Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3 opintopistettä
   
Verkossa
Koulutus

Opet koodaa

Opet koodaa | Hämeen ammattikorkeakoulu

Ota ohjelmointi osaksi opetusta

Ope, pitäisikö sinunkin ottaa ohjelmointi osaksi opetusta? Tulevaisuuden ammatit ovat jotain missä ohjelmoinnillinen ajattelu on luultavasti arkipäivää, siksi näiden taitojen harjoittelu olisi hyvä aloittaa jo alaluokilta. Kaikki oppii ohjelmoimaan, uskoo ohjelmoinnin opettaja Tommi Saksa!

Verkkoon rakennetussa koulutuksessa tutustutaan ohjelmointiin eli koodaukseen käytännössä itse tekemällä. Viime toteutuksessa saimme osallistujilta palautetta, että ehdottamasti kannattaa lähteä mukaan kollegan kanssa ja tehdä harjoitukset ja kokeilut yhteistyössä! 

Koulutusta kahdelle eri lähtötasolle

Visuaalinen ohjelmointi 3 op (vasta-alkajat)

Koulutuksessa lähdetään liikkeelle siitä, mitä koodaus tarkoittaa ja tutustutaan visuaaliseen ohjelmointiin itse tekemällä. Aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvita. Hyödynnämme Scratchiä. Toteutus nonstop -periaatteella, ilmottaudu mukaan ja aloita koulutus heti tunnukset saatuasi. 

Ohjelmoinnin perusteet 3 op (hieman jo ohjelmointia osaaville)

Koulutuksessa tutustutaan ”oikeaan” ohjelmointiin eli päästään kirjoittamaan oikeaa koodia. Ohjelmointia opetellaan tekemällä mielekkäitä ohjelmoinnin käsitteitä ja tekniikoita havainnollistavia pieniä ohjelmia. Kohderyhmänä ovat opettajat, joilla on hieman aiempaa osaamista tai ovat osallistuneet visuaalinen ohjelmointi -koulutukseen. Ohjelmointikielenä käytetään Pythonia. Ensimmäinen toteutus alkaa 28.1.2020, jonka jälkeen, voit ilmoittautua mukaan nonstop koko kevään 2020.

Miksi mukaan?

  • Koulutuksen aikana toteutat pienen sinun työtäsi edistävän ohjelmointikokeilun, josta hyötyvät myös oppilaasi!
  • Soveltaaksesi koulutuksessa saamaasi osaamista opetustyössäsi, koulun ei tarvitse hankkia robotteja tai muuta usein nopeasti vanhenevaa oheismateriaalia. Ohjelmoinnin opetus onnistuu innostavasti ilmaispalveluilla ja vaikka Chromebookeilla ilman asennuksia.
  • Monet koulutuksen aikana tekemäsi ohjelmointiharjoitteet soveltuvat sellaisinaan suoraan omaan opetukseesi.
  • Opiskella voit pitkälti oman aikataulun mukaisesti. Tukea saat aktiivisen keskustelufoorumin kautta ja viikoittaisissa online-ohjaushetkissä.
  • Kouluttajamme sai huippupalautteet aikaisemmista toteutuksista ka. 4,4/5.
  • Tule mukaan ja opi koodaamaan, kaikki oppii varmasti!
  • Ota mukaan kollegasikin, parhaan hyödyn saat kun teette tämän yhdessä ja sparraatte toisianne! 

Toteutus

Koulutus on rakennettu verkkoon siten, että sen voi suorittaa omaan tahtiin 2 kk aikana. Se sisältää tietoiskuja, erilaista materiaalia ja niihin liittyviä pieniä ohjelmointiharjoitteita. Lisäksi suunnitellaan ja toteutetaan oma ohjelmointikokeilu omien oppilaiden kanssa. Kokeilu voi olla esim. ohjelmointikerho tai ohjelmointityöpaja. Kokeilu raportoidaan HAMKin blogiin ja se esitellään pienryhmissä verkossa. Esittelytilaisuuksia järjestetään noin kerran kuukaudessa. Koulutuksessa tukena kulkee ohjelmoinnin opettaja, joka järjestää live-istuntoja verkossa pääsääntöisesti kerran viikossa. Akuuttiimpaan tarpeeseen apua saa keskustelukanavan kautta.

Kesä 2020:
Voit aloittaa opintojen itsenäisen suorittamisen kesäkuussa, mutta opettajan tukea on saatavilla seuraavan kerran elokuussa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Opet koodaa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Opettajat: esiopetus, perusopetus, lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus.

Kustannukset

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja se on osallistujalle maksutonta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Opet koodaa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammattikorkeakoulu

HAMK – Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) monialainen työelämän kouluttaja

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK on monialainen aikuisten ja nuorten kouluttaja, joka tarjoaa laajalla koulutusohjelmavalikoimallaan monipuolisen, elinkeinoelämän kanssa verkottuneen oppimisympäristön. HAMK toimii neljällä seutukunnalla ja palvelee kahden miljoonan asukkaan työssäkäyntialuetta. Hämeen ammatti-instituutti (HAMI) on HAMKin tytäryhtiö. Koulutuspalveluiden asiantuntijana HAMK haluaa olla tukemassa...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

Visamäentie 35
13101 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hamk.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Opet koodaa täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: