä löytyviä materiaaleja hyödyntäen
  • erilaiset tavat hyödyntää perinteisiä akustisia rytmi - ym. soittimia
  • elektroniset erikoisinstrumentit (sound beam, Jyväskylän yliopiston kehittämä äänimatto) vuorovaikutusta kehittämässä
  • rikastamisen projektin hedelmien jako yhteiseen koriin.

Koulutuksen suoritustapa

Koulutus rakentuu kahdesta lähipäivästä ja välityöskentelystä. Ensimmäisen lähipäivän teemoina ovat musiikin mahdollisuudet varhaiskasvatuksessa ja omaehtoinen äänimaisemien ja musiikin tuottaminen. Toisen lähipäivän teemoina ovat ilo omasta kehosta ja sen toiminnasta sekä rikastamisen hedelmien jako.

Osallistujat työskentelevät lähiopetuspäivien välillä itsenäisesti. Käytössä on sähköinen oppimisympäristö HAMK Learn, jossa opettaja ohjaa työskentelyä. Itsenäinen työskentely koostuu erilaisista tehtävistä, jotka pohjautuvat kirjallisuuteen, tutkimuksiin, artikkeleihin, erilaisiin musiikkipedagogisiin työmenetelmiin ja niiden soveltamiseen. Lisäksi osallistujat opiskelevat ja soveltavat oppimaansa opettajan ohjauksessa omassa työpaikassaan ja toteuttavat musiikkipedagogisen rikastamisen tehtävän yhdessä lasten kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Leikki säveliksi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Varhaiskasvatuksen opettajat, varhaiskasvatuksen sosionomit, varhaiskasvatuksen lastenhoitajat

Aikataulu

Koulutuksesta järjestetään kaksi saman sisältöistä toteutusta.

Ilmoittautumisen yhteydessä voi vapaasti valita kumpi ajankohta sopii itselle parhaiten. Molempiin toteutuksiin otetaan max 20 osallistujaa.

  • Aloituspäivä on maanantai 31.10.2022 klo 9.15-16.00

  • Päätöspäivä on tiistai 22.11.2022 klo 9.15-16.00

  • Haku koulutukseen päättyy tiistaina 25.10.2022

Koulutuspaikka

Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna.

Lähipäivät toteutetaan etänä Zoom-yhteydellä, mikäli niitä ei voida esim. pahentuneen koronatilanteen vuoksi toteuttaa lähiopetuksessa HAMK Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa.

Kustannukset

Osallistuminen on maksutonta. Koulutuksen rahoittaa Opetushallitus.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää? Täytä yhteystietosi, niin Hämeen ammattikorkeakoulu ottaa sinuun yhteyttä. Muistathan kurkata myös roskapostikansion – joskus vastausviestit saattavat livahtaa sinne.

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) monialainen työelämän kouluttaja

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK on monialainen aikuisten ja nuorten kouluttaja, joka tarjoaa laajalla koulutusohjelmavalikoimallaan monipuolisen, elinkeinoelämän kanssa verkottuneen oppimisympäristön. HAMK toimii neljällä seutukunnalla ja palvelee kahden miljoonan asukkaan työssäkäyntialuetta. Hämeen ammatti-instituutti (HAMI) on HAMKin tytäryhtiö. Koulutuspalveluiden asiantuntijana HAMK haluaa olla tukemassa...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

Visamäentie 35
13101 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hamk.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää? Täytä yhteystietosi, niin Hämeen ammattikorkeakoulu ottaa sinuun yhteyttä. Muistathan kurkata myös roskapostikansion – joskus vastausviestit saattavat livahtaa sinne.